ABD’nin Çin’i Bölme Projesinin (ÇBÖP) Eşbaşkan’lık Görevlisi, CIA Kuklası - DALAY LAMA / Erol BİLBİLİK

ABD’nin Çin’i Bölme Projesinin (ÇBÖP) Eşbaşkan’lık Görevlisi, CIA Kuklası - DALAY LAMA / Erol BİLBİLİK

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Cum Şub 22, 2013 23:34

ABD’nin Çin’i Bölme Projesinin (ÇBÖP) Eşbaşkan’lık Görevlisi, CIA Kuklası - DALAY LAMA

Erol BİLBİLİK, Araştırmacı-Yazar

Esas adı Jetsun Jamphel Ngavang Yeshe Tenzin Gyatso olan 1935 doğumlu Tenzin Gyatso, 11 yaşında Dalay Lama olarak ilan edildi.

Tibet’in “sözde” Ruhani Lideri Dalay Lama, 2600 yıllık Budist inancına göre başka bedende vücut bulacak yeni Dalay Lama’yı 90 yaşına gelince açıklayacağını bildirdi.

Hindistan’ın kuzeyinde Himaçal Pradeş Eyaleti’nin Dharamsala kentinde Sürgün Hükümeti’nin (!) başındaki Dalay Lama Tibet’in özgürlüğü için şiddet karşıtı mücadelesi nedeniyle 1989 yılında Nobel Barış ödülü almıştı. Barış Ödülü’nün 51.nci yıldönümü nedeniyle Tibetliler’in bulunduğu Dharamsala'da Mart 2011’de yaptığı konuşmada, “Yerimi özgürce seçilmiş yeni bir yönetime bırakma zamanı geldi. Siyasi oteriteyi başkasına verme isteğim ruhani sorumluluklarımdan vazgeçtiğim anlamına gelmiyor, bunu Tibetliler’in iyiliği için yapıyorum. Dünya barışına katkıda bulunacağına inandığım Çin liderlerine daha fazla şeffaflık çağrısında bulunuyorum” dedi.

Dalay Lama, Tibet hükumeti Başbakanlığı’nı Nisan 2011’de bıraktı. Yerine Harvard Üniversitesi akedemisyeni Lobsang Sangsay (42) seçildi. 49 bin Tibetli’nin katıldığı oylamada seçilen Sansgay’ın babası, Çin Yönetimi’ne karşı isyan sırasında Tibet’ten kaçmıştı. Dalay Lama Tibet’in Ruhani Liderliği rolünü koruyor. Dalay Lama 1959 yılında Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun Tibet yüksek platosunu işgal ettikten sonra yaklaşık 80 bin yandaşıyla birlikte Dharamsala’ya kaçmıştı. Kaçanlardan biri de Sangsay’ın babasıydı.

Başbakan ve Ruhani Lider olarak Dalay Lama’nın çağdışı Tibet dağ halkını demokrasiye ve seçimlere götürmesinin nedeni, tüm Tibetliler’i meşgul eden ölümünden sonra ne olacak sorusuna yanıt vermektir, çünkü O’nun, devam eden Ruhani Liderliği zuhur edecek yeni Dalay Lama’nın bedeninde vücut bulacak olmasıdır.

Dalay Lama’nın kendisini Sürgün Hükümeti’nin başı olarak ilan etmesi daha önceleri bağımsız bir devletin varlığı iddialarına dayalıdır.

Halbuki, Mao’nun Halk Kurtuluş Ordusu’nun Tibet Yüksek Platosu’nu işgaline kadar (1919-1949) Tibet bağımsız değildir. O nedenle ‘Dalay Lama “sözde” Sürgün Hükümeti’nin Başı ve Ruhani Lideri’dir.’ diyoruz. Dalay Lama, Çin’in 1959’da Tibet’i işgal etmesiyle Tibet’ten kaçarak Nehru tarafından Hindistan’da (Dharamsala’da) yaşamasına ve faaliyetlerine devam etmesine müsade edilmiştir, nitekim o günden bu yana bu ülkede yaşamaktadır.

Gerçek Dalay Lama

Nazi Partisi Liderleri Tibet’i kayıp Atlantis kıtası’ndan sağ kalanların kutsal mekanı ve Nordik Ari Irk’ın mensupları olarak görüyorlardı, o nedenle Tenzin Gyatso daha 11 yaşındayken Dalay Lama olarak ilan edildi. Lama, Hitler’in SS subaylarından Heinrich Harrer’in arkadaşıydı. Fanatik bir Nazi olan Harrer 1944 yılında İngiliz Toplama kampından Tibet’e kaçtı ve orada genç Lama’ya Tibet dışındaki dünyayı öğretmek için özel olarak atandı. Harrer’in Lama’yla arkadaşlığı ölümüne kadar (2006) sürdü.

