Abdullah Gül:Atatürk'ün eşi de baş örtüsü takıyordu!!!

Genel & Güncel Konular

Abdullah Gül:Atatürk'ün eşi de baş örtüsü takıyordu!!!

İletigönderen Veled » Cmt Haz 02, 2007 14:37

Abdullah Gül:Atatürk'ün eşi de baş örtüsü takıyordu

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İngiliz Times gazetesine verdiği röportajda, eşinin başörtüsünün sorun olmadığını belirterek “Atatürk’ün eşinin de başörtüsü vardı” dedi. Gül’e sorulan ilk soru, “Türkiye’nin laikliğine bir tehdit misiniz?” oldu. Bu soruya gülerek yanıt veren Gül, Dışişleri Bakanı olarak Türkiye’yi yurt dışında temsil ettiğini belirtti ve İngiliz gazeteciye (yaptıklarında) böyle bir şey olup olmadığını sordu.

Ordunun kendisine kişisel olarak karşı olmadığını belirten Gül, “Bu açık bir toplum. Militan zihinli bazı siviller var” dedi. Times muhabirinin Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan Cumhuriyet yürüyüşlerini hatırlatması üzerine de Dışişleri Bakanı, gerçekten büyük kalabalıkların toplandığını söyledi. Yürüyüş yapanlara tepki de gösteren Abdullah Gül, “Bu kalabalıklara baktığınızda modernlerdi ancak attıkları sloganlara baktığınızda, AB’ye, doğrudan yabancı yatırıma karşıydılar” dedi.

Ordunun laikliğin koruyucusu olup olmadığı yönündeki bir soruya da “hayır” yanıtı veren Gül, “Laikliğin koruyucusu halk, hepimiz. Ben kişisel olarak bu ülkenin laik bir ülke olarak kalmasını istiyorum” dedi.

Gül’e, röportaj sırasında oldukça ilginç bir soru da soruldu. Times gazetesi muhabirinin Dışişleri Bakanı Gül’e, “Atatürk yaşasaydı ve 22 Temmuz seçimlerinde oy kullansaydı AKP’ye oy verir miydi” sorusuna, “Eminim ki bizim yaptıklarımız Atatürk’ün samimi destekçileri tarafından takdir ediliyor” yanıtını verdi.

Gül sorunun, “Eşinizin başörtüsü takmasıyla (Atatürk’ün) bir sorunu olur muydu” şeklinde devam etmesi üzerine de “Hayır. Neden? Onun eşi de başörtüsü taktı” dedi.

Hayat dolu sempatik bayan

Times gazetesi röportaj sonrasında, Hayrünnisa Gül’ün evine misafir oldu. Gazetenin Hayrünnisa Gül hakkında yorumu ise “Bu hayat dolu ve sempatik bayanın Türkiye’deki siyasi fırtınanın kalbinde olduğuna inanmak çok zor” şeklinde oldu. Dışişleri Bakanlığı konutunda Hayrünnisa Gül’ü ziyaret eden muhabirler, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün eşinin kendilerine çay ve Türk tatlıları ikram ettiğini yazdı. Sürekli gülümsediği belirtilen Hayrünnisa Gül’ün, çocukları, bahçesi, engellilere yapılan yardımlar gibi pek çok konuda konuştuğu kaydedilen haberde, Gül’ün sadece “başını kapatan, çiçek desenli ve son derece tartışmalı ipek parçası” hakkında konuşmadığı ifade edildi.

Haberde, günde beş vakit namaz kılan, başörtüsü taktığından üniversiteye gidemediği için Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne götüren Hayrünnisa Gül’ün tartışmasız bir dindar olduğu belirtildi. Gazete ancak Hayrünnisa Gül’ün Taliban üyesi gibi değil, modern, Batı görüşlü bir kadın olduğunu ve İslam’ın hoşgörülü yanını gösterdiğini yazdı.

akşam gazetesi
http://www.aksam.com.tr/#
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Kronik Cadı » Cmt Haz 02, 2007 16:54

Semih R.Cabalar, İlk önce haber için teşekürler. Atatürk'ün eşide eşarp takıyord ama o eşarpının altına bone takmıyordu. Abdullah Gül ve Tayip Erdoğan'ın karısı gibi eşarbı simge olarak takmıyordu.Bu tür eşarp takma ülkemizde 20 yıllık bir geçmişi var tamamen simgesel bir şey bu baş örtü dinden dolayı değil.Dini siyasete alet etmeleri beni deli ediyor.
Resim
MUHALİF CADI
Kullanıcı küçük betizi
Kronik Cadı
Üye
Üye

İletiler: 503

İletigönderen AlpereN » Cmt Haz 02, 2007 18:16

iide Atatürkün anneside başo örtüsü takıyordu ama önemli olan zihniyet farklılığı burda birisi yobaz düşünceli birisi dinin gereğini yapıyor yanlış anlaşılmasın lafım Zübeyde annemize değil dinci yobazlara :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 02, 2007 23:04

iide Atatürkün anneside başo örtüsü takıyordu ama önemli olan zihniyet farklılığı burda birisi yobaz düşünceli birisi dinin gereğini yapıyor yanlış anlaşılmasın lafım Zübeyde annemize değil dinci yobazlara

Evet Alpere kardeş,haklısın.

Atatürk'ün eşide eşarp takıyord ama o eşarpının altına bone takmıyordu. Abdullah Gül ve Tayip Erdoğan'ın karısı gibi eşarbı simge olarak takmıyordu.Bu tür eşarp takma ülkemizde 20 yıllık bir geçmişi var tamamen simgesel bir şey bu baş örtü dinden dolayı değil.Dini siyasete alet etmeleri beni deli ediyor.

Sağanak kardeşim,sonuna kadar katılıyorum.
Mevzu başörtüsü değil ama bunlar iğrenç siyaset yapıyorlar.Hem türban üniformasına sokuyorlar eşlerini,yandaşlarını...Zorda kalınca da "başörtüsü"edebiyatı yapıyorlar.Elbette eşi de,annesi de başörtüsü takıyordu,TÜRBAN asla...
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Veled » Pzr Haz 03, 2007 22:34

şerefsiz herifler türban dediler baş örtüsüne şimdi onun üzerinden siyaset yapıyorlar kafaları bir tek türbana çalışıyor zaten birde buna mübarek insan zübeyde hanımın adını ve atamızın eşinin adını karıştırak röportaj veriyorlar bu adamlar oldukça bu ülke böyle batar işte
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x