ABD'nin çılgınca Planları

Genel & Güncel Konular

ABD'nin çılgınca Planları

İletigönderen cafersadık » Prş Nis 05, 2007 20:54

Resim

ABD'de Başkan adaylarından General Clark, Ortadoğu planlarını anlattı: 5 yıl içinde 7 ülkeyi işgal edeceğiz…



ABD'nın Ortadoğu'yu işgal planı





Beş yıl içinde yedi ülkeyi ele geçireceğiz: Irak, Suriye, Beş yıl içinde yedi ülkeyi ele geçireceğiz: Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Somali, Sudan, İran...” Amerika Birleşik Devletleri Ordusu Generali General Wesley Clark,1999-Yugoslavya Savaşı sırasında NATO Avrupa Müttefik Birlikleri Başkomutanıydı. 2004’te Demokrat Parti’nin Başkan adayı olarak gösterildi.

Clark “Irak’ta Yapmamız gereken şey, Amerikan gücünün diplomatik, ekonomik, legal ve askeri tüm unsurlarını kullanan bir stratejiye sahip olmaktır. Hemen şimdi bölgeye üst düzey bir diplomatik grup gönderirdim. İran ve Suriye’yle engelsiz ve önkoşulsuz müzakereler yapardım. Halihazırdaki 150 bin askeri çekmek ya da 50 bin daha göndermek dahil tüm planlarımın bilinmesine izin verirdim.” diyor.

Kanada Merkezli Düşünce Kuruluşu Democracy Now Global Research'dan Amy Goodman'ın röportajı

Başkanlık için aday olacak mısınız?

General Clark : Olmayacağım demedim.

Neyi bekliyorsunuz?

General Clark: Şu an tartışma özgürlüğüm olmayan bir kaç ön koşul için bekliyorum. Ancak şunu söyleyeceğim, bu konu hakkında her gün düşünüyorum.

İran hakkında konuşalım.Tüm bu gelişmeler, kitle imha silahlarının varlığı iddiasıyla yönlenen Irak savaşının başlangıcının bir tekrarı mı?

General Clark: Evet, bir bakıma. Fakat bildiğiniz gibi tarih kendini özellikle iki kez tekrar etmez. 2002’de Kongre’deki tanıklığımda uyardığım konu şuydu: “Eğer bir devlet hakkında endişelenmek istiyorsanız, bu Irak değil, İran olmalıdır”. Ancak bu hükümet ve yönetimimiz, Irak için endişelenmek istedi, İran için değil.

Nedenini biliyordum çünkü 11 Eylül’ün hemen ardından Pentagon’daydım. 11 Eylül’den 10 gün sonra, Pentagon’a gittim. Generallerden biri beni içeri çağardı. “Irak’la savaşa girmeye karar verdik”.Ya 20 Eylül ya da o sıralardaydı. “Irak’la savaşa mı gireceğiz? Neden?” dedim. “Bilmiyorum” dedi, “Bana kalırsa başka ne yapacaklarını bilmiyorlar”.

Birkaç hafta sonra onu tekrar görmek için gittim, o sıralar Afganistan’ı bombalıyorduk. “Hala Irak’la savaşa girme durumunda mıyız” diye sordum. “Daha da kötüsü” dedi.

Masasına uzandı, bir kağıt aldı. ‘Bunu az önce yukarıdan aldım’ -Savunma Bakanı’nın ofisinden anlamına geliyordu- ‘Beş yıl içinde, Irak’la başlayan sonrasında Suriye, Lübnan, Libya, Somali ve Sudan’la devam edip İran’la bitecek yedi ülkeyi nasıl ele geçireceğimizi anlatan bir not.’ “


İRAN ABD'NİN SADDAM'I DEVİRMESİNDEN MEMNUN
Şu ülkelere geri dönelim.

General Clark: Irak’la başlıyor, sonra Suriye ve Lübnan, ardından Libya, Somali, Sudan ve İran’a dönüyor. İran’a baktığınızda, “Bu bir tekrar mı” dediniz, tam anlamıyla bir tekrar değil. Doğrusu şu: Başlangıçtan beri İran, ABD’nin Irak’taki varlığını hem bir tehdit hem bir lütuf olarak gördü.

Çünkü Saddam Hüseyin’i ve Baas’ı ele geçirdik. Onlar başa çıkamamıştı, biz onlar için bunu yaptık. Aynı zamanda bir tehdit, çünkü bu listede sıradaki onlar.

İRAN KENDİNİ SAVAŞIN İÇİNDE GÖRÜYOR

İran’ın yerinde olsaydınız büyük ihtimalle ABD’yle zaten bir savaş içinde olduğunuza inanırdınız. Çünkü rejimlerinin değişmesi gerektiğini iddia ediyoruz, Kongre’den bunun için 75 milyon dolar tahsis etmesini istiyoruz, İrak’a (metinden aynen) sızan ve her şeyi havaya uçuran terörist grupları sözüm ona destekliyoruz.

Bunu yapmıyorsak bile haberdarız ve cesaretlendiriyoruz. Sonuç olarak İran’la karşı karşıya gelme durumu ya da kriz noktasına gelinmesi şaşırtıcı değil. Benim işaret ettiğim nokta İranlıların iyi adamlar olduğu değil- ki değiller-; son, en son çare olması dışında güç kullanmamanız gerektiğidir. Bir askeri seçenek var, ama kötü bir seçenek.

