AB & BAŞBUĞ dansı başlatıldı...

Genel & Güncel Konular

AB & BAŞBUĞ dansı başlatıldı...

İletigönderen borabey » Prş Ağu 07, 2008 15:32

Temenniler: AB nasıl bir komutan istiyor?

Avrupa basını Orgeneral Başbuğ'un terfiini 3 boyutlu gördü.

Avrupa basını Orgeneral Başbuğ’un terfiini 3 boyutlu gördü. Bunlara somut deliller getirmedi ama yeni Genelkurmay Başkanı’nın özellikle; ‘sertliğinin, AB, NATO ve İsrail dostluğunun, bir de AKP ile ilişkileri kolaylaştıracağının iddiasında bulundu. Peki nereden biliyorlar? iyibilgi Ankara

Yüksek Askeri Şura, birçok general-amiral ve albayla birlikte, kendi komutanı için de bir karar verdi ve Yaşar Büyükanıt emekli olurken, beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, bir askerin ulaşabileceği en yüksek makama oturdu.

Doğal olarak bu değişiklik dünya ama özellikle de Avrupa’nın ilgisi dahilinde. Avrupa basını yeni komutan hakkında bir çok yazı kaleme aldı, yayınladı. İşin ilginç tarafı değişik ülkelerin değişik basın organları sanki aynı kalemden çıkmış gibi.

AB’nin önde gelen ülkelerinin önde gelen gazetelerinden bazı minik paragraflar aktaralım;

The Guardian: “Türkiye anti-islamcı ordu komutanı atadı. Güçlü askerler, İslamcılığa karşı kaya gibi duruşu ile bilinen yeni ordu komutanı atayarak ülkenin laik sistemine sarsılmaz bir mesaj gönderdi.”

Gazete aynı zamanda, Başbuğ’un atanmasını, ordu ile AKP arasındaki gerginliğin azalacağının işareti olarak değerlendirdi ve (Başbuğ) Türkiye’nin NATO ve İsrail’le ilişkilerinin güçlü bir destekçisi” olduğunu da yazdı.

Financial Times: “Türkiye, laik ordu ile sosyal olarak muhafazakar hükümet arasındaki gergin ilişkileri kolaylaştırması beklenen bir adım ile yeni komutanını atadı. General Başbuğ’un terfi, iktidardaki AKP ile daha az konfrontasyona yol açacağı umuluyor.”

Le Monde: “İslamcı cereyandan gelen AKP üyesi Cumhurbaşkanı Gül, ABD’den sonra NATO’nun en kalabalık ordusunun başına, Türk Devleti’nin direği laiklik olan Cumhuriyet değerlerini korumaya kararlı bir ‘şahin’ olarak değerlendirilen 63 yaşındaki bu generali atayan kararnameyi imzaladı”. Gazete, Orgeneral Başbuğ’dan “laikliğin büyük savunucusu” olarak da bahsetti.

Avrupai temenniler?

Genel olarak Avrupa, yeni Genelkurmay Başkanı olarak atanan İlker Başbuğ’u ilk günden böyle görüyor. Dikkat çektiği gibi önemli gazetelerin üzerinde durduğu sadece birkaç nokta var.

Bunlardan ilki Başbuğ’un sert bir komutan olduğu. Tabii bu sertlik Laikliğe gösterdiği hassasiyetten gösteriliyor. İkinci nokta Batı ile iliştileri koruyacak olması ve bunların başında da NATO ve İsrail geliyor.

Son olarak ise, belki de en önemlisi çünkü her haberde bu not bulunuyor; Başbuğ’un iktidarla, AKP ile yaşanan gerginliği azaltacak olması. Bu değerlendirme hepsinde bulunuyor.

Bulunuyor ama nereden kaynaklanıyor belli değil. Bu haliyle daha çok Avrupa’nın yeni Genelkurmay Başkanı’nından “beklentileri” (!) gibi duruyor bu yazılanlar. Hatta biraz ileri giderek AB’nin önümüzdeki dönemde nasıl bir Türkiye hayal ettiği analizi bile yazılabilir maddeler halinde.

