Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

İletigönderen Gamze Okur » Sal Ağu 10, 2021 10:04

Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok…

Şu son 20 yılda ülkemizde bir gelenek, bir alışkanlık oluştu: Parti yöneticileri, sahip oldukları koltuklardan, makamlardan kovulana dek gitmiyorlar. Onu kolay kolay terk etmiyorlar…

Başarılı olsun, olmasın; sevilsin, sevilmesin; iktidarda olsun, muhalefette olsun, bazı yöneticilerin koltukları bırakmaya hiç niyetleri yok… Allem edip, kallem edip, bir yolunu bulup, yine yerlerinde kalıyorlar…

Bundan sonra da bırakacak gibi görünmüyorlar. Tabii bunda bilinçsiz seçmenlerin etkisi de büyük.

Şu orman yangınları ve verdiği zararlar karşısında orman bakanının istifa etmesi gerekmez miydi? Ülkede orman kalmadı. Ama nerede… Adam pişkin pişkin demeçler veriyor ve koltuğunda oturmaya devam ediyor…

Ne kendisinin ne de liderinin yerinden kalkmaya hiç niyeti yok.

Günümüzün muhalefet liderleri de aynı durumda… Onlar da koltuklarını pek sevdiler ve bırakmaya niyetli görünmüyorlar. Bu güne değin hep iktidarın eksik, aksak yanlarını ortaya koyduk; eleştirdik. Artık sıra muhalefete de geldi…

Sözün burasında şu gerçeği hemen belirtelim. Bir muhalefet yöneticisi dürüst, temiz, namuslu, doğru insan olabilir… Harama el uzatmadan, yalana başvurmadan partisini yönetebilir… Buna itirazımız yok. Çoğu muhalefet liderimiz de bu nitelikte, bu yapıda zaten.

Ama 19 yıldan bu yana bir şeyler eksik ya da yanlış gitti ki halkın da ülkenin de iki yakası bir araya gelmedi. İnsanlarımız ve vatanımız bir türlü bataklıktan kurtulamadı.

Muhalefet partisi başkanı olmak ayrı şey; Lider olmak, öncü olmak, önder olmak, mücadeleci olmak ayrı şeydir… Yani herkes başkan olabilir ama bir Mustafa Kemal Atatürk olamaz. Onun gibi savaşçı, devrimci olamaz…

Ülke 20 yılda çöktü. Battı. Darmadağın oldu. Yağmalandı. Biz hâlâ seyrediyoruz ve bol bol konuşuyoruz. Yaptığımız başka bişey yok…

Ordunun, toplumun, yapısını, düzenini bozdular. Atatürkçü, laik, tam bağımsızlık yanlısı komutanlarla yıllardan beri oyuncak gibi oynuyorlar...

Bir hapse atıyorlar, bir yanıldıklarını, yanıltıldıklarını söyleyerek dışarı çıkarıyorlar. Sonra da halktan ve komutanlardan özür diliyorlar.

19 yıllık bir dönemden sonra ülkenin ulusal nitelikleri, Atatürk’ün canı pahasına kurduğu Cumhuriyet, laik düzen, çağdaş, ulusal değerler yok edildi.

Resmi kurumlar ve TBMM türbanlılarla dolduruldu. Muhalefet de “Halktan 3 - 5 oy alabilir miyim acaba” diye buna destek verdi. Ama hiçbir şey değişmedi.

Ne bayrak kaldı ne marş. Ne laiklik kaldı, ne Ant. Ne Türk kaldı ne Türklük… Ülke mültecilerin çiftliğine döndü. İnsanımız “Türk’üm” demeye çekiniyor şimdi…

Ne meclis kaldı ne milletvekili. Ne yasa kaldı ne Anayasa… Ülke artık kararnamelerle yönetiliyor.

Bakan çıkmış, “Cumhurbaşkanım emretti, yaptım” diyor. Adama sormazlar mı o zaman; “Peki sen kendi başına karar veremiyorsun da o koltukta niye oturuyorsun?”

TBMM’deki milletvekilleri robot gibi uzaktan kumanda ile yönetiliyorlar… Ve bütün bunlar muhalefet partilerinin gözleri önünde gerçekleşiyor.

