ABD'li Merve Kavakçı'dan inciler

Genel & Güncel Konular

ABD'li Merve Kavakçı'dan inciler

İletigönderen Türk-Kan » Prş Şub 14, 2008 12:48

Merve Kavakçı'dan inciler

Okyanus ötesinden türban tartışmalarına katıldı.

FP’den milletvekili olan, Genel Kurul’da türbanla yemin etmek isteyen Merve Kavakçı, okyanus ötesinden türban tartışmalarına katıldı.

Laiklik mitinglerine katılan başörtülü kadınları “kokoş” diyerek aşağılayan Kavakçı, “Kokoş yaşlı kadın, kulakları tırmalar tiz sesiyle, saçının üçte ikisini örten tavşan kulağıyla: ‘Bakın bana! Benim gibi örtsünler! İşte bu başörtüsü! Benim gibi’ dayatması son bulmadıkça bu milletin daha çok çekeceği var” dedi.

Fazilet Partisi (FP) milletvekili seçilen, ancak Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşlıktan çıkarılan Merve Kavakçı, yaşadığı ABD’den laiklik ve türban tartışmalarına katıldı. Kavakçı, laiklik mitingine katılan kadınlara ‘’Kokoş’’ dedi.

Kavakçı, kişisel internet sitesinde yazdığı ve günlük bir gazete yayınlanan “Parçalar yerli yerine düşsün” başlıklı makalesinde türbanla ilgili ilginç mesajlar verdi. Halen ABD’de yaşayan Kavakçı, son günlerdeki türban tartışmalarından bazı kesimlerin İslam’a bakışlarının tartışmaya açılmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti.

“Yanlış anlaşılmasın, abuk sabuk ipe sapa gelmez ‘bin bir dereden getirilen suları’ durup dinledikçe tepe saçlarımın çekildiğini hissediyorum. Ama bir o kadar da seviniyorum. Seviniyorum, çünkü dinimizle ve emirlerle ilgili düşündüklerini ilk defa öğreniyoruz. Din onlar için ‘kutsal’ damgasıyla duvara yapıştırılmış bir eskiye aidiyeti temsil ediyor. Söylemler buram buram kıymetlilik arkasına sinsince saklanmış bir ‘kurtulmuşluk’ kokuyor” diye yazdı.

TOPYEKÜN SAVAŞ!

Türbanı “dinin en temel vecibelerden biri” olduğunu savunan Kavakçı, şöyle devam etti:
“Biz başörtüsüne karşı değiliz, türbana karşıyız derler ya. ‘Haydi size başörtüsü’ diyen hükümeti yine de protesto ederler. Aslında maksat başkadır. Topyekün savaş! Dayatanlardır. Dayatılana bürünürler. O denli dayatmacıdırlar ki onların yolundan çıkmanın tahayyülü bile imkansız olduğundan adeta çıldırırlar.

Varlık yoktur çünkü, dayatmacılıklarının ekseni dışında. Tek varlık tecrübeleri de bu dayatmacılık özelliği üzerine kurulduğundan, yine ona göreceli tanımlarlar yeni konumlarını: Dayatıldık! Kokoş yaşlı kadın, kulakları tırmalar tiz sesiyle , saçının üçte ikisini örten tavşan kulağıyla: ‘Bakın bana! Benim gibi örtsünler! İşte bu başörtüsü! Benim gibi’ dayatması son bulmadıkça bu milletin daha çok çekeceği var”

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Prş Şub 14, 2008 13:33

Kahpeye bak hele... Sen nesin peki¿? Gönüllerin sultanı mı¿? Hayır, hayır... Olsan olsan, çıkların kenarı olursun!

Asıl rahmetli Karaoğlan'dan incilere bakmak gerek

Peki Bahçeli bu olaya ne demişti¿? :twisted:

Haa...

21. yüzyılı kucaklayacak olan yeni Meclis'in daha ilk çalışma gününde ortaya çıkan üzücü manzaralar insanımızı haklı olarak düşkırıklığına uğrattı. Hadisede başrol oynayan bir grup FP'li milletvekilinin niyetini ve tavırlarını anlamak mümkün değil. Gerilim stratejisini bilerek ve isteyerek takip ettikleri anlaşılıyor.

Başörtüsüne kökten çözüm!

MHP'nin ilk şaşırtıcı uygulaması Antalya Milletvekili Nesrin Ünal'ın başörtüsünü çözmesiydi. FP İstanbul Milletvekili Merve Kavakçı ile gündeme gelen başörtüsü krizine 1999 Mayıs ayında yapılan MHP 1.Eğitim Semineri'nde değinen Bahçeli, partisinin Antalya Milletvekili Nesrin Ünal'ın, Meclis'in açılışında başını açmaması halinde, "milletvekilliğinden istifasını isteyebileceğini, gerekirse genel başkanlık yetkisini kullanarak MHP'den de istifasının istenilebileceğini" söyleyerek bu konudaki fikrini açıkca beyan etti. Başörtülü olarak seçilen Nesrin Ünal, yemin töreninde başını açtı. Meclis binası içinde başını açan, dışarda örten Ünal'ın tutumu MHP'nin başörtüsü konusunda pek birşey yapmak niyetinden olmadığını gösterdi.

http://www.yenisafak.com.tr/diziler/tas ... iye04.html

Ertuğrul Kumcuoğlu kimdir¿?

Merve Kavakçı haspasının üzerine yürüyen ilk vekil. (DSP Milletvekili 1999)

Şimdilerde türbanın yılmaz savaşçılarından. (MHP Milletvekili 2008)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Şub 17, 2008 16:49

O...pu diyesim geliyor hewr nedense ama demiyorum :twisted:
Helal Karaoğlan'a.Gerekeni söylemiş.
"Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz"!
Hey yavrum heeeyyy!
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Çrş Şub 20, 2008 15:39

Son zamanlarda da okyanus ötesinden msj yayınlamak moda oldu iyice. Söyleceklerini burda söylemiyorlar ordan haber uçuyorlar, anlamak güç...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x