Batı ile ilişkileri muhkem, AKP iktidarının devamını isteyen, aynı zamanda laiklik konusunda da hassas, “confrontasyon”lardan arınmış bir Türkiye!

Kaynak

Son cümle
KIVRAK BİR UZUN HAVA İSTİYORUM..
gibi olmuş....

Hem kıvrak (Neşeli)
Hem de uzun hava (Acıklı) nasıl olacak sa...

Hem BATICI, hem siyasal ılımlı islamın koruyucusu, hem laik, hem de confrontasyon (ne demekse-bunu bilmemek te benim ayıbım hemen araştıracağım) .... bir Türkiye..
Aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş..
AB, daha çok hayal eder,
Daha çok bekler...

Sayın BAŞBUĞ,
İlk günden bu tür dolduruşlara gelmeyiniz LÜTFEN!...
Bir yandan ŞAHİN/LAİKLİĞİN KALESİ deyip sırtınız sıvazlanırken
Diğer yandan siyasal islamın bekçiliğine soyundurtulmayın..
Unutmayın ki
Yüce Türk Milleti
Tam Bağımsız,Üniter yapımızın, bölünmez bütünlüğünün tek teminatı,
Laiklik başta olma üzere Cumhuriyetin bekçisi
Milli Türk Silahlık Kuvvetlerine yaraşır bir Komutan ister..
Aksi düşünülemez bile...
Bu duygu ve beklentilerle,
Genel Kurmay Başkanlığınız
AB Beklentilerini karşılamaya değil
Yüce Türk Milletinin özlemini gerçekleştirmeye vesila olmasını diliyorum.
En içten sevgi ve saygılarımla...
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletiler: 333

İletigönderen borabey » Prş Ağu 07, 2008 15:52

İngilizce Türkçe sözlük anlamı;

confrontation i. 1. meydan okuma; karşılıklı meydan okuma. 2. huk. (sanığı, kendisini suçlayanla) yüzleştirme.

Sayın Başbuğ,

Sizi meydan okumamaya çağırıyorlar.
Bu çağrıya uyacak mısınız?
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 16:47

Ülkenin AB-ABD emrinde karanlığa doğru sürüklenmesinde İlker Başbuğ'dan en ufak bir beklentim yok.Çünkü onun da etken değil edilgen olduğuna ve kötü gidişe DUR diyecek yegane gücün ne kadar aptallaştırılmış,pasifize edilmiş ve korkutulmuş da olsa HALK olduğuna inanıyorum.Bu saatten sonra diğer tüm beklentilerin romantik olduğuna inanıyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen borabey » Prş Ağu 07, 2008 18:00

Değerli Çetin Taş

Yüce Atatürk'ün dediği gibi..

Karanlıklardan bizi kurtaracak yegane güç
MİLLETİN AZMİ ve GAYRETİDİR..

En içten sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletigönderen taironas » Prş Ağu 07, 2008 19:56

Bugün aldığım maili paylaşmak istedim

------Alıntıdır---------

Bu e-maili mümkün olduğunca dağıtınız lütfen...

AKP ve Oyunları için

Birçok arkadaşımızın hatırlayacağı basit bir REFLEKS Ölçüt deneyini hatırlatmak istiyorum ..

Kurbağayı Kaynar suya birden atarsanız can havliyle sıçrar ve kurtulur .

(Bakınız Kurtuluş savaşındaki Halkımızın Yüce ATATÜRK önderliğinde verdiği ani reflekslere ve neticesindeki cumhuriyetimize)

Ama Kurbağıyı Oda sıcaklığındaki bir suya koyar ve kısık ateş ile alttan ısıtırsanız ne olduğunu anlayana kadar haşlanır ve ölür.

