ABDullah Gül: Üç mislini toplardik

Genel & Güncel Konular

ABDullah Gül: Üç mislini toplardik

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 20:02

Resim

Üç mislini toplardık!
TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan gündemdeki isim Abdullah Gül'den ilginç açıklamalar geldi...

Gül: ''Mitinglerdeki kaygıları anlıyorum''

Cumhurbaşkanı adayı, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Tandoğan ve Çağlayan'da yapılan Cumhuriyet mitingleri sonrasında AKP'nin de kendi lehinde bir miting toplamasının gündeme geldiğini belirterek, "Parti olarak 'arkadaşlar gelin biz de miting yapalım, o kalabalığın üç mislini toplayalım' desek ne kadar sorumsuzca iş olur. Konuştuk, 'yapmayalım' dedim" diye konuştu.

Yüksek mahkemenin kararını açıklamasının ardından TRT'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, şu mesajları verdi:

ÜÇ MİSLİNİ TOPLARDIK:

Siyasetçilerin üç beş oy alacağım diye kutuplaşmaları körüklememesi gerekir. Bu durumlardan menfaat temin etmeye kalkışmak, kalıcı derin yaralar açar. Bu yanlıştır, asla yapmamamız gerekir. Parti olarak 'arkadaşlar gelin biz de miting yapalım, o kalabalığın üç mislini toplayalım' desek ne kadar sorumsuzcu iş olur. Konuştuk, 'yapmayalım' dedim. Daha fazla kalabalığı toplayacağıma inanıyorum ama bunlar çok yanış işler

NASIL İZAH EDECEKLER:

AB ile müzakerelere başladığımızda ben "Türkiye öngörülebilir ülke oldu. Demokrasisi sağlamdır" demiştim. Kararı eleştirmeyeceğim. Gerekçeyi yazanlar nasıl kendilerini kamuoyuna izah edecekler, onu hep beraber göreceğiz.

CHP'LİLERİN OYUNU ALIRDIM:

Milletvekilleri fikirlerini değiştirdiyse görülür. Sayı çoğalabilir, azalabilir. Şu anda adaylığım sürüyor. CHP Meclis'e girseydi üçte biri bana oy verirdi. Ençok üzülenlerin de CHP'li arkadaşların olduğunu biliyorum. Deniz Bey bunu bildiği için parti olarak sokmadılar Meclis'e.

TSK'YA SORMA İHTİYACI:

Cumhurbaşkanlığı konusunu TSK'yla görüşme ihtiyacı hissetmedim. Görüş almaya başlarsanız demokrasinin ruhuna zıt bir şey olur. Ama sayın Başbakan'ı bilemem. TSK'nın Tayyip Bey Başbakan olmasın diye bir görüşü olacağına inanmam.

EN ERKEN SEÇİM:

İlk turda 367 bulunamazsa ondan sonra turlar olsun 367'yi görelim diye beklemeye hiç gerek yok. Kanaatim erken değil, en erken vakitte seçime gitmektir. Seçimden sonra Türkiye tekrar krize girebilir, bugünkü manzarayla karşılaşabiliriz. Onun için cumhurbaşkanını halka seçtirmek lazım.

DARBE TEHLİKESİ YOK:

28 Şubat'la bu süreç arasında hiç alaka kurmuyorum. Bildirinin (Genelkurmay Başkanlığı açıklaması) nedeni çeşitli kaygılar, farklı yanlışlar olabilir. Darbe tehlikesi yok. Benim adaylığımın darbeye yol açacağı izlenimi de almadım.

KİME GÜVENİLECEK:

Ben Türkiye'yi bütün dünyada temsil eden, Türkiye'nin en gizli evraklarına vakıf insanım. Bana güvenilmeyecekse güvenilecek insan sayısı azdır. Dışişleri Bakanı olarak bir hafta içinde yaşadıklarımızın hasarını düzeltmek bile bana düşecek. Dışarıya mücadelesini ben vereceğim.
Kendimi, hiç de gadre uğramış ya da çifte standarta uğramış görmüyorum. Başımız dik. Öyle kompleks içinde değiliz. Yanlış yapanlar vicdanıyla hesaplaşır.

ARINÇ'A HAKSIZLIK YAPILDI:

"Tayyip Bey aday olmazsa kimi istersiniz" diye sorulduğunda halk da, teşkilat da beni gösteriyordu. Böyle bir durumda farklı bir şey yapabilir misiniz? Yaparsanız "iki dudağının arasında istediğini kral, padişah yapıyorsun" derlerdi. Tayyip Bey Bülent Bey'e anketlerin neticesini anlattı. Bülent Bey'e çok haksızlık yapılıyor.

