
Meksikada bir süre yürütülen reklam kampanyası sona erse de, Amerikalıların muhafazakar internet sitelerinde oluşan tepki zamanla büyüdü. Cumhuriyetçi köşe yazarı Michelle Malkinin internet sitesine gelen bir düzine mesajda, boykot çağrısı yapıldı. 10 kadar internet sitesi ve blogda da ateşli tartışmalar yaşandı. Los Angeles Timesın internet sitesinde düzenlenen ankete katılan Amerikalıların yüzde 60ı, Absoluta karşı boykot başlatılması gerektiğini savunurken, yüzde 10u reklamı "aptalca" buldu. Reklamın "güzel ve eğlenceli" olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 15te kaldı.
Şirket özür diledi
Tepkiler üzerine Absolut özür dilemek zorunda kaldı. Şirketin ABDdeki tüketici hattından dinlenebilen açıklamada, "Bu reklam hakaret ve küçümseme amacı taşımadığı gibi, sınırların değiştirilmesini savunmamakta, Amerikan karşıtı duyguları desteklememekte ve göçmenlik sorunuyla da bağlantı kurmamaktadır" dendi. Açıklamada, "Reklam, Meksikalıların daha ideal gördükleri bir zamanı hatırlatmaktadır. Küresel bir şirket olarak, dünyanın farklı bölgelerindeki insanların reklamlarımıza, umduğumuzdan farklı açılardan yaklaşabileceğini kabul eder, özür dileriz" ifadesi yer aldı.
O votkayı evime sokmam
Amerikan haber sitesi News12ye gelen bir yorumda, "Bu votkayı satın alarak, bu haritayı onaylayıp onaylamadığınızı ortaya koymuş olacaksınız. Ben, şahsen, artık bu markayı evime sokmam" dendi. MexicoReporter.com sitesine yazan bir New Yorklu ise, "Reklamı çok saldırganca buldum. Bence gereksiz bir bölücülük yapıyor. Bu yüzden başka votka markalarına yöneleceğim" ifadesini kullandı.
Meksikalılar bunu sevdi
ABSOLUTun TERAN/TBWA ajansına hazırlattığı reklamda, ABDnin California, Teksas, New Mexico, Utah, Colorado ve Arizona eyaletleri, 1848 savaşından önce olduğu gibi Meksika sınırları içinde gösteriliyor. 250 yıl önceki savaşta "topraklarının çalındığını" düşünen Meksikalılar, sadece kendi ülkelerinde gösterilen bu reklamı çok tuttu. ABDde de bazı marjinal gruplar, söz konusu toprakların tarihi varisinin Meksika olduğunu kabul ediyor. Muhafazakarlar ise, 12 milyon yasadışı göçmen nedeniyle bu eyaletlerin zaten Meksikanın gayriresmi bir parçası haline geldiğini iddia ediyorlar.
BOP haritası gibi
ABDde yayımlanan Armed Forces Journal (Silahlı Kuvvetler Dergisi), 2006 yılının haziran ayında çıkan sayısında, ABD Ulusal Savaş Akademisinin emekli yarbayı Ralph Petersın hazırladığı bir haritaya yer vermişti. Pentagonun en önemli strateji yazarlarından biri olan ve son olarak ABD Savunma Bakanlığı dahilindeki istihbarat biriminde görev yapan Peters, haritayı, "daha iyi bir Ortadoğu" diye sunmuştu. Büyük tepki çeken ve sözde Ortadoğunun "ideal geleceğini" gösteren haritada "Özgür Kürdistan" adıyla yeni bir devlet yaratılıyor ve Türkiyenin doğusu bu devlete aitmiş gibi gösteriliyordu.

Yüksek çözünürlük
[img]http://img517.imageshack.us/img517/1345/absolutbnv6.jpg[/img]