Bakınız :

A - Kaçak Kuran Kursu patlaması neticesinde 13 Yavru için Şehit oldular ağlamayın diyen ve aileleri susturan Yobazlara ve Gazetelerine

- B

- 18 yaş altında gençler Saat 10 dan sonra lokantaya gidemez
- 18 yaş altı gençler internet kafeye giremez
- Tükü evi veya Discoya giremez
- Her azınlık için ve Müslüman gençler için her seviyedeki okulda İBADETHANE açılacak

YASAKLAMA KANUNUNA

-C

İran Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejat Anıtkabire gitmem der . Dışişleri Bakanı olan Zat "Bunlar detay mühim değil İstanbulda görüşürüz der) MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve TÜRK MİLLETİNİN AKP BAKANININ GÖZÜNDEKİ YERİ NEDİR SORUSU CEVAP BULUR """KÜÇÜK DETAY"""...BRAVO SAYIN BAKAN

-D

Sudi Arabistan Kralı gelir Başbakan ve Cumhur başkanı otele gider sağına ve soluna otururlar adam ortada oturur resim çektirirler devlet geleneklerimiz ayaklar altına alınır Bu halk susar bakar

-E

Atatürkün En meşhur Askeri Ünüformalı Resmi Çankaya Kabul salonundan indirilir yerine 1/3 kadar küçüklükte sivil resmi konur ORDU VE MİLLET SUSAR

-F

Çankayadaki Bayan Osmanlı eserleri ister Köşke Atatürkün Aziz Hatıralarının olduğu şeylerin yerine koymak için ...BU HALK SUSAR

-G

Katar emiri Terlikle karşılar başbakanı (T.Erdoğanı) yutar bu devlet 2 hafta sonra bakarızki Yutma sebebimiz ULUSAL SEBEPTENMİŞ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????? ATV satışı için Damadına Borç para sağlamak için yutulmuş...

-H

Atatürk Devrimleri Tramva etkisi yaratmıştır der bir GÜNEYDOĞU AŞİRETİ reisi ve AKP KURMAYI ...Bu halk ve ORDUDAN ses çıkmaz ....Demekki Atamızda artık saldırı altında

- I

İlk ve Orta öğretimde (bilyorum birleşti) Atatürk ve Devrimleri 21 syfadan 8 sayfaya düşürülmüştür ...Sorun test edin ilkokul1 den orta 3 kadarki öğrencilere Artık bir haberler ATATÜRKten sahip çıkmaktan ...Allah aşkına hatırlayın yaşı 30 larda olanlar yada AKP den önce İlk ve Orta okul hatta lise bitirenler ...Böylemiydik ? Gurur duymazmıydık ATAMIZLA INKILAPLARI VE DEVRIMLERI İLE ??

Şimdi gençler ne öğreniyor ? anlayan anlar ..

Neticede Alttan yavaş yavaş ısıtılarak günler geçiyor bakalım Haşlandığımızda bu Vurdumduymazlar nasıl bas bas bağıracak ozamanda şunu onların yüzlerine haykırmak lazım alın size ILIMLI İSLAM boş beleş şak şak yapana kadar uyanık olsaydın ülkene sahip çıksaydın ......
-------------------------------------------

Alıntıdır : Bugün e-mail ile geldi paylaşmak istedim
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 23:00

borabey ve taironas kardeşlerim.
Gecenin en karanlık olduğu anın gün doğumuna saliseler kala olduğunu asla unutmayalım.Bizim gibi düşünen binler-onbinler-yüzbinler olduğundan emin olalım.
Morallerimizi yüksek tutalım.
Sevgiler.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Cum Ağu 08, 2008 0:34

gecenin su saatinde aklima soyle bir komplo teorisi geldi.gerci biktik ama hep baskalarimi uretecek biraz da bizden boyle komplo teorileri ciksin.hep saka ile karisik babamla sakalasirken bizimde basimiza ya pervez saygun yada pervez ilker getirecekler diyordum .babamsa olmaz olmaz diyip beni avutuyordu.ama simdi dusunuyorumda neden olmasin.aganistana karsi pakistani kullanan bu ab ve d gucleri bizide belki irana karsi kullanacaklar.fatih altaylinin yazisindan sonra bu yasar pasanin hikayesi ilginc geldi bana.. bas bunu soyluyorsa etektekiler ne inciler doker. yani chp ordu ile zitlasiyor bosa degil benim gibi sade vatandas bunlari dusunuyorsa bunca yillik kilictaroglu bence o da belki bu komplonun etrafinda geziniyor olabilir mi?
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen borabey » Cum Ağu 08, 2008 11:15

Sayın Çetin Taş

Moralimiz çok yüksek.
Bizde ve bizim gibi düşünen milyonlarca insanımızda da bir problem yok..
Problem;
Bizi yönettiğini zannedenlerde..
Güvendiğimiz dağlarda....(maalesef karlar yağdırıldı)

Ülkemiz üzerinde oynanan ve oynanmaya devam eden oyunların boyutu o kadar büyük ve kapsamlı ki..
Adeta komplo projesi "manyağı" olmak üzereyiz.
Her şey birbirine karıştı...
Güvenilecek kurum ve tutulacak dal kalmadı...

