AK Parti'nin 367 planı hazır

Genel & Güncel Konular

AK Parti'nin 367 planı hazır

İletigönderen alp » Pzr Nis 08, 2007 9:50

367 kişinin Genel Kurul'da bulunması zorunluluğu bulunmadığını savunan AKP'nin geliştirdiği ve kulislerde konuşulan plan şöyle: "CHP'liler birinci tur oylamanın yapılacağı gün, Genel Kurul Toplantısı'na katılmayacak.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, oturumu yönetecek ve geri kalan 353 AKP'li tam kadro Genel Kurul'da bulunacak. Eğer DYP ve ANAP da, Genel Kurul'a gelmeme kararı alırsa, yoklama yapılmadan başkan (çoğunluk vardır) diyerek toplantıya geçecek.

CHP yoklama yapılmasını istiyorsa iç tüzük gereği, 20 milletvekili ile bunu isteyecek. CHP'nin 20 milletvekili de yoklamada sayılacağı için, Genel Kurul'da 373 kişi olacak. Böylece kritik eşik aşılacak. CHP'nin birinci tur oylama sırasında, 367 kişi olmadığı yönündeki itirazları getirmesi olasılığına karşı önlemler alınacak.

20-30 AKP'li milletvekili Genel Kurul'da bulunduğu halde, oy kullanmayacak. Meclis kameraları bu kişilerin Genel Kurul'da olduğunu tespit edecek. Anayasa Mahkemesi'ne gidilmesi halinde bu vekiller, (milletvekilleri kendi iradeleriyle karar verir. Biz oy kullanmamayı tercih ettik. Genel Kurul'da yeter sayı var ama bazıları oy kullanmadı) diyecek."

Zübeyde Yalçın/ Sabah
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye
 
İletiler: 335
Kayıt: Sal Nis 03, 2007 18:33

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x