Okyanus ötesinden türban tartışmalarına katıldı.
FPden milletvekili olan, Genel Kurulda türbanla yemin etmek isteyen Merve Kavakçı, okyanus ötesinden türban tartışmalarına katıldı.
Laiklik mitinglerine katılan başörtülü kadınları kokoş diyerek aşağılayan Kavakçı, Kokoş yaşlı kadın, kulakları tırmalar tiz sesiyle, saçının üçte ikisini örten tavşan kulağıyla: Bakın bana! Benim gibi örtsünler! İşte bu başörtüsü! Benim gibi dayatması son bulmadıkça bu milletin daha çok çekeceği var dedi.
Fazilet Partisi (FP) milletvekili seçilen, ancak Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, yaşadığı ABDden laiklik ve türban tartışmalarına katıldı. Kavakçı, laiklik mitingine katılan kadınlara Kokoş dedi.
Kavakçı, kişisel internet sitesinde yazdığı ve günlük bir gazete yayınlanan Parçalar yerli yerine düşsün başlıklı makalesinde türbanla ilgili ilginç mesajlar verdi. Halen ABDde yaşayan Kavakçı, son günlerdeki türban tartışmalarından bazı kesimlerin İslama bakışlarının tartışmaya açılmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.
Yanlış anlaşılmasın, abuk sabuk ipe sapa gelmez bin bir dereden getirilen suları durup dinledikçe tepe saçlarımın çekildiğini hissediyorum. Ama bir o kadar da seviniyorum. Seviniyorum, çünkü dinimizle ve emirlerle ilgili düşündüklerini ilk defa öğreniyoruz. Din onlar için kutsal damgasıyla duvara yapıştırılmış bir eskiye aidiyeti temsil ediyor. Söylemler buram buram kıymetlilik arkasına sinsince saklanmış bir kurtulmuşluk kokuyor diye yazdı.
TOPYEKÜN SAVAŞ!
Türbanı dinin en temel vecibelerden biri olduğunu savunan Kavakçı, şöyle devam etti:
Biz başörtüsüne karşı değiliz, türbana karşıyız derler ya. Haydi size başörtüsü diyen hükümeti yine de protesto ederler. Aslında maksat başkadır. Topyekün savaş! Dayatanlardır. Dayatılana bürünürler. O denli dayatmacıdırlar ki onların yolundan çıkmanın tahayyülü bile imkansız olduğundan adeta çıldırırlar.
Varlık yoktur çünkü, dayatmacılıklarının ekseni dışında. Tek varlık tecrübeleri de bu dayatmacılık özelliği üzerine kurulduğundan, yine ona göreceli tanımlarlar yeni konumlarını: Dayatıldık! Kokoş yaşlı kadın, kulakları tırmalar tiz sesiyle , saçının üçte ikisini örten tavşan kulağıyla: Bakın bana! Benim gibi örtsünler! İşte bu başörtüsü! Benim gibi dayatması son bulmadıkça bu milletin daha çok çekeceği var