AB Yalanı Sona Erdi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

AB Yalanı Sona Erdi

İletigönderen Panzehir » Sal May 08, 2007 2:17

AKP’nin sakladığı gerçeği Merkel ve Sarkozy haykırdı :Türkiye asla üye ya-pıl-ma-ya-caaaak... Avrupa Birliği’nin kurucu ortağı olan Alman ve Fransız halkı, Türkiye’nin Hıristiyanlık temeline oturtulan AB’ye asla üye yapılmayacağını söyleyen liderleri tercih etti.

Almanya’da seçime “Türkiye’ye hayır” sloganıyla giren Angela Merkel Başbakan, aynı görüşü savunan Nicolas Sarkozy ise Fransa’da Cumhurbaşkanı seçildi.

Hristiyan Köklere Dönüş

Almanya’dan sonra Fransa’da da Türkiye karşıtları iktidara geldi. Hıristiyan köklerine vurgu yaparak seçimleri kazanan Merkel ve Sarkozy, Türklerin Avrupa kültürüne ait olmadığını belirtiyor

Artık, Avrupa Birliği’nin ikinci lokomotif ülkesinde de Türkiye karşıtı bir iktidar hüküm sürecek. Türkiye’nin AB üyeliğine karşı net tavırları ile tanınan Almanya Başbakanı Angela Merkel’den sonra, aynı çizgide politikalar üreten Nicolas Sarkozy Fransa da cumhurbaşlığı koltuğuna oturdu. Önceki gün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyların yüzde 53’ünü alarak rakibi Royal’i alt etmeyi başaran Sarkozy de Merkel gibi Türkiye’nin Avrupa kültürüne ait olmadığına vurgu yapıyor. Ankara’nın tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklık verilmesinden yana olan Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Sarkozy, sözde Ermeni soykırımı yalanlarını dünya gündemine taşımaya çalışan Ermeni diasporasına da yakın bir isim. Sarkozy ayrıca Türkiye’nin Ermenistan sınırını açmasını istiyor.

ABD’nin Yanındayız

Merkez sağın adayı Nicolas Sarkozy’nin bir diğer yönü ise, Washington’a çok yakın bir politika izlemesi.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra yaptığı zafer konuşmasında, ABD’ye karşı sıcak mesajlar gönderen Sarkozy, Washington’un her zaman yanında olacağını söyledi. Sarkozy ABD’ye yakın bir politika sürdürme konusunda da Şansölye Merkel ile birebir örtüşüyor. Merkel de 2005’te yapılan seçimleri kazandıktan sonra Amerika’ya dostukluk mesajları vererek, ilk ziyaretini Washington’a yapmıştı.



Türkiye için ne demişlerdi?

Sarkozy :

    - Asyalı bir ülke AB’ye üye olamaz.
    - Türkiye’ye imtiyazlı ortaklık verilsin
    - İran ve Irak’la komşu olmak istemiyorum
    - Türkler Avrupa kültürüne ait değil




Merkel :

    - Türkiye Avrupa’ya ait değil
    - AB Türkiye’nin üyeliğine hazır değil
    - Ankara’ya imtiyazlı ortaklık verilsin
    - Türkler Hıristiyanlara karşı hoşgörüşüz




Resim


Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
 
İletiler: 3483
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:02

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x