Peki, bu partilerin liderleri, şimdiye dek, soygun düzenini, Orta çağa dönüşü önlemek için ne yaptılar? Nasıl bir önlem aldılar? Nasıl bir mücadele yürüttüler? Bir arpa boyu yol alabildiler mi?

Üye ve oy sayısını artırabildiler mi? Seçim kazanabildiler mi?

Hayır. Kazanamadılar. Üstelik bir de iktidar partisinin bazı ayak oyunlarına göz yumdular.

Örneğin, AKP, geçmişte seçim kazanmak için yasada olmayan bazı yöntemlere başvurmuştu. “Anayasa değişikliği referandumunda” mühürsüz oy pusulalarını ve zarfları geçerli saymıştı.

Muhalefet liderleri bu uygulamaya o zaman hiçbir müdahalede bulunmamış, seyirci kalmışlardı.

Yani bu günlere sadece AKP’nin kötü, yanlış ekonomik ve politik uygulamaları ile gelmedik. Bu çorbada muhalefet partilerinin de tuzu var elbette. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.

Uzlaşmacı, çekingen, korkak politikaları ile onlar AKP’nin önünü açtılar; bilerek ya da sessiz kalarak, kararlı mücadele yürütmeyerek, onun pis, kötü uygulamalarına destek oldular.

İktidar ya da muhalefet partileri yöneticilerinin bu başarısız politikalarının onda biri uygar ülkelerde gerçekleşseydi, şimdiye çoktan makamlarını terk edip, gitmişlerdi. Ya da halk tarafından alaşağı edilmişlerdi.

Ama burada bir noktaya açıklık getirmem gerekiyor.

Bu makale ile ben şunu demek istemiyorum: “Madem muhalefet partilerinin yöneticileri başaramadılar onlara karşı savaş açalım, onları yönetimden uzaklaştıralım…”

Hayır. Zaman, o zaman değildir şimdi. Çünkü tam zurnanın zırt dediği yerdeyiz. Yani, Tarzan zordadır. İtsen yıkılacak durumdadır. Bu koşullarda muhalefet partilerinin tek hedefi, bölünüp parçalanmadan, “Güç birliği” yaparak, AKP’yi alaşağı etmek olmalıdır.

Ve bazı karamsar, umutsuz düşünceli vatandaşlarımızın aksine ben, 19 yıldan bu yana ilk kez halkımızı bu kadar çok dirençli, mücadeleci, muhalif bir konumda görüyorum.

Bugünkü ortamda muhalefet partilerinin yöneticileri birleşip, bütünleşerek halka örnek olmalı; umut ve güç vermeli, doğruları, gerçekleri anlatmalıdırlar. Yukarıdaki eleştirileri ben bir “Özeleştiri” olarak kaydediyorum… Şimdilik görevimiz vatanı kurtarmaktır, AKP’yi alaşağı etmektir.

SÖZÜN ÖZÜ: Önce şu iktidardan bi seçimle kurtulalım. Herkesle hesaplaşma, (buna muhalefet liderleri de dahil) ondan sonra başlayacaktır. Bu hesaplaşmadan sonra her şey daha güzel olacaktır…

(alieralp37@gmail.com)
Kullanıcı küçük betizi
Gamze Okur
Üye
Üye
 
İletiler: 466
Kayıt: Cmt Tem 07, 2018 10:48

Re: Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

İletigönderen Gamze Okur » Çrş Ağu 11, 2021 15:23

Kalemine, yüreğine sağlık sevgili Ali. Şu cümlelerine aynen katılıyorum:
"Yani bu günlere sadece AKP’nin kötü, yanlış ekonomik ve politik uygulamaları ile gelmedik. Bu çorbada muhalefet partilerinin de tuzu var elbette. Bunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Uzlaşmacı, çekingen, korkak politikaları ile onlar AKP’nin önünü açtılar; bilerek ya da sessiz kalarak, kararlı mücadele yürütmeyerek, onun pis, kötü uygulamalarına destek oldular."
AMA ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ŞUNLAR DA YAPILMALI:
"Bugünkü ortamda muhalefet partilerinin yöneticileri birleşip, bütünleşerek halka örnek olmalı; umut ve güç vermeli, doğruları, gerçekleri anlatmalıdırlar. Yukarıdaki eleştirileri ben bir “Özeleştiri” olarak kaydediyorum… Şimdilik görevimiz vatanı kurtarmaktır, AKP’yi alaşağı etmektir."
Kullanıcı küçük betizi
Gamze Okur
Üye
Üye
 
