ABD'NİN, YPG İLE 30 BİN KİŞİLİK "SINIR MUHAFIZLARI" ORDUSU OLUŞTURMA PLANI / Mithat AKAR

Üniversiteli Gençler Burada Yazıyor

ABD'NİN, YPG İLE 30 BİN KİŞİLİK "SINIR MUHAFIZLARI" ORDUSU OLUŞTURMA PLANI / Mithat AKAR

İletigönderen mithat akar 1923 » Pzr Oca 14, 2018 17:56

ABD, YPG Üzerinden 30 Bin Kişilik "Sınır Güvenliği Oluşturma"Kararı Aldı

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde bölücü terör örgütünün konuşlandığı Afrin'i işaret ederek, bu bölgeye operasyon işareti vermesinin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri,Reyhanlı üzerinden dün ( 13 Ocak 2018 ) itibariyle bölgeyi Fırtına Obüsleri ile 40 kez vurmuştu.

Hatırlanacağı üzere öncesinde, Ocak 2018'in ilk haftası itibariyle, Pentagon ve CIA, Suriye’de PYD/PKK’lıları "düzenli orduya" çevirme yolunda ilk adımı atarak "Sınır Muhafızları" adını verdiği, 400 kişiden oluşan gruba kendi özel kuvvetleri üzerinden eğitim vermeye başlamıştı. Bölücü terör örgütü yeni oluşturdukları bu güce "Kuzey Ordusu" adını veriyor.
Resim

Türkiye ile ABD çıkarlarının, Suriye'nin kuzeyindeki YPG / PKK üzerinden çatıştığı bu günlerde, Reuters haber ajansı, ABD liderliğinde sözde IŞİD'e karşı kurulan ittifakın Suriye'deki ortaklarıyla 30 bin kişilik bir sınır koruma gücü kurmak için çalıştığını açıkladı. Habere göre, yeni sınır gücü terör örgütü YPG'nin merkezinde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) komutası altında olacak.

ABD, bölücü terör örgürü YPG / PKK merkezli 30 bin kişiden oluşacak olan gücün Türkiye ve Irak sınırında bulunacağını belirtiyor. Böylece ABD, Irak sınırı üzerinden Kandil'i koruma altına alıp,İran'ı kuşatma planı yaparken; Suriye sınırı üzerinden de Türkiye'yi kuşatmış olacak.

Yukarıda bilgisini aktardığımız ve yorumlamaya çalıştığımız süreç, Esad'ın "YPG vatan haini, terörist bir örgüttür." açıklamasını yapmasından bir süre sonra gerçekleşiyor. Hatırlaycaksınız, aynı süreçte Erdoğan da "Esad, devlet terörü uygulayan bir teröristtir." ifadesini kullanmış ama aynı anda Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletine izin verilmeyeceği yönünde açıklamalar yapmıştı.

Bölge devletlerinin, askeri - siyasi işbirliğine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu şu günlerde Türkiye politik ve askeri olarak stratejisini netleştirmeli: " Suriye'de bir terör örgütünün mü yoksa Suriye Devletinin mi sınır komşumuz olmasını istiyorsunuz?", "Suriye'nin ve tabi Türkiye'nin toprak bütünlüğünden mi yanasınız, yoksa Suriye'nin birkaç parçaya bölünerek, Türkiye'nin Suriye ve Irak üzerinden kuşatılmasından mı..."

Aynı anda hem Suriye'nin meşru devlet yönetimini hedef almak, hem de bölücü terör örgütüne karşı Suriye ve Türkiye'de mücadele yürütmek maddenin doğasına aykırı bir tutum olur. Eğer bölgesel işbirliğinden yanaysanız ve ABD destekli bölücü terör örgütünün Suriye ve Irak üzerinden Türkiye'yi kuşatmasına karşı politik - askeri bir strateji belirleyecekseniz; İran ile birlikte Suriye'yi de ittifak gücü olarak alıp, ABD'nin bölgesel planlarına karşı meşru - gerçekçi mücadele yürütebileceğinizi bilmelisiniz. "YERLİ" ve "MİLLİ" olmanın biricik koşulu ancak bölge devletleri ile oluşturalacak olan bu ittifak yoludur. Aksi halde, Suriye ve İran'ın hedef alınması sadece ABD'nin ve bölücü terör örgütünün çıkarlarına uygun olan bir zemin oluşturacaktır.

Mithat AKAR
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006232153226
Kullanıcı küçük betizi
mithat akar 1923
Üye
Üye
 
İletiler: 298
Kayıt: Çrş Ağu 28, 2013 16:18

Şu dizine dön: Gençlik Diyor ki

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x