'Kadınlarla fotoğrafım hazırlanmış'

Bir panelde yaptığı konuşmada "Ne mutlu Türküm diyene" sözünü eleştirdiği yönündeki iddia için "Böyle bir panele katılmadım, uydurma" diyen Gül, şunları söyledi:
"Ben devletin içindeyim. Benimle ilgili yürütülen bilgiler de bana geliyor. Ben seçime girerken, benimle ilgili fotoğraf dağıttılar. Kimlerle? Kadınlarla. Hepsinin fotomontaj olduğu ortaya çıktı. Vay ben Atatürk'ün şu resmini yırtmışım. Bu kirli işleri yapanlar var içerimizde. Bunların hepsini takip ediyorum."

ERDOĞAN'DAN MİTİNG YORUMU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kimsenin, ’Cumhuriyet, demokrasi benimdir’ havasına girmemesi isteyerek, "Demokrasi de cumhuriyet de bizimdir. Kimsenin böyle bir hak ve yetkisi yok. Bu tür tüccarlara da ihtiyacımız yok" dedi.
Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, dönemlerinde kimseye imtiyaz tanımadıklarını belirterek, "İş dünyası bunun en büyük tanığıdır. Bizim için yaşam biçimi, kılık kıyafeti, inancı, siyasi tercihi ne olursa olsun vatandaşlarımız birdir. Bütün mesele, farklılıklarımız içinde birlik olmayı başarabilmektir. Yani kesrette vahdet, çoklukta birlik... Bunu başarabilmek" diye konuştu.
Hak ve özgürlüklerin herkese lazım olduğunu, laikliğin herkes için güven olduğunu ifade eden Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu:
"Demokrasi de cumhuriyet de bizimdir. Kimse ’cumhuriyet, demokrasi benimdir’ havasına girmesin. Kimsenin böyle bir hak ve yetkisi yok. Bu tür tüccarlara da ihtiyacımız yok. ’Benim değildir’ diyen varsa çıksın ortaya o zaman onu bilelim, o ayrı mesele. Ama ’bizimdir’ diyenler varsa, ona saygı duymak lazım. Bizimdir, benimdir... Kusura bakmayın, bunu biz kabul etmiyoruz. Çünkü tekelci bir anlayışla cumhuriyete saygısızlık duyarsınız. Çünkü cumhuriyet, teke indirgenecek kadar zayıf değildir, çok güçlü bir temele dayanır.
Bizi birleştiren müşterek değerlerimiz, farklılıklarımızdan çok daha fazladır. Bunu hepimiz bilmek, öne çıkarmak durumundayız. Onun için değişik yerlerde değişik toplantılar, mitingler yapılıyor. Hepsine saygımız var. Hükümete uyarıda bulunmak isteyenler olabilir. Hepsine saygımız var. Hiç bunlardan endişe duymaya gerek yok. Ama şimdi seçimler başlıyor, sandık geliyor. Gerçeği orası yansıtmayacak mı? Orası yansıtacak. Telaşa ne gerek var. Hiç telaşa gerek yok. Biz bu kalabalıklara alışığız iyi tanırız, iyi biliriz."

"RAKİP TOPLANTILAR YAPMADIK"

Başbakan Erdoğan, tarihte olduğu gibi yapılan mitinglere karşı, rakip toplantılar yapma gayreti içinde olmadıklarını söyledi.
"Çünkü cephecilik olur. Böyle bir şey bizim felsefemizde yok" diyen Erdoğan, böyle bir şey aramak isteyenlerin Ordu, Samsun, Artvin arasındaki geçidin açılışında toplanan millete bakmasını istedi.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunlardan telaşımız, sıkıntımız yok. Ama bunlara alışık olmayanlar bu tür sıkıntıları duyabilirler. Oralardan almamız gerekenleri biliriz.
’Vermek istedikleri ne var’ diye çok dikkat ettim. Söyledikleri şeyler, malum şeyler, ’Türkiye laiktir laik kalacak’... E biz de aksini söylemiyoruz ki Türkiye laiktir laik kalacak. Yani değişik bir şey duydunuz mu? Ha, değişik bir şeyler yok mu? Var. İdeolojik yansımaları var. Sayın Gül cumhurbaşkanı adayı. ’İstemiyorum’ diyor.
İstemeyebilirsin. O da senin hakkındır. Ama sen temsilcini göndermişsin.
Ancak Meclise çalış diye gönderdiğin kişiler Meclise katılmıyor, dışarıda geziyor. Bu da bir vaka. Yani milletin vekili, bu parlamento çatısı altında çalışmakla yükümlü. Ama onlar Mecliste çalışmıyor, dışarıda çalışıyor, alanları orası. Niye geldin buraya? Ama tarih bunları hep kaydediyor. Hep bunlar gelecekte tartışılacak konular. Onun için biz yolumuza devam ediyoruz. Dedik ki madem siz parlamentodan böyle bir kararın çıkmasını istemiyorsunuz, mademki parlamentoyu bloke etmek istiyorsunuz, hodri meydan halka gidiyoruz."

