Ahmet Necdet Sezer:terhis olmamış bir asker gibiyim

Genel & Güncel Konular

Ahmet Necdet Sezer:terhis olmamış bir asker gibiyim

İletigönderen Veled » Prş May 10, 2007 12:41

TERHİS OLMAMIŞ ASKER GİBİYİM
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, görev süresinin uzaması konusunda, "Tam terhis olurken süre uzadı. Kendimi terhis olamamış asker gibi hissettim" dedi.

10.05.2007 11:30
Sezer, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin Anayasa değişikliğinin dar bir zamana sıkıştırıldığı ve sorunun referandumla çözüleceği kanısında olmadığı mesajını verdi.

Köşk'teki mesaisinin dün öğleden sonraki bölümünü sivil toplum kuruluşlarına ayıran Sezer, Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Saadet Ülker, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu, Kastamonu Abdurrahmanpaşa Eğitim Vakfı Başkanı Fehmi Altıkulaçoğlu ve Atatürkçü Düşünce Derneği Batıkent Şubesi yöneticilerini ayrı ayrı kabul ederek görüştü.

'Ne mutlu bana'

Alınan bilgilere göre, heyet olarak yapılan ziyaret sırasında TİSK Genel Başkanı Kutadgobilik ile Sezer arasında şu diyaloglar geçti:

Kutadgobilik: Efendim, görev süreniz boyunca cumhuriyete sahip çıktınız. Size bundan dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Sezer: Eğer hukuk devletinin yerleşmesine, kurumlaşmasına bir katkım olduysa ne mutlu bana... Özel hayatıma geçmeye, emeklilik günlerine hazırlanmaya başlamıştım. Kendimi buna alıştırmıştım. Bu süreç gelişti, süre uzadı, terhis olamadım. Kendimi terhis olamamış asker gibi hissettim. (Neşeli bir ifadeyle ve gülerek).

Kutadgobilik: Anayasal bir husus...

Sezer: Anayasa'nın emrini yerine getiriyorum.
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Abacıoğlu da cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğinin görüşmede gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Sayın Sezer bir Anayasa hukukçusu. Dolayısıyla var olan parlamenter sistemin bir halk oylaması biçimiyle çözüme ulaşabileceği kanısında olmadığını ifade etti. Bunun da çok sıkışık bir dönem içerisinde değerlendirildiğini, daha uzun vadeli bir değerlendirme yapılması gerektiğini ifade etti."

'Mitingler çok seviyeliydi'

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Şener Eruygur ile ADD Batıkent Şubesi heyetini Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Heyet, Batıkent'te inşa edilen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Kültür Merkezi'ne katkılarından dolayı Sezer'e teşekkür ederek bir plaket sundu. Plakette, "Ülke demokrasisine, laik cumhuriyete, anayasal düzene, Atatürkçü düşünceye katkınız ve onurlu duruşunuzdan gurur duyduk" ifadesi yer aldı. Sezer'in, görüşmede, 14 Nisan'da Ankara Tandoğan'da gerçekleştirilen ve yurt geneline yayılan cumhuriyet mitinglerini çok seviyeli bulduğunu söylediği öğrenildi.

ADD mitingde...

Bu arada ADD Başkanı Şener Eruygur, ADD'nin, 13 Mayıs'ta İzmir'de gerçekleştirilecek "cumhuriyet mitingi"ne katılacağını bildirdi.

MİLLİYET
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x