Bu hükümetin yayın organı gibi davranan gazete neticede baklayı ağzından çıkarmış.Eminim içinizden pekçokları saldırı haberini alınca hemen bu işi de sözde Ergenekon örgütüne yamayacaklardiye en azından bir an olsun aklınızdan geçirmişsinizdir.
Ben bir gazeteci değilim.Ama adam gibi bir gazetecinin bu olay sonrasında gerekli analizi yapıp,bu işin arkasında en azından ABDnin olduğu(en azından diyorum çünkü İsrail katkısı da olabilir,neticede ABD ile İsrailin çıkarları ortak)sonucuna varıp peşpeşe şu ÇÜNKÜleri sıralaması gerektiğine inanıyorum:
-Çünkü adeta bir kale olan(gibisi fazla)Amerikan Elçiliğine bu şekilde saldırarak en ufak bir zarar verilemeyeceğini en aptal insan bile anlayabilir.
-Çünkü bu saldırgan salaklar zaten polislerimizi şehit edip kaçacaklardı.Ama tesadüfen orada bulunan trafik çekicisi içindeki 2 kahraman polisimiz olaya müdahale edince saldırganlar geberdi.Böylece kaçma planları suya düştü.
-Çünkü ellerinde sadece tabanca ile polislerimizi şehit ettikten sonra elçiliğin kapısından içeriye giremeyeceklerini biliyor olmalılardı.Diyelim ki gerçekten salaklar,bu durumun farkında değiller ve de elçilik içinde dişlerine kadar silahlı kendilerini bekleyen Amerikan deniz piyadelerinin de canları sıkılıyordu ve salakları içeriye buyur ettiler.Sonuç ne olurdu sanıyorsunuz?3 tane tabancalıya karşılık içeride tepeden tırnağa silahlı onlarca iyi eğitimli asker.
-Çünkü olayın hemen sonrasında çok fazla bilgi kirliliği yaratıldı.Hemen her televizyon kanalı,muhabirleri aracılığı ile sık aralıklarla birbiri ile hiç ilgisi olmayan bir sürü haber aktardılar.Ve bu haberlerin tamamı da yanlış çıktı.Bu çok anlamlı geliyor bana.İnsanların kafasının karıştırılması amaçlanan bir eylemle karşı karşıya olduğumuz izlenimini düşündürüyor bana.Netice olarak da fazlasıyla karıştırmadılar mı sizce?
-Çünkü saldırıldığı söylenen Amerikan Elçiliğine en ufak zarar gelmedi.Olan ne yazık ki şehit polisimizin içinde bulunduğu nöbetçi kulübesine oldu.
-Çünkü yaralı polisimizin anlattığı kendisinin yardım talebine rağmen elçilikten ne ambülans konusunda,ne de çatışma sırasında hiçbir yardım gelmemesi çok ilginç.Bu konuyu neden gazeteciler ve anlı şanlı enkırmenler sorgulamıyor acaba?
-Çünkü kaçan 4. kişiyi yakalayıp yakalamadıkları konusunda çok çelişkili haberler var.Diyelim ki yakalandı.Ama olayın üzerinden 1 gün geçtikten sonra yakalanması yine bana ilginç geldi.Olay yerinin eminim hem elçilikten ve hem de elçilik dışından onlarca kamera görüntüsü olması gerekir.Bu kameralar aracılığı ile o aracın plakasının tespit edilmiş olması gerekir.Hürriyette dünkü tarihle internetten okuduğum habere göre kaçan araç Küçükçekmecede yakalanıyor.Bu nasıl olabilir?Bu araç nasıl taa İstinyeden(İstanbulu bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim,İstinye İstanbulun Avrupa yakasında,Boğaz kıyısında bir yer.Küçükçekmece İstanbulun yine Avrupa yakasında ama Edirne istikametine doğru yaklaşık İstinyeden 90 km uzaklıkta bir yer.O kaçan aracı daha birkaç kilometre gitmeden yakalamaları gerekirken nasıl bu kadar polis kontrolünü aşarak 90 km öteye gidebiliyor?
-Çünkü tam da toplum Ergenekon soruşturmasına yoğunlaşmışken ve netice olarak halkın artık neredeyse tamamı bu sözde örgütün yaratılmasının arkasında ki en büyük gücün Amerika olduğunu anlamışken böyle bir eylemin TERS MANYEL ile ergeç Ergenekon sözde terör örgütüne yamanması yine Amerika'nın çıkarlarına çok büyük oranda hizmet edecektir.
Sanırım benim 8 tane ÇÜNKÜm var.
8-5 galibim

Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.