Stratejik Milli Değerler hareketi sözcüsü sn.DOĞUnun Güncel meydanda da yer alan Nisan.2008 günlü program analizinde de belirttiği gibi;
gelinen noktada mevcut isim ve yapılanmaların hepsi bir çözüm aracı olmaktan çıkmış, birleştirici milli değerlerin ve kurumsal yapılanmaların tamamı kullanılamaz hale getirilmiştir. Bu saatten sonra da çıkması muhtemel hiçbir hareketin de bu ortamda yarar sağlamasının mümkün gözükmediği ifade edilmiştir.
Sonuç olarak;
Milli Mücadele öncesinde olduğu gibi (Allah korusun)ülkenin işgali ile başlayan kurtuluş mücadelesine benzer veya farklı yeni bir olayın tetikleneceği ve ortaya çıkacak bu konjonktürün Türk Milleti tarafından kabulünün mümkünj olmayacağının anlaşılması üzerine TÜRK MİLLETİNİN GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE KENDİ AZİM VE GAYRETİ mili kurtuluşu bir kez daha gerçekleştirecektir.
O süreçte;
milli kurtuluşun öncüsü, kadroları ve "hattı müdafaa yoktur-sathı müdafa vardır,o da misak-ı mili hudutlarımızın tamamıdır" ülküsüne gönül vermiş gerçek kuvay-ı milli ruhuna sahip vatanseverlerini ortaya çıkacak ve ülke kaderine el koyacaktır.

Bugün için yapacağımız en akıllı iş;
Aklımıza ve fikrimize, konumumuza sahip çıkmak , elimizden geliyorsa her alanda daha güçlü olmaya çalışmak, ortak duygu ve düşünceye sahip insanlarla milli zincir oluşturup VATANIN KARA BAHTINI kurtaracak günleri beklemektir.
O gün geldiğinde de üzerimize düşen milli görevi yerine getirmektir....
Tarih boyunca bunu defalarca gerçekleştiren Yüce TÜRK Milleti,
Bir kez daha zilletten kurtulacaktır.

selam ve saygılarımla...
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

İletigönderen Kadir Kavri » Cum Ağu 08, 2008 12:49

Anti İslam nedemek Askerlerimiz Ateist mi?Şu Avrupalılar anlayamadı anlayamacaklar konuya gelince ben maalesef Sayın İlker Başbuğ'dan bir şey beklemiyorum
Kullanıcı küçük betizi
Kadir Kavri
Üye
Üye

İletiler: 41

İletigönderen maydonos » Cum Ağu 08, 2008 18:18

borabey ben senin kadar umitli degilim artik...heryer isgal edilmis durumda..ses cikaraninda ne hallere geldigini gorduk ve goruyoruz kuzular gibi seyrediyoruz.canli canli...bizi tanri koruyacakasa artik soyleyecek soz kalmamis demektir.bu caresizliktirki senin umut mesajin arasina bunu ilistirmissin...ben artik karamsarim..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen rafet » Cum Ağu 08, 2008 20:25

Devletin kurumlari arasinda uyum saglandi ve anlasma olduysa, ki oyle gorunuyor,
Turkiye Amerika'nin yaninda islami bir devlet olrak her pisligin icine girecek
demektir.Afganistan'da talibanla savasin oncusu olacak, Iran'la savas olursa yine
Amerika'nin yaninda yer alacak, Gurcistan savasinda Gurcistan'in amerikanci
yoneticlilerinin destekcisi olacak...vs.

