8 bin nüfuslu beldenin AKP’li belediye başkanı 600 bin liralık makam aracı aldı

Genel & Güncel Konular

8 bin nüfuslu beldenin AKP’li belediye başkanı 600 bin liralık makam aracı aldı

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Ağu 28, 2021 1:22

Kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin yayımlanan genelgeye rağmen Elazığ’ın AKP’li Yurtbaşı Belde Başkanı Yasin Yılmaz’ın 2010 model AUDI marka makam aracının yerine 600 bin TL değerinde 2016 model AUDI marka siyah makam aracı aldığı ortaya çıktı.
Resim
2020’nin haziran ayında kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin genelge yayımlamıştı. Genelgede kamu kurumlarında 2020 yılındaki taşıt sayılarının, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacağına da yer verilmişti.

AKP’li Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’a tepki gösteren DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal, “Bir belde belediyesinin dahi, yaklaşık değeri 600 bin civarında olan, AUDI marka lüks makam aracı temin etmiş olması, israf kültürünün en açık örneğidir” ifadelerini kullandı.

AKILALMAZ SAVUNMA: İSTESEM 1.5 MİLYONA SIFIR AUDI ALABİLİRDİM
Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı AKP’li Yasin Yılmaz, makam aracı alım kararının geçen sene meclisin onayından geçtiğini belirterek “Eski aracımızı ihaleyle 200 bin TL’ye sattık. 400 bin küsur daha üzerine koyarak 2016 model AUDI marka aracı aldık. Araç alımıyla ilgili 1 sene önce belediye meclis kararı almıştık. Eski aracımız 600 bindeydi, 20-30 bin TL masrafı çıkıyordu. Yoksa ben gidip 1 buçuk milyona sıfır AUDI marka araç da alabilirdim. Paramız var belediyemizin 33 milyon geliri var, şu an kasamızda 10 milyon paramız var. İstesem 1 buçuk milyona araba da alırdım. Devleti neden zarara sokalım 66 binde olan bir araç aldık” dedi.
Resim
“ŞAHİN ALACAK HALİMİZ YOK YA…”
AUDI makam aracının ikinci el olduğunu söyleyen Yılmaz, “Ortada lüks bir araba yok. Cumhurbaşkanımızın tasarruf tedbirleriyle ilgili yapmış olduğu uyarı lüks araçlar almayın uyarısında bulunuyor. Bizde bu uyarıya uyarak bu aracı aldık gidip Şahin alacak halimiz yok ya… Ben 4 aydır arabamı satmışım 4 aydır bir arabada kiralamadım kendime ve bu aracı da satın aldım. Birçok belediye başkanı 7 bin TL, 10 bin TL vererek araç kiralıyor ama ben kiralamadım. 4 ay arkadaşlarımın araçlarına binip geziyordum. Hangi belediye başkanı bunu yapar kaldı ki benim bütçem de var” diye konuştu.

“TASARRUF GENELGESİ SADECE YAZI ÜZERİNDE KALMIŞ”
AKP iktidarında döneminde kamuda araç saltanatının yaşandığını vurgulayan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Mehmet Kangal şu ifadeleri kullandı:

“Lüks makam otomobilleri, uzun süredir Türkiye’nin gündeminden hiç düşmeyen bir konu. Özellikle mevcut iktidar döneminde sürekli eleştirilerin odağı haline gelen bu mevzu, bir kısım yöneticilerin kişisel zevklerinin tatmin edilme arzusu neticesinde, kamu kaynaklarının boş yere israf edilmesi ile sonuçlanmıştır.

Sayıştay raporlarında dahi yer alan bu tespitler, AKP iktidarında kamuda yaşanan araç saltanatını gözler önüne sermiştir. Bu ve daha birçok konuda yıllardır devam eden israf anlayışına karşı yükselen tepkiler sebebi ile yakın bir zaman önce Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin ‘tasarruf tedbirleri’ genelgesi yayımladı.

Bu genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca taşıt edinimleri ihtiyaç analizlerine dayandırılacak, acil ve zorunlu haller dışında her ne suretle olursa olsun yeni taşıt edinilmeyecekti. Ayrıca hiçbir makama yabancı menşeli taşıt, makam aracı olarak tahsis edilmeyecekti. Ancak bu kurallar gördüğümüz o ki sadece yazı üzerinde kalmış, iş uygulamaya gelince eski anlayışların halen devam ettiği görülmüştür.”

“İTİBARDAN TASARRUF ZAMANI GELMİŞTİR”
Kangal, ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen kamu kurumlarında lüks araç alımlarının devam ettiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bir belde belediyesinin dahi, yaklaşık değeri 600 bin civarında olan, AUDI marka lüks makam aracı temin etmiş olması, israf kültürünün en açık örneğidir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu ekonomik kriz ortamında, kurumların böylesine pervasızca lüks arayışında olması, vatandaşımızın halini hiçe sayma, onların gözünün içine baka baka saltanat sürmekten başka bir şey değildir.

Şunu unutmamak gerekir ki; kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılması, her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyettir. Artık mevcut yönetimin ve aynı anlayışa sahip bu tür kurumların eski alışkanlıklarından vazgeçerek, itibardan tasarruf etme zamanı gelmiştir.”
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x