Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

Genel & Güncel Konular

Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Oca 15, 2010 0:24

Adil Serdar Saçan'a tahliye

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, tahliye edildi.

2008 yılı Eylül ayından beri tutuklu bulunan Adil Serdar Saçan'ın tahliye gerekçesi olarak, 'Dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı sürenin dikkate alınması" gösterildi.

SAVUNMASINI YAPTI

Saçan'ın bugün savunmasını tamamlamasının ardından söz alan avukatı Celal Ülgen, “Davanın başından beri Adil Serdar Saçan’ın bu davaya nasıl dahil edildiğini kendi kendimize sorduk. Adil Serdar Saçan bu davaya ancak bu kadar güzel yerleştirilebilirdi. Yerleştirenleri kutluyorum. Bu dava ile yaratılmak istenen korku imparatorluğu, büyük bir aşama kaydetmiştir. Önceki gün, Adil Bey ‘telefonlarıma kimse cevap vermiyor’ demişti. Siz de latife olarak, ‘kız kardeşim bile cevap vermiyor’ demiştiniz" dedi.

Celal Ülgen’in bu sözleri üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün de bunun latife değil gerçek olduğunu söyledi.


Hürriyet, 14 Ocak 2010
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen bakkal » Cum Oca 15, 2010 0:34

çok sevindim
bu müjdeyi verdiğiniz için teşekkürler
=bakkal=
Kullanıcı küçük betizi
bakkal
Üye
Üye
 
İletiler: 37
Kayıt: Cum Ara 25, 2009 0:26

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen DOĞU » Cum Oca 15, 2010 1:04

Hapis çıkışı hapishane müdürü "pardon" dermi bilemem ama bktan yere o kadar ay hapis yatması işinden gücünden olması nasıl anlatılır bilmiyorum. İçerdeki diğer onurlu insanlar, yurtsever aydınlar da tek tek serbest kalacaklar ve bu aşşağılık tertipçiler o hapislere sokulacaktır başta fethullahçı terör örgütü ve liboşlar olmak üzere bütün hainler hesap verecektir onları allah affetsin biz affetmeyeceğiz...
En son DOĞU tarafından Cum Oca 15, 2010 1:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
DOĞU
Üye
Üye
 
İletiler: 9
Kayıt: Prş Oca 14, 2010 23:39

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen dervishizir » Cum Oca 15, 2010 1:07

İçerden çıkanın sesi kesiliyor, Olmuyor buda . Çok sevindim Erdal Amirin çıkmasına. Allah dert vermesin.
En son dervishizir tarafından Cum Oca 15, 2010 14:43 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
dervishizir
Üye
Üye
 
İletiler: 144
Kayıt: Sal Ağu 19, 2008 1:40

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen Deli Haydar » Cum Oca 15, 2010 1:32

Adil Serdar Saçan'ın telefonlarına bugün çıkmayanlar, bakarsınız yarın da insan içine çıkamazlar...
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen kardesazim » Cum Oca 15, 2010 2:29

Ayrıca Mustafa Balbay Tuncay Özkan Mustafa Özbek'in aralarında bulundugu 9 kişinin tahliyesine mahkeme başkanı Köksal Şengün tarafından evet denilmesine rağmen diğer 2 hakim reddetmesi üzerine tahliye kararı çıkmamıştır
Kullanıcı küçük betizi
kardesazim
Üye
Üye
 
İletiler: 3
Kayıt: Prş Oca 14, 2010 2:22

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen orhunefe » Cum Oca 15, 2010 9:34

@dervishizir'a katılıyorum. Adil Bey bütün tv'lere çıkıp başından geçenleri ve tertibi açıklamalı.
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye
 
İletiler: 452
Kayıt: Sal May 22, 2007 10:51

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Oca 15, 2010 16:40

Aşağıdaki son dakika haberi de bugünkü Hürriyet'ten:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13489380.asp?gid=229

Genelkurmay: Darbe ile ilgili belge yok

Ayşegül USTA/İSTANBUL, (DHA)

ENELKURMAY Başkanlığı, İkinci Ergenekon Davası'nın temelini oluşturduğu öne sürülen Sarıkız, Ay Işığı, Eldiven ve Yakamoz isimli darbe planlarına ilişkin mahkemeye gönderdiği yazıda, bu planlara ilişkin ellerinde bilgi ve belge bulunmadığını bildirdi.


İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı yeni Parti Genel Başkanı gazeteci Tuncay Özkan’ın talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nca Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda, 2000-2009 arasında TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı ve soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgi olmadığı belirtildi.