İŞGAL EDİLECEK 5 ÜLKEYE GİZLİ OPERASYONLAR DÜZENLENİYOR
Suudi Arabistan destekli Sünni İslamcı grupların güçlenmesi ve İran’ı arkasına alan Şiilerin zayıflatılması çabaları kapsamında, Bush yönetimi ve Suudi Arabistan; Ortadoğu’da Lübnan, Suriye, İran gibi pek çok bölgede gizli operasyonlar için para aktarıyor.

Bu örtülü para akışının bir kısmı Lübnan’da El-Kaide bağlantılı cihad yanlısı gruplara gidiyor.

Şiilerle mücadelenin finansmanı, Prens Bender ve -Kongre’den onay almadan-ABD nakit akışıyla sağlanıyor, böylece para El-Kaide bağlantılı Sünnilere ulaşmış oluyor.

SUUDİLER ABD'DEN RAHATSIZ
Bakın Suudiler, Irak neticesinden muazzam çıkarlar elde edeceklerinin farkında ve bölgede özellikle ABD’nin kararına güvenmiyorlar. Irak’ta yeterliliğimizi tam olarak kanıtlamadık, bu yüzden işleri kendi çıkarlarına çevirmeye çalışıyorlar. Asıl tehlike, aslında oldukça karmaşıktır çünkü diyelim ki sadece “ Irak’tan artık çekil” diyenlerin isteklerine göre hareket edeceğiz. Peki, tamam. Bunu teknik olarak yapabiliriz. Korkunç olur..

Ancak, ayrıldığınızda Suudiler, Şiilerle savaşmak için birilerini bulmak zorunda kalacak. Kimi bulacaklar? El-Kaide’yi. Çünkü hem radikal hem de savaşmaya gönüllü Sünni gruplar muhtemelen El-Kaide uzantılı gruplar olacak. Bu bakımdan bölgeden erken ayrılmamız garip bir tutarsızlık içerir. Öyle bir durumda, Suudilerin Irak’ın içerisinde tutunabilmek ve İran’ın genişleme politikasını bloke etmek için artık alenen kaynak aktardıkları oldukça güçlü Sünni bir grubun, bize karşı oluşturduğu tehdidi güçlendirmiş oluruz.

Çeviren: Saliha Ziya

Kaynak Dünya Gündemi





BU BİLGİDEN DAHA AÇIK İSTİHBARAT BEKLEYENLER, YA AHMAK, YA DÜŞMAN OLSA GEREKİR. BU BİLGİYE ELİMİZ KOLUMUZ BAĞLI, YAPABİLECEĞİMİZ HİÇBİRŞEY YOK DİYEREK BAKANLARA DA “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” DEDİRTENLERİ, İSTİKLAL HARBİMİZİ OKUMALARINI, ÖĞRENMELERİNİ TAVSİYE EDİYORUM. ÇARESİZLİKTEN ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞMAYIN. TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN. OLAYLARI OKUYAMAYANLARIN GELECEKLERİ OLMAZ. DÜNYA SİYASETİNİ İYİ OKUYUN, ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKIN…
Kullanıcı küçük betizi
cafersadık
Üye
Üye
 
İletiler: 198
Kayıt: Sal Mar 20, 2007 20:22

İletigönderen SOKRATES » Prş Nis 05, 2007 21:17

Sakın bu tayyip ve avanesi bir de Türkiye'yi işgal ettirip, Bop ayarı vermeye çalışıyor olmasınlar?
Belki çılgınca bir fikir ama Ortadoğu ateş altında ve de BOP eşbaşkanları şu an başbakan ve dışişleri bakanları.
Halkın din duygularını sömürerek iktidar elde ettiler, ve hala da sömürüyorlar.
Zaten onları seçen sudan saflar bilmiyorlar ki 28 şubattan bu yana değişen pek birşey yok onlar adına.Onlar başörtüsü,Kuran kursları, katsayı, gibi konularda hala mağdurlar.
Diyorlar ki,Tayyip amcaları CUMHURBAŞKANI olduklarında bu işleri çözecekmişşş!
Tayyip kendi nefsinden başkasını düşünmeyen birinden başkası değil.Bunu anlamak için alim olmaya gerek yok.
Tayyip ya nurcu cemaate-ki onun da yalnızca Fethullah Gülen grubuna-çalışıyor.Ya da ona yalakalık eden ve sözde Müslüman olduklarını iddia eden DÜNYAPERESTLERE çalışıyor.
Ben bu ülkede İslami kesimin böyle açgözlü,böyle yangından mal kaçırır gibi hareket edeceğini asla düşünemezdim.Bugün AKP ve avanesinin hedefi gerçekten Din hassasiyetli değil,dünyevi çıkar hassasiyetli.Bunu görmemek için ya yobazlıkta master yapmak lazım ya da cahil olmak lazım.

Sonuç olarak Tayyip ve avanesinin gerçekten din adına bir kaygıları olmadığı gibi bunu bazen şov amaçlı kullandıkları bir gerçektir.
Devam edeceğiz.
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye
 
İletiler: 346
Kayıt: Çrş Nis 04, 2007 20:59


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

cron

x