Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Elazığda İstasyon Meydanını hıncahınç dolduran on binlerce vatandaşa seslendi. Yoğun ilgi arasında havaalanından kente gelen Erdoğan, yolda çocuklara oyuncak araba ve bebek dağıttı. Yol boyunca AKP bayrakları sallayan kara çarşaflı kadınlar dikkat çekti. Erdoğandan önce kürsüye gelen Gül, konuşmasını Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin. Elazığ seninle gurur duyuyor sloganları arasında yaptı. Gül, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili süreci anlatırken alandan Yuh sesleri yükseldi.
SEZERE SLOGAN
Alandan Sezer istifa sloganlarını Hayır hayır. Cumhurbaşkanına bir şey söylemeyin, söyleyecekseniz Meclise gelmeyenlere söyleyin diye susturan Gül, DP Lideri Mehmet Ağarı kastederek şöyle konuştu: Erkeklik, yiğitlik, korkmadan Meclise gelip, Mecliste oturmaktaydı. Yiğitliğin gösterileceği yerler vardır, erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardır. Ne yazık ki bunlar yapılamamıştır. Ama şimdi işleri bitti görüyorsunuz. Siyasi hayatta övünecekleri tek şey beni cumhurbaşkanı yapmamak. Ama gün gelecek cevabı siz vereceksiniz.
AH GAKKOŞLAR AH
Başbakan Erdoğanın konuşması sırasında da 5 milletvekilini temsilen sık sık Beş beş sloganları yükseldi. Konuşmasına Sevgili Gakkoşlar diye başlayan Erdoğan, zaman zaman Ah Gakkoşlar ah hitabıyla alandakilerle sohbet havasında konuşma yaptı. Kalabalığın, Vur vur inlesin, Mehmet Ağar dinlesin sloganları üzerine Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: Hayır, hayır. Vurmayalım be, vurmayalım. Çünkü biz farklı kültürden geliyoruz. Zira Yunusun diliyle; Dostun evin gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik diyerek bu yola çıktık.
CHPYE YEDEK PARÇA VERMEYİN
Daha sonra uçakla Malatyaya geçen Başbakan Erdoğan, Hükümet Meydanında vatandaşlara seslendi. Erdoğan, kendisini parti teşkilatının binasından protesto eden MHPlilere tepki göstererek, Aramıza fitne sokmak isteyenler var. Şehit cenazelerini istismar edenler de bunlar dedi. Erdoğan konuşmasında, CHP-MHP koalisyonu senaryolarını anımsatarak şunları söyledi: Sizin bu heyecanınız, aşkınız birilerini ürkütmüş olacak ki, bugünlerde diyorlar ki, en iyisi biz MHP ile CHPyi bir araya getirelim. Artık inşallah milletimizin tek bir oyu bile CHPye yedek parça olmayacak. Meydandakilerin bir ara,Tayyip baba diye tempo tutmasına itiraz eden Başbakan Erdoğan, Ben sizin hizmetkarınızım, baba değil. O babalar geçmişte kaldı. Biz babalığa talip değiliz, biz hizmetkarlığa talibiz diye konuştu.
--------------------------------------------------------------------------------
357 oy 330dan küçüktür dediler
Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimini anlatırken alandan yükselen Yuh seslerini Siz sandıkta konuşun sandıkta diye susturdu. Abdullah Gül'ün geçmiş üç cumhurbaşkanından fazla oy aldığını söyleyen Erdoğan, Abdullah Bey 357 oy aldı, dediler ki, 357, 330dan küçüktür. Ses çıkarması gereken merciler çıkarmıyor ama millet gereken cevabı verecek. Değerli kardeşim bizim birkaç tane alternatif koyma mecburiyetimiz mi var? Baykal'a 'sen aday ol' dedim, sen. Aday olmadığım halde, bana her türlü hakareti yaptın. Bana aday olmadığını açıkla, ben de seninle dolaşacağım dedi. Benim senin ianene ihtiyacım yok diye konuştu.
--------------------------------------------------------------------------------
Baykal ve Ağara başsağlığı telefonu
BAŞBAKAN Erdoğan, Hataydaki CHP mitingi ve Aksaraydaki DP konvoyunda meydana gelen kazalarla ilgili başsağlığı dileğinde bulundu. Başbakan Erdoğan, Malatyadan CHP Lideri Deniz Baykal ve DP Lideri Mehmet Ağarı telefonla arayarak, başsağlığında bulundu ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Baykal ve Ağarın da, duyarlılığı ve nezaketinden dolayı Erdoğana teşekkür ettiği bildirildi.
Babası kaçak
ERDOĞAN, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzana da şu sözlerle yüklendi: Birisi meydan meydan dolaşıyor. Babası, kardeşi yurtdışında kaçak. Madem haklısın, madem dürüstsün niye burada değiller. Niye kaçıyorlar, bu malın bu mülkün sahibi madem sensin, o zaman niye açıkça benim bunların sahibi diyemiyorsun. Niye adaletten, yargıdan kaçıyorsun, niye farklı yöntemler uyguluyorsun. Nasıl senin oluyor. Seninse o zaman de ki benim. Ama bu beyefendi bakıyorsunuz Türk yargısıyla değil, yurtdışında kendine göre yollar, çareler arıyor.
Kaynak:Akşam