Adıyaman´daki kuyudan petrol fışkırdı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen İlteriş » Cum Şub 27, 2009 12:02

antalyalim yazdı:
GöktürkMehmet yazdı:
antalyalim yazdı:Kim bilir belki Ingliz ve Israil ortakligi ile kurulan bu Petrol Arama Firmalari, cikan petrolden birazda bize verirler.

TPAO Turk sirketidir, en azindan hala oyledir. Ne demek istediniz burada?

GöktürkMehmet arkadasim beni yanlis anladin sanirim, daha dogrsu ben yanlis bir ifade kullanmisim...
Ingiliz-Israil ortakligi ile kurulacak olan (yeniden yapilanma)...diye düzeltebiliriz
Yazdigin gibi TPAO bir Türk sirketidir. Ama su anda cikarilmayi veya düzeltilmeyi bekleyen yasalar icin de TPAOnun özellestirilmeside vardi ve talip olarak adini simdi hatirlayamadigim bir Ingiliz-Israil ve bir de Rus sirketi vardi.
TPAO nun özellestirilmesini, yada bu konuda diger sirketler ile ortak olma isini simdiye kadar yaparlardi ama araya secim kaygisi girince simdilik rafa kaldirildi.
TPAOnun simdiye kadar cok büyük bir projeye imza atamamasininda, geciken özellestirmede bir payi oldugunu düsünüyorum.

Mutabikiz Antalyalim:-)

Acikcasi ben bu hukumetin bile TPAO'yu ozellestirmekten cekinecegini dusunuyorum. 20'ye yakin ulkede kuyular aciyor TPAO, cok degil 10 sene sonra abd petrol sirketlerinin bile rakibi olabilir, altin yumurtlayan bir tavuk. Tepkilerden cekinecekleri icin en sona birakabilirler, kaldi ki o zamana kadar da bu iktidar sona erer diye dusunuyorum.

Ote yandan ben de ozellestirilebilecegi endisesini tasimiyor degilim.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen antalyalim » Cum Şub 27, 2009 14:51

GöktürkMehmet yazdı:20'ye yakin ulkede kuyular aciyor TPAO, cok degil 10 sene sonra abd petrol sirketlerinin bile rakibi olabilir, altin yumurtlayan bir tavuk.

GöktürkMehmet kardesim,
Bu adamlarin Allahtan bile korkmadiklarini düsünüyorum. Önüne ne geldiyse özellestirdiler. TPAO icin zaman bekliyorlar bence. TPAO altin yumurtlayan bir tavuk bu konuda cok haklisin ama diger bir altin yumurtlayan tavukta Bogaz Köprüsü Giseleriydi. Gecmis zaman kullandim cünkü artik ne yumurtladigini bile bilmiyoruz. Özellestirildi.
Giselerin bize getirebilecegi geliri düsününce, özellestirmenin mantigi beni korkutuyor acikcasi.
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen İlteriş » Cum Şub 27, 2009 15:05

Bogaz koprusu giseleriyle Hammadde cikaran bir kamu iktisadi tesekkulunu kiyaslamana sasirdim. TPAO'yu gercekten cok zor ozellestirirler. Ama haklisin Allah korkusu bile yoktur kendilerinde, ama iktidarlarini kaybetme riski vardir. Halk gercekten yeralti kaynaklarinin etkili kullanilamamasina cok icerliyor, bunu denerlerse ciddi bir aleyhte kamuoyu olusacaktir. Hem de her kesimden. Neyse sonucta ayni fikirdeyiz, yapabileceklerini dusunurlerse yaparlar.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum Şub 27, 2009 15:07

Turkiyedeki hicbir sey artik Turklerin degil...bu gercegi kabullenmek guc tabi..gurur duyarak yazmadim...Turkiyedeki havayi dahi sattilar..hicbir seyimiz kalmadi...bir tsk kaldi oda secimlerden sonra ne olur?bilinmez...kaynak, gulun imzaladigi gizli anlasma ve ab ortakligi....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İlteriş » Cum Şub 27, 2009 15:43

Maydonos, TPAO ne zaman ozellestirildi? Benim gozumden kacmis olmali bu haber :!: Linki gonderir misin?

Yok eger satilmadi da boyle soyluyorsan, o halde senin icin bir kurumun satilmasiyla satilmamasi arasinda bir fark yok demektir, bu da anlamsiz bir yaklasimdir. Bir kamu kurumu ozellestirilmedigi muddetce bu devlete kazandirmaya devam eder.