Belki bunlarin karsiliginda Turkiye'yei bolme planlarini simdilik rafa kaldiracaklar, iyice
olgunlasmasini bekleyecekler.Cikarilan ve cikacak olan yasalarla zaten bagimsiz idareyle
yonetilir hale gelen Guneydogu da uygun bir anda Irak Kurtleriyle birlestirilecek ya da
Hoca'nin dedigi gibi ayri bir Kurt devleti olarak yapilandirilacaktir.

Tek care halkin bagimsizligina, laikligine, devletine sahip cikmasi gibi gorunuyor.
Ama halk bunu nasil yapacak?
Televizyonlar ellerinde, devamli beyinleri bombaliyorlar.
Gulen tarikati olsun, diger tarikatler olsun calisiyorlar, orgutleniyorlar, karsisinda bir dur diyen var mi?
Sonucda halkin belli bir kesimi de onlarin kontrolunde, gorusunde olacak.

1918 deyiz deniliyor, ama bence daha kotu durumdayiz.
O zamanlar bir ingiliz fransiz kuvvetinin ortadoguya gelmesi zor islerdi, ancak belli sayida gucleri
gonderebiliyorlardi.Simdi ABD burnumuzun dibinde.Akdenizde, Turkiye'de, Irak da; Korfezde
usleri, gemileri var.Gecici olarak da gelmemisler, yerlesmek icin gelmisler.

Iletisim cok hizli.En son teknolojileri emperyalistler kullanabildigine gore bu onlar acisindan bir
firsattir, karsi gucler aciindan degil.Turkiye'nin telekomu yabancilarin elinde.

Ordusunu besleyecek, giydirecek, silah yonunden destek cikacak milli sanayiler kalmamis gibi.

Ergenekon Operasyonu bu teslimiyete karsi cikan, bunun mucadelesini veren kisilerin susturulmasi,
etkisizlestirilmesi operasyonu gibi.

Gercekten umutsuz gunler.

Yine de halka guvenecegiz, baska care yok.
Kullanıcı küçük betizi
rafet
Üye
Üye

İletiler: 185

İletigönderen borabey » Sal Ağu 12, 2008 9:48

06 Ağustos 2008

Başbuğ ataması dünyada böyle yankı buldu!

Genelkurmay Başkanlığı’na Orgeneral İlker Başbuğ'un atanmasına dünya basını ilgi gösterdi. Manşetler farklı ama görüş aynı: Hükümet ile ordu daha uyumlu olacak.

Gazeteler, "Hükümetle gergin ilişkileri kolaylaştırması bekleniyor. Lakliğin büyük savunucusu, ordunun başına geçiyor" gibi yorumlar yaptı.

Dünya basını Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı’na atanmasını manşetlerine taşıdı. "General İlker Başbuğ'un terfi edilmesinin iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi ile daha az konfrontasyona yol açacağı umuluyor" yorumunu yapan İngiliz Financial Times gazetesi, "Türkiye, laik ordu ile sosyal olarak muhafazakar hükümet arasındaki gergin ilişkileri kolaylaştırması beklenen bir adım ile yeni silahlı kuvvetleri komutanını atadı" diye yazdı.

Ölçülü bir komutan

The Guardian ise, "Türkiye, ordu komutanı atadı" başlıklı haberinde, Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanı olarak atanmasının, ordu ile AK Parti hükümeti arasındaki gerginliğin azalacağının işareti olarak değerlendirdiğini yazdı. Gazete, AK Parti'nin geçen hafta kıl payı ile kapatılmasından kurtulduğuna dikkat çekti.

Şartlı tahliye kararı

Anayasa Mahkemesi'nin kararını bir "şartlı tahliye"ye benzeten gazete, "Türkiye'nin NATO ilişkilerinin güçlü bir destekçisi" olarak nitelendirdiği Başbuğ için şunları yazdı: "Bundan önce Kara Kuvvetleri Komutanı olan Başbuğ, genel olarak, geçen yıl eski Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü, cumhurbaşkanı olmasını önlemeyi amaçlayan başarışız girişim ile orduyu, AK Parti ile kaybedilen bir konfrontasyona götürmekle suçlanan Orgeneral Büyükanıt'tan daha ölçülü olarak görülüyor. Ancak yeni komutan, Atatürk tarafından kurulan ve ordunun başlıca koruyucusu olarak görülen laik devletin korunması konusunda selefi kadar sert bir çizgi benimsemesi bekleniyor."

