"ABD'nin Kuzey Irak'ta Yapabileceği Çok Şey Var"

Genel & Güncel Konular

"ABD'nin Kuzey Irak'ta Yapabileceği Çok Şey Var"

İletigönderen ACD » Pzt Mar 12, 2007 10:53

Resim

"ABD'nin Kuzey Irak'ta Yapabileceği Çok Şey Var"

Ankara (AA)- Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ABD'nin, Kuzey Irak'ta yapabileceği çok şey olduğunu belirterek, ''En azından terör örgütü mensuplarının önde gelen isimlerini bize teslim edebilirdi. Bunu bekliyoruz'' dedi.

Çiçek, Kanal 7 televizyonundaki Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın basın yayın organlarıyla ilgili değerlendirme raporunun hatırlatılması üzerine Çiçek, Türkiye'nin içerde bu tür şeylerle enerjisini harcadığını, kendini yorduğunu belirterek, dışarda Türkiye ile ilgili olup bitenlere yeteri kadar tepki verilmediğini ifade etti.

İsviçre'de sözde Ermeni soykırımını inkar yasasını ihlal ettiği gerekçesiyle yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ilgili bir karar verildiğini anımsatan Çiçek, bu kararın Perinçek'in şahsıyla, partisiyle ilgili olmadığını kaydetti. Çiçek, ''Bunun parası, miktarı, süresi şusu busu önemli değil. Mühim olan mahkum olması. Üstelik bu karar, öylesine hukuka aykırı, hakimin tutumu hiç bir şekilde anlaşılabilir değil'' dedi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddialarının hatırlatılması ve ''Avukatlarda, avukatların oraya gitmesinde, görüşmelerde sorun mu var?'' sorusu üzerine Çiçek, İmralı konusunda kamuoyunun çoğu zaman yanlış bilgilendirildiğini belirtti.

İmralı'da F tipi statüsünde, yüksek güvenlikli bir cezaevi olduğunu belirten Çiçek, bu kişinin, günün belli saatlerinde kendisine tahsis edilmiş avluda belli sürede dolaştığını, bunun dışında odasında bulunduğunu söyledi.Zehirlenme iddialarını da değerlendiren Çiçek, şöyle konuştu:

''Kim ne suç işlerse işlesin onun infazı hukuk kuralları çerçevesinde yapılmaktadır. Devlet olarak da bu işlere bu devlet tenezzül etmez. Orası yüksek güvenlikli bir cezaevidir. Oradaki statü icabı saç telinin alınması mümkün değildir. Fransız doktor 'ben böyle bir şey söylemedim' diyor. Bu bir yalan, ama bu yalanı Türkiye aleyhine kullanmak isteyenler çıktı.''

Kuzey Irak'ta terör örgütünün yapılanmasıyla ilgili ABD ile atılması planlanan ortak adımların sorulması üzerine Çiçek, Türkiye'nin bugüne kadar terörle mücadeleyi kendi imkanlarıyla yürüttüğünü, Türkiye'nin uluslararası camiadan yeterli desteği hiç bir zaman görmediğini söyledi.ABD'nin, Kuzey Irak'ta yapabileceği çok şey olduğunu belirten Çiçek, bu örgütün mensuplarının Kuzey Irak'ta yuvalandığının, bunlara lojistik destek sağlandığının, Türkiye'ye oradan sızıldığının ortada olduğunu vurguladı. Çiçek, şöyle devam etti:

''En azından bunların önde gelen isimlerini bize teslim edebilirdi. Bunu bekliyoruz. Kaldı ki, Irak hükümetinin elinde istediğimiz bir sürü insan var. Bunların bir kısımını Türkiye teslim edebilirdi, biz bunu bekliyoruz. Orada bir Irak hükümeti var, müracaat ettiğimiz kurum orasıdır ama şu anda koalisyon güçleri de var. O insanların yakalanması ve Türkiye'ye teslim edilmesi bizim beklentimizdir. Her gelecek yakındır, yakında dediğimiz ne kadar yakında bunu göreceğiz.''

Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesindeki değişiklik tekliflerini de değerlendiren Çiçek, bu konuda yapılması gerekenin, eskiden Adalet Bakanı'nın elindeki soruşturma açması yetkisinin, Bakana veya Kurul'a verilmesi olduğunu söyledi.

''Yeni Cumhurbaşkanı'nın, büyük ihtimalle AK Parti'li olacağının hatırlatılması ve Çankaya'ya çıktıktan sonra partiye mesafesinin nasıl olması gerektiğinin'' sorulması üzerine Çiçek, partisiyle ilişkisinin kesileceğini kaydetti.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen |Kuralsız| » Pzt Mar 12, 2007 12:27

her gün önüne pay attığı ''Kuduz Köpeklerini'' neden sana teslim etsin ki durduk yere... Sen kimsin ki :?:

Adam salak mı , o kadar dolar harcayacak , besleyecek , büyütecek , yetiştirecek ; sonra da sana teslim edecek :twisted:

Neden peki ... ben söyleyim mi neden :?:

- Aldığınız icazetleri yerine getirdiğiniz için ödül bekliyosunuz...

- Verdiğiniz Tavizlerin ödülünü bekliyorsunuz...

- Çektiğiniz Peşkeşlerin ödülünü bekliyorsunuz...

- | Sattığınız Vatanın | Ödülünü bekliyorsunuz ki seçimlerde elinizde bi ''Koz'' olsun ... :evil:



haber için tşk.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x