ABD'den Suriye'ye saldırı

Genel & Güncel Konular

ABD'den Suriye'ye saldırı

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Eki 26, 2008 23:30

ABD HELİKOPTERLERİNDEN BOMBALAMA: 8 ÖLÜ

ŞAM - Amerikan helikopterlerinin Suriye'nin Irak sınırındaki kasabada inşaat halindeki bir binayı bombaladığı, olayda 8 kişinin öldüğü bildirildi.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/index2.php?option= ... 392603&aau serid=

SURİYE, AMERİKA VE IRAK'I PROTESTO ETTİ

ŞAM - Suriye Dışişleri Bakanlığı, Amerikan askerlerinin Irak sınırındaki kasabada bir binayı bombalamasının ardından ABD ve Iraklı diplomatları bakanlığa çağırarak protesto ve kınama mesajını ilettiğini kaydetti.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/index2.php?option= ... 392612&aau serid=

PAKİSTAN'A FÜZE SALDIRISI: 7 ÖLÜ

İSLAMABAD - Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesine, muhtemelen ABD'ye ait insansız bir uçağın düzenlediği füze saldırısında 7 kişi öldü.

Kaynak: http://www.aa.com.tr/index2.php?option= ... 392610&aau serid=

NOT: İster beğenelim,ister beğenmeyelim ABD,BÜYÜK DEVLET OLMANIN GEREĞİNİ yapmaya devam ediyor.ÇIKARLARINI KORUMAYA devam ediyor.Suriye'den Irak'a terörist sızdığını iddia ederek Suriye'yi vurmaktan çekinmiyor.Kendisi ile işbirliği yapan Pakistan'da askeri operasyon yapıp adam öldürmekten çekinmiyor.(Pakistan Amerikan işgalinde değil dikkatinizi çekerim.)Bu olayı okuyunca bizim ülkemizde neden Amerikan askerlerinin konuşlanmasına izin verilmediğini eleştirenlere bir kez daha gülüyorum.Düşünsenize,diyelim ki Amerikan askerlerinin Türkiye'de yerleşmesine izin vermişiz ve adamlar bizim sınırlarımız içerisinde her ne gerekçe ile olursa olsun operasyon yapıyorlar ve birilerini öldürüyorlar.Sömürge devlet vatandaşı gibi hissetmezmiyiz kendimizi?Hoş,son dönem de çoğu kez bu türden hisler yaşıyoruz ama daha bir acımaz mıydı içimiz?

Bu haberleri umarım benim okuduğum gibi okumakla yetinmiyordur dünyadaki [b]kimi hükümetlerin BÜYÜK DEVLET OLDUKLARI iddiasında olan yetkilileri,dünyadaki kimi silahlı kuvvetlerin BÜYÜK DEVLET OLDUKLARI iddiasında olan yetkilileri.İBRET ALMALARINI diliyorum o kimi hükümetlerin ve kimi silahlı kuvvetler yetkililerinin.....[/b]
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Pzt Eki 27, 2008 0:48

Kusuruma bakma Çetin ama, durduk yerde adam öldürmek, katliam yapmak, "Büyük Devlet" olmak değildir. Bu düpedüz tiranlıktır. Ben bunu örnek almam, bu azamet değil âdiyyettir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eki 27, 2008 10:03

Yok Muhammedciğim.Yanlış anlaşıldım.Ben cinayeti savunmuyorum.Ben çıkarlarını her ne şart altında olursa olsun savunabilmeyi kast ediyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Pzt Eki 27, 2008 10:15

Çetin Taş yazdı:Yok Muhammedciğim.Yanlış anlaşıldım.Ben cinayeti savunmuyorum.Ben çıkarlarını her ne şart altında olursa olsun savunabilmeyi kast ediyorum.