Kotu yonetiliyor, zarar ediyor, icinde disariya calisan ajanlar var vs desen hak verecegim, ama bu sekilde cok desteksiz oluyor. Hickimse TPAO'nun mukemmel oldugunu filan iddia etmiyor, sen de biliyorsun ki sag iktidarlarin tumu ozellestirmeyi kilifina uydurabilmek icin Kit'lere ozellikle zarar ettirtirler, kendi isbilmez adamlarini genel mudur yapip kurumlari batirirlar ve sonra da klasik "devletin sirtinda kambur oldu" deyip satmaya calisirlar. Dolayisiyla bu kurumumuz da mukemmel degildir, bununla birlikte hala ise yaramakta ve bu hukumete ragmen, altini cizmek istiyorum, BU HUKUMETE RAGMEN, memleket yararina is yapmaktadirlar ve sen de takdir edersin ki boyle bir durum, satilmis olmasi durumuyla karsilastirilamayacak kadar daha iyidir memleket icin. Iki durum arasinda daglar kadar fark var, kendimizi yerin dibine sokmak icin mevcut kazanimlarimizi da yok saymayalim. Boyle bir cabanin ulusal mucadeleye bir katkisi olmayacagi gibi zararli da olacaktir. Dusunsene, satilmamis kurum ile satilmis kurumun farkini bilmeyen milyonlarca insan oldugunu, halimiz nice olurdu o zaman?

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum Şub 27, 2009 16:45

tamam ayni seyi soyluyoruz..degisik yorum getiriyorum..kullanamadigimiz mal bizim degildir...mantigi ile konustum..halkin ozelliklede Turk halkinin yararina hicbir adim atilmiyor, hizmet verilmiyor devletin ici bosaltilmis, insanlar issiz....eger bu kurumdan kazanilan para petrol cikarma ve yeni kaynaklar uretmek icin kullnilsa idi biz dunyanin en zengin ulkesiydik..bu kosulda nasil dusunmeliyim..simdi sen kotunun iyisi demek istiyorsun..bu dogru olabilir senin icin tabi ama ben gri renkleri ve tonlarini unuttum..cunku icinde bulunulan durum kotu otesi..ayrica secim sonrasi yeni cikan yeralti ve ustu ve petrol yasasina ufak tefek ilavelerle ne hale getirilecek bir tanri biliyor...
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 27, 2009 17:34

GöktürkMehmet, bu yasa 2007'de TBMM'den gecmis lâkin Sayin Sezer'in vetosuna takilmisti: http://www.guncelmeydan.com/forum/viewtopic.php?p=758#758. Yeniden deneyecekleri asikardir, hele ki su an Cankaya'da oturan noter ile.
Petkim'i sattilar, Sümerbank'i sattilar, Telekom'u sattilar, Botas'i, TKI'yi satmaya hazirlaniyorlar. Sinirlarimizi 49 yilligina Israil'e kiralama projesi bosuna mi idi yahu, amac petrollerimizi peskes cekmek. TPAO'yu satmaktan neden cekinsinler?

Hepsini gecelim Mehmet: 16 Mart'da Dünya Su Forumu düzenlenecek Türkiye'de. Canimizi, suyumuzu küresel cetelere satmaya hazirlaniyor bunlar, petrol ne ki... http://www.guncelmeydan.com/forum/yolsuzluk-ve-yoksulluk-100209-kuresel-su-ceteleri-ve-turkiye-vt19128.html
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen İlteriş » Cum Şub 27, 2009 19:31

Haklisin Turk-kan, gelecekte olabileceklerden ben de kaygiliyim, ancak bunlarin henuz olmamis olduklarini bilmeliyiz, zaten bu nedenle onlari korumak icin uyanik olmaya, halki bilinclendirmeye gerek var, yukarida bazi arkadaslar TPAO'nun zaten elden ciktigi gibi yorumlar yapmislardi, bu artik TPAO'nun korunacak bir hali kalmadigi anlamina gelir, ve yanlis olan da budur. Orasi hala korunabilir, cunku hala devletindir, bunu tartisiyorduk. Senin elestirdigin noktanin da farkindayim, TPAO'yu neden satmasinlar diyorsun, ben satmazlar demiyorum dikkat et, zor satarlar diyorum. Su kaynaklari konusu da hayati, ama maalesef bu konuda da kamuoyunda bir farkindalik yok. Dicle ve Firat'in sularinin uluslararasi bir komite tarafindan degerlendirilmesi(?) gibi planlardan da haberdarim. Bu yuzden de her turlu bilinclendirmeye varim. Ama bunun yerine "Giden gitmis, o sularda satildi bile" deseydim, sanirim konuyu bilmeyen, artik mucadele icin gec oldugu fikrine kapilabilirdi. Bunu yapmayalim demek istemekteyim.