MİT: AÇIK KAYNAKALRIN DIŞINDA BİLGİ YOK

Ergenekon Ana Davası'nın tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin’in talebi üzerine MİT tarafından İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda ise, Sarıkız, Ay ışığı, Eldiven ve Yakamoz planlarıyla ilgili olarak, açık kaynaklarda yer alan hususlar dışında teşkilatta bilgiye rastlanılmadığı kaydedildi.

EMNİYET: 2008’E KADAR BİLGİ YOK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce gönderilen yazıda ise 2002-2007 yılları arasında yapıldığı iddia edilen darbe planlarıyla ilgili olarak, 2008’e kadar herhangi bir bilginin intikal etmediği ifade edildi. 2008’de gelen bilgi ve belgelerin ise soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı’na intikal ettirildiği belirtildi.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Oca 15, 2010 16:50

Aşağıdaki haber de bugünkü Hürriyet'ten:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/13486682.asp?gid=229

Jandarma: Ümraniye'deki bombalar askerin değil
A.A

(...)

ÜMRANİYE'DE ELE GEÇİRİLEN BOMBALAR

Bu arada, mahkemenin 3 Eylül 2009 tarihinde yapılan duruşmada “Ümraniye'de ele geçirilen bombalarla ilgili ayrıntılı bilgi” istediği Jandarma Genel Komutanlığından da cevap geldi.


Gelen cevap yazısında, 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarının komutanlık envanterinde kayıtlı olup olmadığı, ilgili birimlerin defter ve kayıtlarında sıkı bir şekilde araştırılması, kayıtlı ise hangi tarihte ve hangi birimden teslim alındığı, tesliminden itibaren hangi birlik ve şahıslara teslim edildiğinin tarihleri ile birlikte zimmet silsilesini gösterir şekilde bildirilmesi, ayrıca söz konusu el bombaları sarf edilmiş ise de sarf raporunun ve ilgili belgelerinin onaylı suretlerinin gönderilmesinin istendiği belirtildi.


Yazıda, yapılan inceleme sonucu “KF MKE 1-17” kafile numaralı “MOD 44” savunma el bombasında kullanılan KF MKE-1-25 10-92 seri numaralı el bombası tapasından, Tokat Jandarma Bölge Komutanlığında 40, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığında 49, Ağrı İl Jandarma Komutanlığında 88, Amasya İl Jandarma Komutanlığında 41, Gaziantep İl Jandarma Komutanlığında 58, Muş İl Jandarma Komutanlığında 105, Kilis İl Jandarma Komutanlığında 20, Hatay İl Jandarma Komutanlığında 3 adet olmak üzere toplam 404 adet bulunduğu kaydedildi.


“LS-2-64 12-52 M204A1” tapa kafile numaralı “LOT LS-14-107 5-53” kafile numaralı M26 savunma el bombasından, Hakkari İl Jandarma Komutanlığında 160, Serinyol 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 102 adet olmak üzere toplam 262 adet bulunduğu ifade edilen yazıda, “HGR Z DM 72 LOS FMP 24” tapa kafile numaralı, “LOS FMP 24” kafile numaralı “DM 41” savunma el bombasından Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında 10 adet bulunduğu anlatıldı.


“HGR Z DM 72 LOS FMP-22” tapa kafile numaralı “LOS FMP-22” kafile numaralı “8M 41” savunma el bombasından Amasya ve Karaman il jandarma komutanlıklarında birer adet olduğu vurgulanan yazıda, “MKE MOD 45 KF MKE-1-58 12-94” kafile numaralı el bombası tapasından Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde mevcudunun bulunmadığı belirtildi.


Yazıda, tapa “M204 A2 KF MKE-152 6-83” kafile numaralı el bombası tapasından, tapa “M204 A2 KF MKE-169 5-85”, “MKE MOD 45 KF MKE-1-8 5-88”, füze “M204 A1 LOT FJZ-2-286 NOV 1953”, “HGR Z DM 72 LOS FMP-16”, “HGR DM 41
SPLITTER COMP-B LOS FMP-16”, “GRENADE HAND FRAG M26 5-53 COMB-B LOT LS
14-142”, ibareli el bombalarından Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde mevcudunun bulunmadığı kaydedildi.


Aynı yazıda, üzerinde yazı ve rakam olmayan 32 parça baklava dilimli, pik dökme demirden oluşan, ağız tapaları kapalı 18 adet el bombası gövdesi ile ilgili olarak söz konusu mühimmata ait kafile bilgileri belli olmadığından Jandarma Genel Komutanlığına ait olup olmadığının tespit edilemeyeceği, “RFX L11 ve RFX A12” ibareli el bombasından komutanlık envanterinde mevcudunun bulunmadığı ve el bombalarının tapalarının muhafaza edildiği ambalaj kutusu olan yeşil renkli fiber plastik kutunun da komutanlığa ait olmadığı anlatıldı.