İletiler: 466
Kayıt: Cmt Tem 07, 2018 10:48

Re: Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

İletigönderen Ali Eralp » Cmt Ağu 14, 2021 16:32

Senin de yüreğine sağlık sevgili Gamze. Sapolasın, varolasın... Selamlar, sevgiler.
Kullanıcı küçük betizi
Ali Eralp
Üye
Üye
 
İletiler: 313
Kayıt: Prş Ağu 16, 2018 18:02

Re: Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cmt Ağu 14, 2021 22:30

İstisnasız her cümlesi ve kelimesi yaşamsal ve güncel, somut ve nesnel, gerçek vatansever ve derin bilimsel, baştan sona muhteşem ve mükemmel bir teşhis ve tesbit, analiz ve sentez, teşhir ve tel’in, ön görü ve sonuç. Çok değerli yapanı ve yazanı sevgili Ali’ye en yürekten tebrikler, sonsuz teşekkürler, içten selamlar, derin saygılar, en iyi dilekler, yeni başarılar ve konuyla ilgili özel bir ithaf :

BU BOP’CULAR VE KOL’CULAR

Tüm ulusal sınırları,tam bir yolgeçen hanına çeviren,
Ne idüğü belirsiz dokuz milyon kaçkına kucak açan,
Şimdi de yüz binlerce Afgan uyrukluya buyrun diyen,
Ve böylece Korona mikrobuna yeni bir gel gel yapan,
111 yerden yanan ülkeyi saraylardan bakıp seyreden,
Yangından kaçan onbinlerce insana çay ve nutuk atan,
Türk ve Türkçe, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olan,
Kürt ve Kürtçe,barış,özgürlük,kardeşlik katilliği yapan,
Haram kar,haksız rant ve kara paradan başka hiçbir şey düşünmeyen,
Ve başta iki yüzbin kişi olmak üzre tüm ulusu ölüme doğru sürükleyen
Nihai emelleri bu kadim yurdu bölmek, parçalamak ve bölüşmek olan
Ve tamamen masum ulusu köle edip pazarlamayı ve satmayı planlayan
Bu en eski ve yeni BOP’cular
Ve bunlara sadık o KOL’cular
Tek ve en geniş bir Hak, Vatan Ve Halk Cephesi tarafından yenilecekler
Ve Yüce Divan’da yargılanarak çoktandır hakettiklere yere kitlenecekler.

Gönül Pınar Atacı, 8,14,15.Ağustos.2021
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02

Re: Adamların Koltukları Bırakmaya Hiç Niyeti Yok… ALİ ERALP

İletigönderen Ali Eralp » Pzt Ağu 16, 2021 12:59

Teşekkürler Gönül. Yüreğine, kalemine sağlık. Varolasın. Ben de senin dizelerden bir bölümünü buraya aktarıyorum. Gerçeklerle dolu. Kutlarım seni. Selam ve sevgilerimle.

İŞTE GERÇEĞİN TA KENDİSİ:

"Tüm ulusal sınırları,tam bir yolgeçen hanına çeviren,
Ne idüğü belirsiz dokuz milyon kaçkına kucak açan,
Şimdi de yüz binlerce Afgan uyrukluya buyrun diyen,
Ve böylece Korona mikrobuna yeni bir gel gel yapan,
111 yerden yanan ülkeyi saraylardan bakıp seyreden,
Yangından kaçan onbinlerce insana çay ve nutuk atan,
Türk ve Türkçe, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olan..."

Gönül Pınar Atacı, 8,14,15.Ağustos.2021
Kullanıcı küçük betizi
Ali Eralp
Üye
Üye
 
İletiler: 313
Kayıt: Prş Ağu 16, 2018 18:02


Şu dizine dön: Ali ERALP

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x