Petrol Kanunu da tam anlamiyla bir ihanet belgesidir, bu konuda Sayin Sezer'e ulke cok sey borcludur, umarim onumuzdeki donemdeki gelisecek dinamikler, bu gibi adimlar atmalarini zorlastirir (AKP'nin buyuk oy kaybina ugrayip mesruiyetinin sorgulanmaya baslanacagi olasi secim sonuclar gibi).

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 27, 2009 19:37

GöktürkMehmet yazdı:Ama bunun yerine "Giden gitmis, o sularda satildi bile" deseydim, sanirim konuyu bilmeyen, artik mucadele icin gec oldugu fikrine kapilabilirdi. Bunu yapmayalim demek istemekteyim.

Yahu Mehmet, sen bizim maydonos'u bilmiyor musun, genelde pek bir karamsardir kendileri :mrgreen: Ülkemizin her gecen gün ucuruma sürüklenmesinin neticeleri...
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Cum Şub 27, 2009 20:29

cok dogru tespit ben karamsarim :oops: ...esimde bana oyle derdi ama gercekleri soylemek karamsarliksa evet karamsarim :!:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Şub 28, 2009 11:08

TPAO: Türkiye'nin en büyük petrol rezervi Diyarbakır'da

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen antalyalim » Cmt Şub 28, 2009 14:14

En büyük petrol rezervimiz, Diyarbakır'da bulundu

27 Şubat 2009 Cuma 15:50

ANKARA -İHA- Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Türkiye'nin en büyük petrol rezervinin bulduğunu açıkladı. 26 gravite kalitesindeki 16 milyon varillik petrol, çok büyük olmasa da üretilebilir bir rezerv olarak değerlendiriliyor.
TPAO'dan alınan bilgiye göre, Diyarbakır'ın Taştan Köyü Güzel mezrasında bin 800 metre derinlikte 26 gravitelik, yaklaşık 16 milyon varil petrol bulundu. TPAO yetkilileri Türkiye'nin yıllık 200 milyon varil petrol tüketimini olduğunu hatırlatarak, 16 milyon varil rezervin çok büyük olmasa da üretilebilir bir miktar olduğunu belirtti. Türkiye'nin en büyük rezervi olduğu açıklanan petrolün yarısı; sondajın ortaklarından Fransız Perenco, yarısı da TPAO'nun olacak.
TPAO, aynı bölgede 20 kuyuda petrol istihsâl etmeğe devam ediyor. Öte yandan; 2009 yılında Cudi Dağı ve yakınlarında 16 ayrı noktada daha petrol arama faaliyetinde bulunulması hedefleniyor. Başta Güney Kırtepe sahası olmak üzere Batman ve Adıyaman'da ümitli sondajlara girişen ve önemli sonuçlar elde eden TPAO, bölgede yeni kuyular açmaya da hazırlanıyor. MÜGE TUTCALI

Kaynak

Bu olayda Fransanin ne alakasi var ki simdi?
"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" :turkiye:
Kullanıcı küçük betizi
antalyalim
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 522

İletigönderen İlteriş » Cmt Şub 28, 2009 15:43

Bu guzel haberleri pespese duymamizin bir sebebi var, arkadaslara izah etmeye calistigim nokta tam da bu. Jeoloji camiasindan oldugum icin biliyorum, TPAO'nun simdiki genel muduru Jeoloji'den gelen bir insandir, Turkiye'de bugune kadar bulunmus pek cok rezervi kendinin icinde bulundugu ekibi tarafindan bulunmustur, bu bakimdan Turkiye icin bir sans oldugunu dusunuyorum. Zira daha onceleri, bu kurumun basina hic isten anlamayan adamlar da atanmisti, gercekten TPAO iyi yonetilior. Ancak hukumetin cikarmaya calistigi petrol yasasi butun bu umutlari sondurebilir, bu konuda kamuoyu olusturmaliyiz, kurumda calisan butun muhendisler olasi bir ozellestirmeye karsidir, cunku kurum ozel bir firma gibi basarili yonetilmektedir, yani klasik "hantal devlet kurumu" degildir. Bu anlamda kurumun ozellestirmesi gundeme gelirse tum yurtseverler en sert tepkileri gostermelidir.

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x