ABD'NİN KUDÜS ÜZERİNDEN PLANLADIĞI KÜRESEL HEDEF / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

ABD'NİN KUDÜS ÜZERİNDEN PLANLADIĞI KÜRESEL HEDEF / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Prş Ara 07, 2017 15:44

ABD'NİN KUDÜS DERDİ VE "BİZE NE KUDÜS'TEN" DİYENLERE!

ABD, Suriye'de istediği planı gerçekleştirmeyince ve Irak'ın kuzeyindeki temel aktörü Barzani, İran - Irak - Türkiye'nin ittifakı ile bölgede etkisizleştirilnce, Kudüs'ü devreye soktu.
Resim

Tarihsel ve kültürel öneminin yanı sıra, Batı'nın İsrail üzerinden yürüttüğü psikolojik savaşın önemli bir halkası olan Kudüs, kendisini çevreleyen geniş halkada yer alan devletleri, uzun vadeli bir çatışmanın içine çekecek etkiye sahip. Kudüs, aynı zamanda ABD'nin, İsrail ve Suudi Arabistan üzerinden İran ve Suriye'yi kuşatmasında da ayrı bir önem taşıyor.

İran ve Suriye, Türkiye'nin sınır komşusu olan ülkeler. 911 Km.'lik uzunluğu ile Suriye en uzun hatta sahip sınır komşumuz olan ülke. Kudüs gerekçesi ile Suudi Arabistan - İran merkezinde yaşanacak "mezhepsel temele dayanan" bir çatışmanın, Türkiye'yi de etkilememesi düşünülemez.

ABD, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti üzerinden Asya'da, Irak, Suriye ve Filistin üzerinden Ortaoğu'da geniş bir kıtaya yayılan cephe alanı açma gayretinde. Kudüs, bu cephenin bir parçası.

İsrail'in, Suriye'de bulunan İran'a ait askeri üsleri vurması, ABD ile Kore DHC arasındaki restleşme, NATO'nun Norveç'te Türkiye'yi doğrudan hedef alması, bölücü terör örgütü PYD/YPG'nin son sistem silahlarla ABD tarafından donatılması; Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak resmi ağızlardan ilan edilmesinden bağımsız düşünülemez.

Yukarıdaki dengeleri, sadece bölge devletleri değil, dünyanın lehine çevirecek olan Türkiye'nin tavrı olacaktır.Çünkü Türkiye, Ortadoğu'dan Asya'ya uzanan geniş kıta alanında, "Asya'nın kilidi" olan bir konumda bulunuyor. Ve farkında mıyız bilmem ama yukarıda yazılan belirleyenler ( Irak'ın kuzeyi, Suriye'deki PYD varlığı, Suudi Arabistan - İran'ın olası bir çatışması, Kudüs'ün gündeme gelmesi, NATO'nun Türkiye'yi hedef olarak açıktan ilan etmesi v.b. ) Türkiye'yi kuşatan zincirin halkaları.

Kudüs meselesini sadece "Arapların sorunu" olarak görerek "Banane Kudüs'ten" diyen, siyasi miyopluk yaşayan arkadaşlara ve aynı sorunu sadece "İslam sorunu" olarak gören siyasal İslamcılara duyurulur.

Sanırım net oldu!

Mithat Akar
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x