Abdullah Gül bugün, 'eşi çarşaflı rektör' notuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektör atamalarıyla ilgili olarak, ''Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim'' dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, rektör atamalarıyla ilgili olarak bazı gazetelerde kendisine atfen yer alan haberler üzerine Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ü Pakistan'da izleyen gazetecilere dağıtılan açıklama şöyle:
''Gazetecilerle yaptığım sohbette, yürürlükteki rektör atama sürecinin sakıncalarına dikkat çekmek istedim. Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim.Bu olayın YÖK ile hiçbir bağlantısı yoktur.''
Abdullah Gül tartışmalara neden olan açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:
Mesela rektör atamaları konusunda inanılmaz şeyler oluyor. Örneğin ilk kez açıklıyorum. Bugüne kadar bir tek rektör ataması yaptım. Göreve geldiğimin üçüncü ya da dördüncü günüydü. YÖKten sadece üç ismin bulunduğu bir dosya geldi bana onay makamı olarak. Yanında da bir ihbar notu vardı. İsimlerden biri ile ilgili olarak eşi kara çarşaflıdır.
Fakülteye her gün gelir hocaları tehdir ederdeniyordu. Dehşete düştüm. Rektörlüğe soyunduğuna göre olsa olsa eşi başörtülüdür dedim. Sonra hemen talimat verdim. Araştırdılar adam bekardediler. Belki gizlediği bir şey vardır diye bir daha bakın dedim. Hiç evlenmemiş dediler. Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanlık makamına böyle bir dosya geldi.
Kaynak
Yerse degil mi, AKP'nin cumhurbaskani sayin GÜL