Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın danışmanı ve Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki görevinden ayrıldı.
Erdoğana en yakın isimlerden biri olan ve uzun zamandır bu görevi yürüten Bekinin görevinden ayrılmasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, Beki, konuyla ilgili olarak gün içinde açıklama yapacağını söyledi.
Beki'nin görevinden ayrıldığını açıklanması sonrası grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, "Sayın Arif Beki görevinden kendi isteğiyle ayrılmıştır" dedi.
"GAZETECİLİĞE DÖNMEK İSTİYORUM"
Sabah gazetesi veya Kanal 7'ye gideceği konuşulan Beki, "gazeteciliğe dönmek istiyorum" diyerek, kulis haberlerine paralel bir açıklama yaptı.
Beki, yaptığı açıklamada, daha önce gazetecilik yaptığını, tekrar esas mesleğine dönme gününün geldiğini düşündüğünü söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın da bununla ilgili açıklama yaptığını belirten Akif Beki, ''Karşılıklı anlayışla, büyük bir onurla 3.5 yıldır yaptığım görevimden ayrılıyorum. Görevden ayrılmamın, kendim için de yaptığım görev için de bir tazelenme imkanı sağlayacağına inanıyorum'' dedi.
Beki, bir soru üzerine, tekrar gazeteciliğe dönmek istediğini ifade etti.
Beki'nin görevinden ayrılmasıyla internet siteleri ve kulislerde "Sabah gazetesinin başına geçmek için ayrıldığı" şeklinde dedikodular çıkarken, bazı kaynaklar bu söylentilerin doğru olmadığını iddia etti. Başbakan Erdoğan'ın "bizim Çalık" dediği Çalık Grubu'nun Sabah Gazetesi'ni almasından sonra, geçtiğimiz günlerde Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan görevinden istifa etmişti.
KANAL 7 YÜKSEK İHTİMAL
Ancak Akif Bekinin yakın bir çalışma arkadaşı GAZETEPORTa Akif Bekinin Sabah Gazetesine geçmesinin söz konusu olmadığını, Bekinin Kanal 7ye geçeceğini savundu:
Hiç olur mu Akif Bekinin Sabaha gelmesi. Akıl işi mi bu? Ortalıkta bu kadar, Sabah Başbakanın gazetesi söylentisi varken böyle bir şey olabilir mi? Akif Bekinin Sabaha gelmesi kesinlikle söz konusu değil. Kanal 7ye gider.