Çetin, ben de sana böyle bir şey demedim zaten. Senin böyle bir şey savunacağını düşünmem dahi. Lâkin bu örneği kabûl etmiyorum, başka örnek verseydin daha iyi olurdu. Yani büyük devlet olmak için illâki emperyâl olmak zorunda değilsin. Fakat, eğer dünya şartları bunu gerektiriyorsa, illâki emperyâl olmak zorundaysan bile, sonra gaddar olmak zorunda değilsin. Örneğin bugünkü Rusya, büyük devlet, emperyâl bir güç. Ancak ABD ve Batı Avrupa'nın yanında melek gibi kalıyor. Ne onlar kadar sömürüyor, ne de onlar gibi gaddar. Dünya Rusya'ya kalsa, onlar gibi olur mu bilinmez, ama şu an için bu böyledir.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Eki 27, 2008 13:56

Bir ülke düşün ki sürekli komşusundan kendisine saldırılar gerçekleştiriliyor.Vatandaşları hayatlarını kaybediyor.Ve bu ülkenin askeri,sivili,önüne gelen tüm devlet yetkilileri BÜYÜK DEVLET olduklarını iddia ediyorlar.Ama bırak nefsi müdafa hakkını uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını dahi kullanmaktan korkuyor bu ülkenin yetkilileri.

Bir de ABD'ye bak ya da Rusya'ya bak.
Dünya ne der demeden gereğinde güçte kullanıyor.Bu emperyal olmayı gerektiriyorsa bunu da yapıyor.

Elbette ki günümüz koşullarından bahsediyoruz Ram kardeşim.Ve acı da gelse büyük devlet olmak yeri geldi mi emperyal olmayı da gerektirir.OSMANLI'nın,SELÇUKLU'nun en güçlü olduğu dönemlerdeki sözünün dinlenirliği BÜYÜK DEVLET olmasındandır ve bu büyük devlet olmalarının sebebi de batılı anlamda olmasa da emperyal güçler olmalarıdır.

Bugün Rusya benim de çok takdir ettiğim bir ider tarafından yönetiliyor.Geçmiş hatalarından ders almış gibi görünüyor.Ama aynı Rusya'nın SSCB döneminde Afganistan'da yaptığı vahşette bizlerce malum.

Benim derdim elbete ki güç kullanmayı meşru göstermek,adam öldürmeyi meşru göstermek değil.Ama eğer BÜYÜK DEVLET olma iddiasında ise bir devlet,başkaları bunu gaddarlık ya da vahşet olarak görse de gerekli olduğunu düşündüğü hareketi yapmalıdır.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Pzt Eki 27, 2008 14:37

Aslında kavram tartışması yapıyoruz.
Büyükse neye göre, kime göre, nasıl büyük!!
Veya olayın ne tarafından baktığın önemli..
Mesela amsterdam için dünyanın en güzel şehri diyorlar (ben demiyorum ama diyen tanıyorum), adamlar denize şehir yapmışlar, 90 a yakın adadan oluşuyor, bu adalar arasında 1200 kanal ve 600 köprü sayesinde iletişim sağlanıyormuş, amsterdam nasıl güzel olabilmiş bir şehir, parayla tabii ki, nerden bulmuş ufacık hollanda bu kadar parayı, başka ülkeleri sömüre sömüre bu hale gelmiş, ezip parçaladığı milletlere bakın bir de..
Peh, amsterdam güzelmiş, batsın onun güzelliği...

Aynı şekilde ne abd ne de rusya, hepsi de birbirinin laciverti. Bugün için rusya, abd ye göre daha insaflıysa, sadece korkusundandır. Yoksa onları da tanıyoruz...
Osmanlı ve Selçuklu ise tamamen ayrıdır..
Zaten sizler de bahsetmişsiniz bunlardan..

