Absolut, ABD'yi fena çarptı! ~Nazdorovya!~

Genel & Güncel Konular

Absolut, ABD'yi fena çarptı! ~Nazdorovya!~

İletigönderen Ram » Pzt Nis 07, 2008 2:37

Amerikalılar, iki yıl önce ABD’de bir dergide yayımlanan "Büyük Ortadoğu" haritasına Türklerin neden sert tepki gösterdiğini, tartışmalı bir votka reklamı sayesinde anladı.

Absolut, yeni reklam kampanyasında, ABD’nin güney eyaletlerini Meksika’nın parçası gibi gösterince kıyamet koptu. Reklamda kullanılan "Büyük Meksika" haritası yüzünden çılgına dönen Amerikalılar boykot çağrısı yaptı. İSVEÇ merkezli votka üreticisi Absolut’un, "Bir Absolut Dünyasında" sloganıyla yürüttüğü son reklam kampanyasında, alternatif bir tarihte oluşan "ideal senaryolar" canlandırılıyordu. Son ilanlarda kullanılan görselde, ABD’nin California ve Teksas da dahil güneybatı eyaletleri, 1830 tarihli haritalarda olduğu gibi, hala Meksika’ya aitmiş gibi gösterildi. Bu toprakları 1848’de ABD’ye karşı verilen savaşta kaybeden Meksikalıların gururunu okşayan reklam, Amerikalıların büyük tepkisini çekti.

Meksika’da bir süre yürütülen reklam kampanyası sona erse de, Amerikalıların muhafazakar internet sitelerinde oluşan tepki zamanla büyüdü. Cumhuriyetçi köşe yazarı Michelle Malkin’in internet sitesine gelen bir düzine mesajda, boykot çağrısı yapıldı. 10 kadar internet sitesi ve blogda da ateşli tartışmalar yaşandı. Los Angeles Times’ın internet sitesinde düzenlenen ankete katılan Amerikalıların yüzde 60’ı, Absolut’a karşı boykot başlatılması gerektiğini savunurken, yüzde 10’u reklamı "aptalca" buldu. Reklamın "güzel ve eğlenceli" olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 15’te kaldı.

Şirket özür diledi

Tepkiler üzerine Absolut özür dilemek zorunda kaldı. Şirketin ABD’deki tüketici hattından dinlenebilen açıklamada, "Bu reklam hakaret ve küçümseme amacı taşımadığı gibi, sınırların değiştirilmesini savunmamakta, Amerikan karşıtı duyguları desteklememekte ve göçmenlik sorunuyla da bağlantı kurmamaktadır" dendi. Açıklamada, "Reklam, Meksikalıların daha ’ideal’ gördükleri bir zamanı hatırlatmaktadır. Küresel bir şirket olarak, dünyanın farklı bölgelerindeki insanların reklamlarımıza, umduğumuzdan farklı açılardan yaklaşabileceğini kabul eder, özür dileriz" ifadesi yer aldı.

O votkayı evime sokmam

Amerikan haber sitesi News12’ye gelen bir yorumda, "Bu votkayı satın alarak, bu haritayı onaylayıp onaylamadığınızı ortaya koymuş olacaksınız. Ben, şahsen, artık bu markayı evime sokmam" dendi. MexicoReporter.com sitesine yazan bir New Yorklu ise, "Reklamı çok saldırganca buldum. Bence gereksiz bir bölücülük yapıyor. Bu yüzden başka votka markalarına yöneleceğim" ifadesini kullandı.

Meksikalılar bunu sevdi

ABSOLUT’un TERAN/TBWA ajansına hazırlattığı reklamda, ABD’nin California, Teksas, New Mexico, Utah, Colorado ve Arizona eyaletleri, 1848 savaşından önce olduğu gibi Meksika sınırları içinde gösteriliyor. 250 yıl önceki savaşta "topraklarının çalındığını" düşünen Meksikalılar, sadece kendi ülkelerinde gösterilen bu reklamı çok tuttu. ABD’de de bazı marjinal gruplar, söz konusu toprakların tarihi varisinin Meksika olduğunu kabul ediyor. Muhafazakarlar ise, 12 milyon yasadışı göçmen nedeniyle bu eyaletlerin zaten Meksika’nın gayriresmi bir parçası haline geldiğini iddia ediyorlar.

BOP haritası gibi

ABD’de yayımlanan Armed Forces Journal (Silahlı Kuvvetler Dergisi), 2006 yılının haziran ayında çıkan sayısında, ABD Ulusal Savaş Akademisi’nin emekli yarbayı Ralph Peters’ın hazırladığı bir haritaya yer vermişti. Pentagon’un en önemli strateji yazarlarından biri olan ve son olarak ABD Savunma Bakanlığı dahilindeki istihbarat biriminde görev yapan Peters, haritayı, "daha iyi bir Ortadoğu" diye sunmuştu. Büyük tepki çeken ve sözde Ortadoğu’nun "ideal geleceğini" gösteren haritada "Özgür Kürdistan" adıyla yeni bir devlet yaratılıyor ve Türkiye’nin doğusu bu devlete aitmiş gibi gösteriliyordu.
Resim

Yüksek çözünürlük

[img]http://img517.imageshack.us/img517/1345/absolutbnv6.jpg[/img]


Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Nis 07, 2008 2:50

absolutu zaten seviyodum.42 lira ama gidip yarın bi şişe daha alcam :mrgreen: aslında coğrafyamızdaki devletlerinde bu tür reklamlar yada gösterimler yapması gerekiyor.amaç abd yetkililerin kararını değiştirmek değil ama en azından başka milletlerin kaderiyle oynamanın ne demek olduğunu "abd halkının" gözüne sokmak iyi olurdu.abd savunma bakanlığının bop haritasını yayması nasıl psikolojik savaşın bir parçasıysa bizimde aynı şekilde onlara karşılık vermemiz gerekirdi.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye
 
İletiler: 988
Kayıt: Cum Mar 28, 2008 1:55
Konum: istanbul

İletigönderen tuba » Pzt Nis 07, 2008 2:52

Iste bu vodka icilir kardesim ;-) ;-) ;-)
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye
 
İletiler: 1113
Kayıt: Cmt Ara 29, 2007 21:09
Konum: Güneşin doğduğu yerden...

İletigönderen erkan73 » Pzt Nis 07, 2008 4:52

yasasin absolut votka
Kullanıcı küçük betizi
erkan73
Üye
Üye
 
İletiler: 26
Kayıt: Pzr Mar 30, 2008 6:45
Konum: Anadolunun yureginden

İletigönderen Pınar » Pzt Nis 07, 2008 7:48

bak sen absolut ün kerametine :)
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye
 
İletiler: 1380
Kayıt: Çrş Haz 06, 2007 7:47

İletigönderen MansurSah » Pzt Nis 07, 2008 10:03

Bir de şu var, Açık İstihbarat sitesindeki Bölünmüş ABD / Gönlümüzdeki ABD konusu:

http://www.acikistihbarat.com/gonlumuzdeki-abd.html
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen gokdeniz » Pzt Nis 07, 2008 15:20

alma Turkun ahini
cikar absolute , ABSOLUTE

:)

AYNI GIRISIMI UST KOMSU KANADADAN DA BEKLIYORUZ:))
Kullanıcı küçük betizi
gokdeniz
Üye
Üye
 
İletiler: 202
Kayıt: Pzt Kas 19, 2007 2:00

İletigönderen Egeli » Pzt Nis 07, 2008 16:57

Gracias! :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x