Abdullah Gul`un Ermenistan`a gitmesi

Genel & Güncel Konular

Abdullah Gul`un Ermenistan`a gitmesi

İletigönderen Projecteur » Cmt Eyl 06, 2008 17:36

Kamu Oyuna Duyuru

Abdullah Gul`un Cumhurbaskani sifatiyla mac izlemek uzere, yanina Hukumeti temsilen Disisleri Bakani`ni da alarak Ermenistan`a gitmesi, Turk Milli Takimi`na moral vermek, Milli Takimiz`in orada yalniz olmadiklarini belli etmek, Turk Halki`nin Milli Takimimiz`in yaninda oldugunu simgelemek gibi ikinci derecede onemli hususlar yaninda, yersiz, tutarsiz, Turkiye Cumhuriyeti Devleti ve Ulusu`nun onurunu kirici, uluslararasi iliskilerin mantigina aykiri bir davranistir:

1) Turkiye Cumhuriyeti, Sovyetler Birligi`nin dagilmasindan sonra kurulan yeni Ermenistan Devleti`ni tanimis, ancak, Ermenistan`in Turkiye`ye ve -BM kararlarina karsin- Azerbaycan`a (1992 Hocali Katliami) karsi surdurmekte oldugu, asagida belirtilen dusmanca politikalar ile bolgedeki saldirgan uygulamalari nedeniyle diplomatik iliski kurmamis, sonucta Cumhurbaskani` nin (yani kendisinin) atamasiyla bir temsilci de gondermemistir.

2) Buna karsin, Abdullah Gul`un Turk diplomasisini en yuksek duzeyde temsil eden Cumhurbaskani sifatiyla Turkiye-Ermenistan Milli Maci vesilesiyle Erivan`a gitmesi, Turk Devleti`nin ve bu arada Cumhurbaskanligi makaminin "Erivan`da diplomatik temsilcilik acmama" seklindeki gerekceli ve mantikli kararinin en yuksek duzeyde ihlalidir. Bu uygulama, bu yonuyle hem tutarsiz-mantiksiz- celiskili, hem de uluslararasi iliskilerin yerlesmis moral kodlarina aykiridir.

3) Ermenistan bugunku Turkiye Cumhuriyeti sinirlarini tanimamakta direnmektedir, Ermenistan Parlamentosu, 1991 yılında aldığı bir kararla, Ermenistan'ın Türkiye'den toprak talebini devlet politikası olarak saptamistir.

4) Turkiye`den toprak talepleri oldugunu saklamamis olan yeni bagimsiz Ermenistan, Turkiye`nin Ermenistan`la olan sinirlarini belirleyen 1921 tarihli Kars Anlasmasi`ni tanimayi- yani bugunku sinirlarimizi tanimayi- da reddetmistir. Erivan Taşnak Partisi Temsilcisi Kiro Manoyan ile Ermenistan Disisleri Bakani Vartan Oskanyan Kars Anlaşması'nın Sovyetler Birliği ile imzalandığını, bağımsız Ermenistan tarafından imzalanmadığını öne sürerek bu sınırların geçerli olmadığını, daha farklı bölgeleri sınır belirlemiş olan Sevr Anlasmasi`ni esas aldıklarını belirtmislerdir.

5) Ermenistan, kurulusunu saptayan " Bagimsizlik Bildirgesi"inde Dogu Anadolu`ya " Bati Ermenistan" seklinde yer vermistir. Yani, yeni Ermenistan Devleti`nin kurulus amaclarindan biri, " Bati Ermenistan olarak adlandirdiklari Dogu Anadolumuzu " Megali Idea-Buyuk Ermenistan" projeleri cercevesinde bugunku Ermeni topraklarina, gerekirse zor kulanarak, katmaktir.

6) Ermenistan , simdilik Diasporalari ve Ermeni kiliseleri yandasliginda Katolik(Vatikan) , Protestan ve oteki inanc gruplasmalarinin dayanismasiyla, ulusal ve eyalet parlamentolarindan, hukumetlerden ve uluslarasi kuruluslardan turlu yol ve etkilerle kararlar gecirterek ileri surdukleri "soykirim" iddiasi konusunda dunya kamu oyunu etkilemekte, Turkler`e, Turk Devleti`ne, Ataturk`e, aydinlanmamiza, ulusal degerlerimize, kendilerine yandas devletler ve bunlarin ulkelerindeki Turkiye ve Ataturk dusmani sivil toplum kuruluslari, yazarlar(Almanya` daki Udo Steinbach`lar, Hollanda`daki Zurcher`ler ve bezerleri) ve , politikacilar, kiliseleri de arkalarina alarak hakaretler yagdirmakta, Turkiye`yi uluslararasi duzeylerde ve kamu oylarinda kucuk dusurmektedirler. Bundan sonraki asamayi, uluslararasi kuruluslar araciligiyla diplomatik zorlamalar, gerekirse cesitli yontemlerle belirlenecek zora basvurmalar da olusturabilecektir.

7) Ermeni teror orgutlerince 1974 yilindan sonra oldurulen Turk Diplomatlari icin Ermenistan Hukumetleri nedeniyle ozur dilememis , bu cinayetleri kinamamis, yani teroru desteklemistir.