Yazıda, “Birliklere tertip edilen mühimmata ait bilgilere, tertip emirlerinin arşiv bekleme süresinin dolmasını müteakip imha edilmesi nedeniyle ulaşılamadığından, bahse konu mühimmatın hangi birliğe, hangi tarihte kaçar adet tertip edildiğinin tespit edilemediği, ayrıca mühimmatı envanterinde bulunduran birlik komutanlıklarınca söz konusu mühimmattan eksik, kayıp veya çalıntı olmadığının bildirildiği” ifade edildi.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen yigitler » Cum Oca 15, 2010 21:17

orhunefe yazdı:@dervishizir'a katılıyorum. Adil Bey bütün tv'lere çıkıp başından geçenleri ve tertibi açıklamalı.

Sayin Sacar'a gecmis olsun. Dilerim ki TV'ye cikar ve herseyi anlatir. Ama ART, Ulusal Kanal, Kanal B veya Halk TV disinda hangi kanal onu ekranlarina cikaracak?
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye
 
İletiler: 600
Kayıt: Pzr Ara 07, 2008 21:41

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen orhunefe » Pzr Oca 17, 2010 15:26

bugün! samanyolu!'nun içinde yer alan dünyamızın en nadide ülkesi türkiye'ye star! kılığında sızıntı! olarak girip aksiyon! arayan bu zaman!'la sorunlu, ampul kafalı pirelerle, sözüm ona işık konutları! güruhuna sabah!'tan önce şafağı yeniden! söktürerek cumhuriyetimizi kurtarmanın vakti! geldi.


Bu sözlerin sahibinin A. S. Saçan olduğu söyleniyor. Doğru mu?
Kullanıcı küçük betizi
orhunefe
Üye
Üye
 
İletiler: 452
Kayıt: Sal May 22, 2007 10:51

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen İL-BARS » Pzr Oca 17, 2010 16:06

Dürüst ve Vatansever Polislerimizden olan Adil Serdar Saçan'ın serbest bırakılmasına çok sevindim. Kendisine büyük geçmiş olsun. Umarım serbest kalanlar, uğradıkları haksızlıkların ve kendilerine iftira atan yayın organlarına karşı yasal haklarını sonuna kadar kullanırlar, bu konuların takipçisi olurlar.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye
 
İletiler: 135
Kayıt: Cum Eki 09, 2009 11:21

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen DOĞU » Prş Şub 04, 2010 1:41

Korkarım ki Adil Serdar Saçan'da serbest bırakıldıktan sonra susturulanlardan birisi olarak kalacak. Saçan'ın tahliyesi sonrası eşinin "Allah herkese bu sevinci yaşatsın"(!) gibi açıklama yapması ve herşey geride kaldı söylemleri Saçan'ın karşılıklı olarak mutabakat sonucu serbest bırakıldığını akıllara getiriyor. Zaten ergenekon tertibinde bu güne kadar serbest kalanların bi bölümü ya gizli tanıklıkla ya da savcıların isteği üzerine özellikle ordu aleyhine yalan ifadelerde bulunarak serbest kalmışlardı. Veli Küçük geçtiğimiz hafta "artık serbest kalmak için gizli tanık olma devri bitti artık Veli Küçük aleyhine konuşanlar serbest kalıyor "diyerek Serdar Saçan'ın kendisini suçlayarak serbest kaldığını açıklaması tertipde gelinen noktayı bizlere daha iyi gösteriyor. Seni böyle bilmezdik sayın amirim oysa Emcet Olcaytu ile yaptığınız bu programı sürekli anarım gundem-19-ocak-2009-hrant-dink-cinayeti-ve-gercekler-t18399.html
Kullanıcı küçük betizi
DOĞU
Üye
Üye
 
İletiler: 9
Kayıt: Prş Oca 14, 2010 23:39

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen Osman_Pasa » Prş Şub 04, 2010 2:07

DOĞU yazdı:Korkarım ki Adil Serdar Saçan'da serbest bırakıldıktan sonra susturulanlardan birisi olarak kalacak. Saçan'ın tahliyesi sonrası eşinin "Allah herkese bu sevinci yaşatsın"(!) gibi açıklama yapması ve herşey geride kaldı söylemleri Saçan'ın karşılıklı olarak mutabakat sonucu serbest bırakıldığını akıllara getiriyor. Zaten ergenekon tertibinde bu güne kadar serbest kalanların bi bölümü ya gizli tanıklıkla ya da savcıların isteği üzerine özellikle ordu aleyhine yalan ifadelerde bulunarak serbest kalmışlardı. Veli Küçük geçtiğimiz hafta "artık serbest kalmak için gizli tanık olma devri bitti artık Veli Küçük aleyhine konuşanlar serbest kalıyor "diyerek Serdar Saçan'ın kendisini suçlayarak serbest kaldığını açıklaması tertipde gelinen noktayı bizlere daha iyi gösteriyor. Seni böyle bilmezdik sayın amirim oysa Emcet Olcaytu ile yaptığınız bu programı sürekli anarım gundem-19-ocak-2009-hrant-dink-cinayeti-ve-gercekler-t18399.html


