antalyalim yazdı:GöktürkMehmet yazdı:antalyalim yazdı:Kim bilir belki Ingliz ve Israil ortakligi ile kurulan bu Petrol Arama Firmalari, cikan petrolden birazda bize verirler.
TPAO Turk sirketidir, en azindan hala oyledir. Ne demek istediniz burada?
GöktürkMehmet arkadasim beni yanlis anladin sanirim, daha dogrsu ben yanlis bir ifade kullanmisim...
Ingiliz-Israil ortakligi ile kurulacak olan (yeniden yapilanma)...diye düzeltebiliriz
Yazdigin gibi TPAO bir Türk sirketidir. Ama su anda cikarilmayi veya düzeltilmeyi bekleyen yasalar icin de TPAOnun özellestirilmeside vardi ve talip olarak adini simdi hatirlayamadigim bir Ingiliz-Israil ve bir de Rus sirketi vardi.
TPAO nun özellestirilmesini, yada bu konuda diger sirketler ile ortak olma isini simdiye kadar yaparlardi ama araya secim kaygisi girince simdilik rafa kaldirildi.
TPAOnun simdiye kadar cok büyük bir projeye imza atamamasininda, geciken özellestirmede bir payi oldugunu düsünüyorum.
Mutabikiz Antalyalim:-)
Acikcasi ben bu hukumetin bile TPAO'yu ozellestirmekten cekinecegini dusunuyorum. 20'ye yakin ulkede kuyular aciyor TPAO, cok degil 10 sene sonra abd petrol sirketlerinin bile rakibi olabilir, altin yumurtlayan bir tavuk. Tepkilerden cekinecekleri icin en sona birakabilirler, kaldi ki o zamana kadar da bu iktidar sona erer diye dusunuyorum.
Ote yandan ben de ozellestirilebilecegi endisesini tasimiyor degilim.