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletiler: 1036

İletigönderen jejo » Sal Eki 28, 2008 6:06

bu konu kimsenin buyuk devletten ne anladigi ile alakalidir.

bir ulkede issizlik artarken, ulke belki de tarihinin en buyuk ekonomik krizini yasarken, butce acigi trilyon dolarlara vurarak gelecek nesillerin gelecegine ipotek koyarken, o ulkede yasayan insanlar emeklilik ikramiyeleri icin endiselenirken bu ulke her hafta milyar dolarlar harciyorsa diger bir ulkeyi isgal icin, o ulke buyuk degildir bence. benim kendi fikrim tabi. ancak gene de bir ulkenin buyuklugu istedigi zaman dunyanin istedigi yerindeki bir ulkeye fuze saldirisi yapabilirligi ile olculmemeli, bu sakincali bir yanilmadir, kotu ornektir. buyuk-balik-kucuk-baligi-yer'e gelir sonu, medeniyetlerin dort bin yilda katettigi yolu hice sayar.

tabi lafi bi tarafimdan da anlamis olabilirim.
Kimin odul ve cezaları daha açık belirtilmisse, zafer onun olacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
jejo
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 50

İletigönderen kaye » Sal Eki 28, 2008 9:04

jejo yazdı:tabi lafi bi tarafimdan da anlamis olabilirim.

Yok lafı bi tarafından anlamamışsın da :) nerdee böyle ülke, yani medeniyetlerin 4 bin yılda katettiği mesafeyi önemseyecek, hak-hukuk gözetecek :) hatta ozon tabakasını delmeye devam etmeyecek!!!!

..
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Eki 28, 2008 18:52

Arkadaşlar.
Burada ABD'nin büyük devlet olup olmaması yada kimin bize göre büyük devlet olabileceği değil benim ısrarla vurgulamak istediğim.

Cumhuriyetin 85. yıldönümünü kutlamaya başladığımız şu günde 2 tane Kürt aşiretinin bağıra bağıra Kürt devletini kurmasına engel olamadığımız ve Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit etmek cüretini gösterebildikleri gerçeğini vurgulamak istiyorum ısrarla.Büyük devlet olabilseydik Barzani denen şerefsizi içinde bulunduğu bina ile birlikte yok etmemiz gerekirdi.Talabani taa geçen sene DAĞLICA baskınından sonra kedi bile vermem Türklere dediği zaman cezalandırılırdı.Siz gidin Barzani'yi içinde bulunduğu apartman ile birlikte yok edin.Birileri çıkar ülkemizi vahşetle suçlayabilir ama neticede Türkiye'nin ne kadar ciddi ve ne kadar onunla uğraşmaya gelinmez bir ülke olduğunu dost ve düşman bilir.

Bu konu hakkında başka bir şey yazmayacağım çünkü yazmak istediklerim her nedense anlaşılmadı bu başlık altında.Demek ki bende bir yanlış var diye düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen kaye » Sal Eki 28, 2008 19:09

Yok Çetin, gayet güzel anlattın kendini, ne demek istediğin de anlaşılıyor.
Sadece herkes fikrini söylüyor. Kusura bakma, üzmek istemedik seni..
Yazdıklarında, özellikle son yazdığında yerden göğe kadar haklısın. Ama başta da dedim ya, kavram tartışmaları diye. Aslında herkesin anladığı aynı şey ama hani bardağa bakıp ta birinin " bu bardağın yarısı dolu", diğerinin de "hayır, bu bardağın yarısı boş" demesi gibi.
Aslında Türkiye "büyük bir ülke", pekakayı talabaniyi barzaniyi üflese uçuracak kadar büyük bir ülke hem de. Yalnız bu gücünü kullanamıyor, kullanamayınca yine de "büyük ülke" diyebilir miyiz! İşte tartışma burada da çıkıyor.
...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Eki 28, 2008 19:31

bence şu açıdan da bakılabilir.abd nin haklıda olsa haksız da olsa kendi menfaati ve doğruları için gücünü bu şekilde kullanmasının onun büyük devlet olma özgüvenini ve kararlılığını ortaya koyarken Türkiye Cumhuriyetinin kendi coğrafyasında bir büyük devletin bu kadar haksız ve sebebsiz yere yaptığı sınır ihlallerine,taciz ve tahrik operasyonlarına kendi başına gelmeden sesini çıkaramaması,oralı olmaması bizim büyük devlet tanımına birileri yüzünden yakışmamamıza sebeb olması anlamına gelmez mi ? kaye abimin son cümlesinde sorduğu soruya bu sebeble istemesemde ben T.C büyük bir devlet değildir diyerek cevap veririm
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x