91 cinayet, 66 yaralama! O da serbest bırakılmış…

Genel & Güncel Konular

91 cinayet, 66 yaralama! O da serbest bırakılmış…

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Nis 26, 2022 3:12

1992-2001 yıllarında 91 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutularak, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, terör örgütü Hizbullah'ın şura üyesi Mehmet Salih Kölge'nin de tahliye edildiği ortaya çıktı. Kölge, örgütten ayrılıp, bir konsomatrisle evlenen eski Hizbullah üyesi ile kadını infaz ettikten sonra bir evin bahçesine gömdürmüştü.
Resim
2000 yılında İstanbul Beykoz'da öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu'nun yardımcısı ve şura üyesi Mehmet Salih Kölge'nin de yeniden yargılama kapsamında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gerekçe gösterilerek tahliye edildiği ortaya çıktı.

Okkan suikastı sonrasında gizlendiği hücre evinde yakalanan Kölge, Ağır Ceza Mahkemesinde 6 yıl süren yargılama sonucunda 91 kişinin ölüm emrini vermek, işkenceli ve domuz bağlı sorgulara katılmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmış, Yargıtay tarafından oy birliğiyle onanınca da hüküm kesinleşmişti.

157 SİLAHLI EYLEMDE 91 CİNAYET VE 66 YARALAMANIN FAİLİYDİ
Yargıtay kararında sanığın, Gaziantep, Şırnak, Mardin, Batman ve bağlı ilçelerinde 157 silahlı eylemde 91 vatandaşın öldürülmesinden sorumlu olduğunu, 66 kişinin yaralandığı eylemlerin de emir ve talimatını verdiğini belirtti.

Mardin Nusaybin'de Kitabevi işletirken terör örgütü Hizbullah ile tanışınca kısa süre içinde örgüt şurasına yükseldiği belirtilen Kölge’nin, Hüseyin Velioğlu'na bağlı olarak hücre evlerindeki bilgi-işlem merkezinde kriptolu dokümanları bilgisayarlara yüklediği kaydedildi. Velioğlu'nun ölümünden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı sorumlu tutarak suikast kararının alındığı şura toplantısına katıldığı vurgulandı.
Resim
KONSOMATRİS KADINA İŞKENCE VE İNFAZ

Yargıtay kararında, Gaziantep'teki bir gazinoda konsomatrislik yapan kadını da eski bir Hizbullahçı ile evlendiği için sorgulayıp her ikisini öldürüp evin bahçesine gömdüğü ve üzerini betonla kapattığı kaydedildi.

Yargıtay, pavyonda Gözde adıyla konsomatrislik yapan Özgür Elmas'ın gece hayatına veda edip Hizbullahçı Salih Karaaslan ile evlenip yuva kurmak için kendi geçmişine tövbe edip başını türban takarak kara çarşaf giyindiğini, Karaaslan'ın evlilik için sorumlusu olan sanıktan izin istediği, sanık Kölge'nin “Cemaat bu rezalete izin vermez. Sen Müslümansın. Ya bu kadını terk edersin, ya da ikiniz de ölürsünüz” dediği kaydedildi.

DOMUZ BAĞIYLA ÖLDÜRDÜ, ÜZERİNE BETON DÖKTÜ
Buna rağmen kadınla nikah kıyıp evlenen Salih Karaaslan ile Özgür Elmas'ın, Gaziantep'te bir evin bodrumunda Mehmet Salih Kölge tarafından işkenceyle sorgulanıp domuz bağıyla boğulduğu bildirildi. Yargıtay, bu durumu bilen Salih Karaaslan'ın ağabeyi Mehmet Ali ile kuzeni Hamza Karaaslan'ın polise şikâyette bulunabileceğinden endişe eden sanığın, konuşma bahanesiyle aynı evin bodrumuna çağırıp boğarak öldürdükten sonra üçünün cesedini evin bodrumuna gömerek üzerini betonla kapattığı, konsomatris kadının cesedini de “Namahrem” olduğu gerekçesiyle Kahramanmaraş yolunda boş araziye gömdüğü bildirildi. Cesetlerin sanığın yer göstermesiyle bulunduğu belirtildi.

AİHM VE AİHS KARARLARI GEREKÇE GÖSTERİLEREK BIRAKILDI
Hükümlü Mehmet Salih Kölge yargılandığı mahkemeye yeniden yargılama talebiyle başvurunca dosyası yeniden ele alındı. Mahkeme, sanığın AİHM ve AİHS normlarına göre, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği, davanın makul süre içinde sonuçlandırılmadığını, yargılama sırasında heyette askeri yargıç bulundurulduğu gerekçesiyle sanığı, yeniden yargılama kapsamında tahliye etti. Tahliye tarihinin tıpkı diğer Hizbullahçı sanıklar gibi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden hemen önceye denk gelmesi ise dikkat çekti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x