8) Devlet yoneticilerinin onemli bolumunun, bundan onceki Cumhurbaskanlarinin in oldugu gibi, teror orgutlerince yetistirildigi ve Turkiye`ye yonelik terorun ASALA tarafindan 1987 yilinda PKK`a devredildigi de goz onune alinacak olursa Turkiye`nin basindaki teror sorununun Yunan-Rum destegindeki dayanaklari ortaya cikmaktadir.

9) Bir bolumu yukardaki saptanan Turkiye dusmanligini degismez ilke olarak bellemis ve bunlari resmi devlet belgeleri olarak aciklamis olan bir ulkeyi ziyaret ederek Milli Mac`i iki ulke iliskilerinin duzeltilmesi amaciyla kacirilmaz bir firsat olarak nitelemek, yukardaki aciklamalar isiginda, korkunc bir aymazliktir. Turk devletinin ve ulusunun Cumhurbaskani eliyle, kucuk dusurulmesidir.
Turk ulusunun onurlu insanlari, kurum ve kuruluslarinca da kabul edilemez bir davranistir.

Bu ziyaretin Turk Ermeni iliskilerine getirecegi unsurlari hepimiz, halkimiz ve ulusumuz gelecek gun ve yillarda gorecektir.

Ulku Bassoy
Kullanıcı küçük betizi
Projecteur
Üye
Üye

İletiler: 60

İletigönderen tuba » Cmt Eyl 06, 2008 18:37

[size=150]Abdullah Gül[/size] yazdı:"İsrail, nasıl bir aysbergse, Ermenistan da bu bölgede bir aysbergdir. Bugün bunu hafife alabilirsiniz, fakat ileride karşımıza büyük bir düşmanı çıkarttığımızı görürsünüz. Çünkü, dış desteği olan, Türkiye'nin büyümesini, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen bütün dünya ülkelerinin desteğine sahip olan bir Ermenistan'ın, büyüyeceğini bugünden göremezseniz, bu dış politika çok yanlış demektir."

""Dünya kamuoyunun baskısı altındayım" falan diye bahaneler uydurarak, Ermenistan'a yardımlar yapılmıştır. Bu yardımlar, aslında silahlı yardım değil ama, ateşsiz yardımlardır."

"Şimdi siz, Ermenistan'ın yöneticileri durumunda olsanız, nasıl bir politika takip edersiniz?..Türkiye'yi, ileride "Bana bir problem çıkarır" diye hiç dikkate alır mısınız?"

"Türkiye, işte bunu yapmış, güdülen dış politikayla, Ermenistan'a yeşil ışık yakmıştır ve dolaylı olarak denmiştir ki; "Yapabileceğini yap, biz sana hiçbir şey yapmayacağız."

"Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, sadece bugünü değil, Türkiye'nin geleceğini de ipotek altına almaktadır, Türkiye'nin potansiyel düşmanlarına cesaret vermektedir. Hükümet, bu davranışıyla, "Türkiye'den, her isteyen, her istediğini maliyeti olmadan kolayca koparabilir" imajını vermektedir."

"Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek, onlar katledilirken, "Bunun müsebbibi Türkiye'dir" diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, "Avrupa'nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu'nun, Asya'nın haritaları nihai şeklini almamıştır" diye açıklamalar yapacak; "Kars'ın Ermenistan toprağı olduğunu" iddia edecek ve siz de o adamın elini sıkacaksınız!.. "

Artık göstermemize gerek var mı Sayın Cumhurbaşkanım???
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

A. Gül bu geziyi nasil açikliyor?

İletigönderen mustafat » Cmt Eyl 06, 2008 20:18

AKP'nin cumhurbaskani A. Gül'ün kendisi bu gezisinin nedenini nasil açikliyor?

Ben yari-gizli gündemleri olan ilimli islam ve BOP baglaminda ABD'den emir aldiginindan kuskulaniyorum.
Kullanıcı küçük betizi
mustafat
Üye
Üye

İletiler: 153

İletigönderen DonErro » Pzr Eyl 07, 2008 0:07

Bizim bu alman medyalari "Türkiye ermeni soykirimini tanimaya adim atiyor" diye yorumlar yapmaya basladi bile. Bana göre bu ziyaret türk halkina küfürden baska birsey degildir.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
DonErro
Üye
Üye

İletiler: 5

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Eyl 07, 2008 23:34

AKP'nin cumhurbaskani A. Gül'ün kendisi bu gezisinin nedenini nasil açikliyor?

Ben yari-gizli gündemleri olan ilimli islam ve BOP baglaminda ABD'den emir aldiginindan kuskulaniyorum.
Hızlı Düzenle

Hiç şüphem yok mustafat.

Bizim bu alman medyalari "Türkiye ermeni soykirimini tanimaya adim atiyor" diye yorumlar yapmaya basladi bile. Bana göre bu ziyaret türk halkina küfürden baska birsey degildir.

Allah bizim Türkiye'de yardımcımız olsun DonErro.Siz bari orada yabancı memlekettesiniz.Dersiniz ki,''Ulan elin gavuru yazıyor işte,her yazılana inanacak değiliz ya!''.Biz ne yapalım,burada yazılan ve çizilen saçmalıklarda biz ne diyelim?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x