Karalama kampanyası

Geçtiğimiz aylarda Başbuğ'un Kudüs'te ağlama duvarı önündeki resimlerinin yayınlandığını anımsatarak Orgeneral Başbuğ'un "bir karalama kampanyasının kurbanı" olduğunu belirten gazete, Orgeneral Başbuğ'un Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt ile "gizli" görüşmeler yaptığının da öne sürüldüğünü anımsattı.

LE MONDE: O BiR ŞAHiN

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Monde da, "Laiklik savunucusu Türk ordusunun başına geçiyor" başlıklı haberinde Orgeneral Başbuğ'u "Laikliğin büyük savunucusu" olarak nitelendirdi. Gazete, Orgeneral Başbuğ'un atanmasına ilişkin haberinde, "AK Parti üyesi" dediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "ABD'den sonra NATO'nun en kalabalık ordusunun başına, Türk devletinin, direği laiklik olan cumhuriyet değerlerini korumaya kararlı, bir 'şahin' olarak değerlendirilen 63 yaşındaki bu generali atayan kararnameyi imzaladı" diye yazdı.

Atamanın Anayasa Mahkemesi'nin kararının hemen ardından gerçekleştiğine işaret eden Le Monde, "AK Parti ile ordu arasındaki ilişkiler gergin" dedi ve askerlerin geçen yılın Nisan ayında laiklik için devreye girmede "tereddüt etmediği"ni belirtti. Fransız gazete ordu tarafından gerçekleştirilen darbelere dikkat çektikten sonra "Komutanlar, son yıllarda yetkilerini azaltan Avrupa yanlısı reformları nedeniyle siyasete daha az müdahale etse de, kamuoyunun büyük desteğine sahip" yorumunu yaptı.

bugün
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye

anti-Islam degil, anti-Islamci

İletigönderen mustafat » Sal Ağu 12, 2008 13:07

Kadir Kavri yazdı:Anti İslam nedemek Askerlerimiz Ateist mi?Şu Avrupalılar anlayamadı anlayamacaklar konuya gelince ben maalesef Sayın İlker Başbuğ'dan bir şey beklemiyorum

Bazi Avrupa'lilar bence Türkiye'yi laikler müslümanlar diye bölmek için kasten terminoloji kargasasi yaratiyor, Islam'la Islamciligi ayni seymis gibi göstermeye çalisiyorlar. Ayni AKP'nin yaptigi gibi. Halbukli Islam'a en çok zarar veren onlar.

Islamci (dinci) demek, AKP gibi Islam'i bir çikar araci haline getirenler demektir, bu kadar basit. Kimin dinci, kimin dindar oldugunu anlamak da aslinda çok zor degil. Dinci Islam'in içerigini degil, sekilsel ve Arapsal tarafini ön plana çikarir, yok türban, yok alkol, yok kadin bacagi, yok helal dis macunu... ibadeti iyice abartir, bir sova dönüstürür.

Bence bizim halk da aslinda o kadar saf degil, dinciyle dindari ayirabiliyor. Ama ya geçim derdinde bunlari düsünemiyor, ya da çikar derdinde, görmezlikten geliyor.

Bu ülkeyi ancak HALK'in kurtarabilecegi görüsüne katiliyorum. çünkü arka arkaya AKP'yi seçerek ülkeyi uçuruma sürükleyen de halk. Ancak HALK'i uyandirmak için acil bir aydinlanma seferberligi gerekiyor, aksi halde çok geç olacak. ülkeye anayasal olmasa da fiilen adim adim dinc i Seriat baskilarinin geldigine her gün tanik oluyoruz. Birçok cemaat, köy ve kasabada siz ne derseniz deyin, artik Seriat kurallari geçerli.

Bir aydinlanma seferberligi organize edilmeli ve hepimize küçük de olsa bir görev düsmeli. Herkes hangi köye gidip hangi kültürel çalismaya katilacagini bilmeli.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x