20 yıl önce Burhan Şırnakta, Erdem İzmirde iki farklı dilde ilk kez anne diye seslenmişti. Oysa 20 yıl süren kısacık yaşamlarının son durağında, anneleri tek ve ortak bir dilden ağladı. Kaderleri Tunceli Kocatepe Karakolunda kesişen 7 fidanı, 6 ayrı kentte aynı acı ve öfkeyle binlerce kişi cennete uğurladı
Hepimiz Emrahız gelin de öldürün
ŞEHİT er Emrah Kayadelen için Üsküdar Selimiye Camiinde tören düzenlendi. Şehidin arkadaşları ellerine aldıkları Hepimiz Emrahız, gelin bizi de öldürün yazılı dövizler taşıdı. Göğüslerine Kınıyoruz yazılarını asan grup, tören sırasında Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez şeklinde sloganlar attı. Selimiye Camiinde törende şehidin kardeşi Dilara Kayadelen gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun tabutuna sarılan baba Murat Kayadelen ise Kalk oğlum kalk, ben geldim, baban geldi, aslanım ben diyerek ağladı. Kayadelenin cenazesi törenin ardından Edirnekapı Şehitliğine defnedildi.
--------------------------------------------------------------------------------
Şırnakta PKKya Kürtçe lanet yağdı
Jandarma Er Burhan Yalçın, memleketi Şırnakta düzenlenen tören adeta bir terör protestosuna döndü. Binlerce Şırnaklı hep bir ağızdan Türk- Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir, Kahrolsun PKK sloganları attı.
Şehit er Yalçının cenazesi yaklaşık 750 araçtan oluşan konvoyla Geylani Camiine getirildi. Törende dev Türk bayrağı açıldı. Şehir mezarlığında defin sırasında Kürtçe ve Türkçe slogan atan kalabalık, terör örgütü PKKya lanet okudu. Şehit erin cenazesi gece geç saatlerde mezarlığa defnedildi.
GÖNDERDİĞİ ÇİÇEKLER KALDI
Acılı haber ile yıkılan şehit annesi Zeynep Yalçın, Oğlum anne ben gidiyorum, öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et demişti. Anneler Gününde arkadaşlarıyla bana çiçek göndertmişti. Geride o çiçekler kaldıdedi. Şırnakta 9 Haziranda terörü telin mitingi yapılacak.
--------------------------------------------------------------------------------
Ağabeye üniformalı veda
JANDARMA Er Mustafa Aslanın cenazesi, Balıkesirin Gönen İlçesinde toprağa verildi. Şehit erin babası İsmail Aslan (41), annesi Halime Aslan (38) ve törene askeri kıyafetle gelen 16 yaşındaki kız kardeşi Sibel Aslan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Sibel Aslan, cenaze namazını ön safta kıldı. Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, törende sert konuşmasında şöyle dedi: Bugün Irakta ABDnin himayesi altında kendisini güçlü zanneden aşiret artıkları himaye ediliyor. Ancak bu himaye sonsuza kadar sürmeyecek. Türk milletinin sabrının taştığı unutulmamalı.
Bir aslan gider, bini gelir
ŞEHİT Eyüp Yabangülünün cenazesi dün doğum yeri olan Kayserinin Sarıoğlan İlçesine Alamettin Beldesinde toprağa verildi. Baba Zeki Yabangülü, Düğünü için beklerken cenazesi geldi. Bir aslan gider bin aslan gelir diye konuştu. Annesi Hatice Yabangülü ise, Ağlamayıp onları sevindirmeyeceğim dedi.
Şehidin nişanlısı Ayşe Bekarı tabuttan ayırmak güç oldu. Cenazeye katılanlar, terörü önlemedikleri için hükümete büyük tepki sloganları attı. Şehidin cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi.
Amasya kırsalında doğdu Tunceli kırsalında vuruldu
Jandarma Er Eraslan Güngörün Amasyadaki cenaze töreninde de PKKya lanet yağdı. Cenaze törenine katılan vatandaşlar hükümet aleyhine sloganlar atıldı.
Şehit er için Keçili Köyünde kılınan öğle namazının ardından Cemevi önünde tören düzenlendi. Baba Rıza Güngör, Bazılarının çocukları Amerikalarda okuyor, bizim çocuklarımız şehit düşüyor. Yan gelip yatmıyor. Tunceli kırsalında şehit düştü. Amasya kırsalında toprağa vereceğiz. Her yer vatan toprağı diye tepki gösterdi. Şehit erin yaşlı babaannesi Beni toprağa gömün, torunumu gömmeyin diye ağıtlar yaktı. Şehidin eşi Yeter Güngör, Lanet olsun teröre diye ağlayarak sinir krizleri geçirdi.
Törene katılan Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz da şehidin tabutunu omuzladı.
Şehit er Eraslan Güngör, köy mezarlığında toprağa verildi.
Öfke seli sokaklara sığmadı
İZMİRdeki diğer cenaze töreni şehit Jandarma Er İlhan Sağlam için Kemalpaşa Kübra Hatun Camiinde düzenlendi. Binlerce kişi PKKya lanet yağdırdı. Anne Kısmet Sağlam, başsağlığı dileyen Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışıka, Oğlumun kanını yerde bırakmayın. İntikamını alın dedi.
Gâvur İzmir bunu unutmayacak
HAİN saldırıda şehit düşen er Erdem Erkaçtının İzmirin Bayındır İlçesinde düzenlenen cenaze töreninde ikiz kardeşi intikam yemini etti. Dün sabah saatlerinde ilçe halkı şehit Erkaçtının evi önünde toplandı. Ellerinde taşıdıkları Askerlik yan gelip yatma yeri değildir, Bayındır aslan oğlunu verdi ve Gâvur İzmir bunu unutmayacak, yazılı dövizleri taşıyan 5 bin kişi PKK aleyhine sloganlar atarak camiye yürüdü. Cenaze aracının içinde oğlunun naaşı yanına oturan anne Nuran Erkaçtının feryatları yürek dağladı. Sokaklara sığmayan kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.
kaynak:akşam gazetesi
http://www.aksam.com.tr