Ahmet Türk: PKK’yı kınamak bizi hiçleştirir

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Ahmet Türk: PKK’yı kınamak bizi hiçleştirir

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Eki 24, 2007 10:24

PKK’yı bir türlü terör örgütü olarak ilan edemeyen DTP’nin Grup Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’de herkesin kendilerine önyargılı yaklaştığını ve PKK’yı kınamaları için baskı yaptığını öne sürdü. Türk AB büyükelçilerine “kendilerinin muhatap alınmadığı” şikayetinde bulundu. Büyükelçiler, DTP’nin PKK ile arasına mesafe koyması uyarısı yaptı.

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Türkiye’de herkesin kendilerini suçladığını öne sürerek, kendilerinden istenen tek şeyin PKK’yı kınamaları olduğunu söyledi. Türk, “Bu bizi hiçleştirir. Bizden ne isterlerse bize ne rol biçilirse yapmaya hazırız” dedi. Türk bugün AB büyükelçileriyle dönem başkanı Portekiz’in Ankara Büyükelçiliği Rezidansı’nda yaklaşık 2 saat süren bir yemekte bir araya geldi. Türk yemeğin ardından geldiği TBMM’de bir grup gazeteciye açıklamada bulundu. DTP’nin Meclis’e girdikten sonra Türkiye’de barış ve demokrasi için çaba sarf ettiklerini öne süren Türk, buna rağmen kendilerine karşı bir önyargı geliştirildiğini savundu. DTP’ye yönelik suçlama yapanların, kendilerinden ne istediğini net bir şekilde ortaya koymadığını ifade eden Türk, “Bugüne kadar bizden kınamaktan başka bir şey istemiyorlar. Bizi hiçleştirmeye çalışıyorlar. Hiçleştirerek rol biçiyorlar. Bize rol biçiyorlarsa buradayız. ” dedi. Terör olaylarındaki artış ile birlikte toplumda yükselen öfkeye dikkat çeken Türk, Türkiye’nin geleceğini kendilerinin geleceği olarak gördüklerini söyledi.

BÜYÜKELÇİLERDEN UYARI
Büyükelçiler ise, “Siyasi partilerin, şiddetle arasındaki mesafeyi arttırmalıdır. Şiddetin durdurulması için de elinden geleni yapmalıdır” değerlendirmesi yaptılar. Türkiye’nin son dönemde demokratik anlamda olumlu adımlar attığını hatırlatan büyükelçiler, terör ve çatışma ortamının Türkiye’nin demokratikleşmesine büyük zarar verdiğine dikkat çektiler. “Çatışmalar artıkça Türkiye’nin demokratik refleksleri azalıyor. Çatışmaların sona ermesi için üzerinize düşenleri ve gerekenleri yapmalısınız” dediler. Büyükelçiler, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde yapacağı operasyondan kaygı duyduklarını ifade ettiler ve “Gelinen süreçten kaygılıyız. Ancak, DTP’nin böyle bir dönemde parlamentoda olması büyük şans” yorumunu da yaptılar.

ASKERLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ
DTP Genel Başkanı Türk, Hakkari’deki terörist saldırıda kaçıralan 8 askerin akıbeti konusunda “acı yaşanmaması için” ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını söyledi. Askerlerin ailelerinin Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal’a başvurduğunu hatırlatan Türk, “Kaçırılan askerler konusunda dilerim acı bir şey yaşamayız. Bu konuda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen derbeder75 » Cum Eki 26, 2007 13:41

adiler serefsizler bide cikip konusuyorlar daha yazmak isterdiml ama neyse..................................................................................................................................................................................................
DERBEDER75
Kullanıcı küçük betizi
derbeder75
Üye
Üye
 
İletiler: 10
Kayıt: Cum Mar 23, 2007 0:59

İletigönderen Ram » Cum Eki 26, 2007 20:01

derbeder75, ezilecek bu sosyo-faşitler!

Türk-Kan, ne kadar da yakışmış "it" yazısı alnının ortasına...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen |Cansu| » Cmt Eki 27, 2007 8:44

lan hepiniz zaten hiçsiniz sıfatsızlarr pis mikroplar geberin emi lanet olsun hepinizee .hiz birinizi adam yerine koyan yok ülkede it yandaşları hariç hala utanmadan toprağımızdan çıkan ekmeği yiyosunuz Ahh Atamız olacaktiki başımızda kendi elleriyle atardı hepinizi basardı bi tarafınıza tekmeyii tühhh itle anlarsanız :twisted: :twisted: :twisted:
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43


Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x