Sevgili kardesim , bekara hanim bosamasi kolay , herkesin bir dayanma siniri var adam ne yapsin tek basina cemaati ile hukumeti ile ugrasti elde var sifir o kadarda icerde yatti , rezil rusva oldu . Bu adamlardan birsey beklemek artik haksizlik olur . Senin Genelkurmay baskanin Basbakan ile paslasirken , Gariban eski bir polis ne kadar dayanabilir ki!!!
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye
 
İletiler: 108
Kayıt: Çrş Şub 03, 2010 1:16

Re: Adil Serdar SAÇAN tahliye edildi!

İletigönderen Deli Haydar » Çrş Mar 24, 2010 20:16

orhunefe yazdı:bugün! samanyolu!'nun içinde yer alan dünyamızın en nadide ülkesi türkiye'ye star! kılığında sızıntı! olarak girip aksiyon! arayan bu zaman!'la sorunlu, ampul kafalı pirelerle, sözüm ona işık konutları! güruhuna sabah!'tan önce şafağı yeniden! söktürerek cumhuriyetimizi kurtarmanın vakti! geldi.

Bu sözlerin sahibinin A. S. Saçan olduğu söyleniyor. Doğru mu?

Sayın Adil Serdar Saçan ait olduğu savlanan mektubun tam metni şöyle:



19.04.2009
Sevgili dostlar;

Silivri cezaevinden hepinize selam olsun. Bizler iyiyiz, merak etmeyin. Cezaevi artık kampüse dönüştü. Eski cezaevlerinden de büyük farkı var; önceleri tutuklu ve hükümlüler tek tip giyerlerdi, şimdi içeri atanlar tek tip. Ece kız yazı istemiş, e yazalım biz de:

Demir kapının arkasında, demirden kör pencerenin demir parmaklıklarının karşısında, malzemeden çalınarak şekilsiz yapılmış duvara bakmaya bizi yargılamadan mahkum edip, L tipi 21 kişilik koğuşumuzu F Tipi'ne çevirerek sayımızı 3-4 'e indiren Tipitipler bizi hapse attıklarını sanıyorlar.

Dünya kurulduğundan bu yana her zaman diliminde geçerli bir kuralı hep unutuyorlar: "Karanlık asla aydınlığı kuşatamaz, karanlığın ilacı yalnızca aydınlıktır." Bir demet ışık, koyu, simsiyah karanlığı deler, parçalar, ezer geçer. Aydınlığı hapsedemezler, aydınlık ne demir pencere dinler ne demir kapı...

Bizi hapsettiklerini sananlar bir kuralı daha unutuyorlar; "düşünceleri, idealleri, sevdaları ve bunlar için ölümü göze alanları" da hapsedemezler. Düşünceler, idealler ve sevdalar ne L tipi yüksek güvenlik dinler ne F Tipi eziyet!

Bizi hapsettiklerini sananlar bilmelidirler ki, biz aydınlığız, ışığız, düşünüyoruz, ideal sahibiyiz ve başta memleketimiz olmak üzere sevdalıyız. Bin yıl tek kişilik hücreye koysanız hapsedemezsiniz bizi. Onlar mı? Onlar mahpusta değiller ama sevdaları, idealleri, düşünceleri mahpus olmuş karanlığa.

Tabi bir düşüncemi de belirtmeden geçemeyeceğim. Belki de devlete 30 yıla yakın hizmet etmiş biri olarak bir tespit bu: Atatürkçülük, devletin korunmasına, devlet de F Tipi kadrolarına bırakılacak kadar değersiz değildir. Sorunun temel kaynağını Burda yaşıyoruz sanırım.

Ne mi önereyim?

Bugün Samanyolu'nun içinde yer alan dünyamızın en nadide ülkesi Türkiye'ye Star kılığında Sızıntı olarak girip Aksiyon arayan bu Zaman'la sorunlu, ampul kafalı pireler ile sözüm ona ışık konutları güruhuna Sabah'tan önce ŞafakYeni'den! söktürerek CUMHURİYETİMİZİ kurtarmanın Vakti geldi.

Saygı ve sevgilerimle.


Dr. Adil Serdar Saçan
Silivri 4 No'lu L tipi cezaevi F/7 Koğuşu
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x