"İKİ TÜRKİYE OLARAK YORUMLAMAK CİNAYETTİR"

Başbakan Erdoğan, çoğulcu, açık, demokratik bir rejimde, vatandaşların kanuni bir hakkını kullanmasını, ’iki Türkiye olarak yorumlamanın’ cinayet olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Ya her türlü iyi niyetten yoksun olmaktır ya da Türkiye’yi tanımamaktır. Hayır...Görüşlerimiz, yaşam biçimlerimiz farklı olsa da bizler tek bir milletiz, tek bir Türkiye’yiz. Hepimiz, aziz Türk milletinin parçasıyız, taşımaktan gurur duyacağımız ortak sembolümüz şanlı bayrağımızla gurur duyarız. Kimse bu noktada da bir ayrımcılığa gitmesin. Türk bayrağı altında hepimiz biriz, beraberiz, tek bir milletiz. Bunu hep birlikte sahiplendik, sahipleniyoruz, sahiplenmeye devam edeceğiz. Ha, bunun karşısında olanlar zaten bellidir. Onları zaten zaman zaman milletimiz olarak gördük, görüyoruz. O bayrak, nasıl giyinip, ne düşündüğümüze bakmaksızın bizi tek bir millet yapan değerleri temsil eder. Devletimizin bekasını, milletimizin huzur ve selametini bugüne kadar her şeyin üzerinde tuttuk, bugünden sonra da aynı kararlılıkla yola devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

"CUMHURİYETİN DEĞERLERİNİ KORUMA HASSASİYETİ..."

Erdoğan, her türlü yasadışı faaliyetin bugüne kadar nasıl takip edildiyse bundan sonra da takip edileceğini ifade ederek, "Gereken idari ve adli takibatlar yapılmaktadır, yapılıyor. Cumhuriyetin değerlerini koruma konusunda aynı şekilde hassasiyetlerimiz nasıl devam ettiyse, bundan sonra da devam ediyor" dedi.
Türk milletine, "Müsterih olunuz. Bütün kalbimle inanıyorum ki Türkiye’nin önü açıktır, Türk milletinin geleceği aydınlıktır" diye seslenen Erdoğan, 1 Mayıs İşçi Bayramını da kutladı.

"GENEL KURULA EKSİKSİZ KATILALIM"

Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda, milletvekillerinden, 17 Mayısa kadar kesinlikle Ankara’dan ayrılmamalarını istedi.
17 Mayısa kadar çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüreceklerini ifade
eden Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu sürecin ne kadar önemli olduğunu anlatmama gerek yok. Çünkü yasama organı çalışmalarını sürdürecek. Bildiğiniz gibi 17 Mayıs Perşembeye kadar hafta sonları dahil olmak üzere, yasama organı çalışmalarını devam ettirirken, yarın Cumhurbaşkanı seçimine yönelik bir tur yapılacak.
İkinci bir karara kadar kesinlikle Ankara’dan ayrılmayın, sizleri genel kurulu da eksiksiz katılmaya davet ediyorum."

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen shadow39 » Çrş May 02, 2007 20:16

At yalani ................... inanani derler Apocum :kikirik:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Sema » Çrş May 02, 2007 20:37

Bu nasıl bir karakterdir, nasıl bir ruh halidir.. :evil: Tandoğan mitingine bindirme kıta diyenler, Çağlayan mitingini görünce biz de o kadar toplardık diyorlar.
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 21:48

Türk-Kan, mirim. :artis:

İyi de, onların hesabına göre 150-200 bin kişi vardı. Toplasalar her şehirden 600.000 bin toplamaları gerek. Ne için¿? Cumhuriyet mitingi mi, Akapenin iktidar mücadelesi için mi¿?

Birincisine bunlardan kimse gelmez, ikincisine gelse gelse sevgi kelebekleri gelir. Onların sayısı da bellidir. :) İşin özünün özü; bunlar toplasa toplasa, tarladan hıyar toplar. O da hormonlu olmak kaydıyla...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 22:17

Ram yazdı: bunlar toplasa toplasa, tarladan hıyar toplar. O da hormonlu olmak kaydıyla...

:kikirik: :kikirik: :kikirik: O kadar!!! :twisted: :mrgreen:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 03, 2007 11:34

Hadi topla da görelim Amerikanın Gül'ü.Sen tarihinde o mitinglerdeki kalabalığı hangi Nizam Partisi,MSP,RP,FP,AKP mitinglerinde gördün?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MeRaL » Prş May 03, 2007 11:36

Sema yazdı:Bu nasıl bir karakterdir, nasıl bir ruh halidir.. :evil: Tandoğan mitingine bindirme kıta diyenler, Çağlayan mitingini görünce biz de o kadar toplardık diyorlar.

dense dense yüzsüzlügün dikalası denir ablacım:D
üzgün adım İLeri marŞ .
Kullanıcı küçük betizi
MeRaL
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 754

İletigönderen |Kuralsız| » Cum May 04, 2007 21:42

''ÜÇ MİSLİNİ TOPLARDIK''

qassar GULUM qassarrrr :twisted:

haber için tsq.
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x