Lama; 1999 yılında Margareth Thatcher, eski ABD Çin Büyükelçisi ve CIA Başkanı George H.W. Bush’tan; Şili’nin eski faşist diktatörü Augusto Pinochet’in serbest bırakılmasını istedi. Eski bir CIA maşası olan Pinochet İngiltere’yi ziyaretteyken yakalanmış ve ev hapsine alınmıştı.

Lama, Pinochet’in işlediği (korkunç) suçlardan yargılanacağı İspanya’ya iade edilmemesini istiyordu. Lama, Ezoterik Hitlercilik denilen bir grubun taraftarı olan Şili Ulusal Sosyalist Partisi Başkanı Miguel Serrano ile de sıkı arkadaştı.

Lama Tibet’ten kaçtığı 1959 yılından beri ABD ve batı istihbarat servislerinin ağı içindeki sivil toplum kuruluşları tarafından finanse edilmeye başlanmıştı.

Lama’nın Washington’daki ishihbaratçı arkadaşlarının 2008 yılında Tibet’te başlatılan isyan ve ayaklanmalarla birebir ilgileri vardı. Zaten CIA paravanı olan “Özgür Asya için Amerikan Topluluğu”, Tibet isyan ve ayaklanmasını kamuoyuna duyuran topluluk olmuştu. Topluluk, Lama’nın en yaşlı ağabeyi Thubtan Norbuyu’yu da isyanda rolü olan kişiler arasında göstermişti.

Lama’nın diğer ağabeyi Gyalo Tondup’ta, CIA’cılarca birlikte önce bir istihbarat çekirdeği oluşturmuş, daha sonra da bu çekirdeği CIA eğitimli gerilla gruplarına dönüştürmüş, ve bu grup elemanları tekrar paraşütlerle Tibet’e indirilmişti.

1960’lı yıllara gelindiğinde CIA, Sürgündeki Tibet Yönetimi’nce Çin’e karşı yürütülecek operasyonlar için 186 bin doları doğrudan Dalay Lama’nın ihtiyaçları dahil olmak üzere yılda 1.7 milyon dolarlık fonla desteklemeye başlamıştı. CIA’nın bu desteği kesintisiz 2008 yılına kadar devam etti. Ancak bu destek gerçekte CIA değil; Ulusal Demokrasi Vakfı (NED) üzerinden gerçekleştirildi.

2008 yılındaki Tibet isyan ve ayaklanmalar sırasında Dalay Lama’ya destek veren en tanınmış örgüt; 1988 yılında Washington DC’de kurulan “Uluslararası Tibet Kampanyası” (ICT) idi ve 1994 yılından itibaren NED’den finanse ediliyordu.

Bir diğer faal örgüt ise New York merkezli “Özgür Tibet Öğrencileri“ (SFT) idi ve bu da NED tarafından finanse ediliyordu.

2008 yılında, SFT’nin başında Berkeley Üniversitesi’nden Prefesör Wu bulunuyordu ve SFT’yi, NED üzerinden fonluyordu.

Tibet’in Stratejik Önemi

Tibet; dünyanın en zengin uranyum ve boraks rezervlerine, dünya lityum rezervlerinin yarısına, Asya’daki bakır rezervlerinin büyük bir bölümüne, zengin demir rezervlerine, 80 binden fazla altın rezervine ve büyük petrol rezervlerine sahiptir.

Çin’in Sincan Uygur Bölgesi’nde; petrol, doğalgaz, kömür, tuz, potasyum, magnezyum, çinko rezervleri mevcuttur.

Tibet; Asya’nın 2 milyar insanına su sağlayan en büyük yedi nehrin doğduğu bir coğrafyadır.

2008 yılında Tibet’teki, Çin’e yönelik Vişne Devrim’i; Tibet’i Çin’den ayırmaya yönelik CIA kaynaklı renkli bir devrimdi, ama başarılı olmadı.

Zaten Henry Kissinger’de; “Tibet’in suyunu kontrol edebilirsek; tüm Asya, ve özellikle Çin üzerinde büyük güce sahip oluruz” diyerek Çin’i, ABD’nin baş hedefine oturtmuştur.

ABD’nin Alçak Bir Bölücüsü ve CIA Kuklası

Çin Hükümeti; ABD emperyalizminin, onlarca yıldan bu yana Çin ulusal devletinin bölünmesi ve yok olması amacıyla bir siyasi taşeron olarak kullandığı Dalay Lama’yı suçlamaya devam etmektedir.

Erol BİLBİLİK, 22 Şubat 2013
Güncel Meydan
Ben yaşayabilmek için, kesin olarak bağımsız bir ulusun evladı kalmalıyım. Bu yüzden ulusal bağımsızlık bence bir hayat sorunudur.
Ya istiklal, ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 694
Kayıt: Çrş Eki 26, 2011 12:44

Şu dizine dön: Erol BİLBİLİK

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x