.. bir hanım kardeş, hanımcağız vardı. Belirli bir diyaloga girdik. ..
Yahu!.. İnsan hiç hanım kardeşini s..... mi? Şey yani, onla "diyaloğa" girer mi?
Bence, rakı içmelerinde kişisel olarak hiçbir sorun yoktur ama tabandan tavana savunduğu tüm fikircikler, dünya görüşcükleri falan, tek kadeh içkiyi bile zındıklık olarak görür. Şah Mustafa Kemal'i, içtiği birkaç rakıyı kullanarak kötülemeye çalışırlar, hele ki içkiyi hâşâ küfür olarak gören cahil cühelaya karşı, bu silahı kullanırlar.
İstediği kadar liboş gözüksün, rock dinlesin; bunların herhangi biriyle, eğer gerçekten samimi bir diyaloğa girecek olursanız (ki hayliyle girmişliğim vardır, tamamen kendi izlenimim), bir süre sonra dillerininin altındaki baklayı çıkarıverirler:
"Burası müslüman bir ülke ve İslam'da içki yasaktır, haramdır. İçmek isteyen başka ülkeye gitsin, bu ülkede vakti gelince tabii ki yasaklanacaktır. Bu, İslam'ın, Allah'ın emridir".Ya devrim ya ılımlı islam devleti deniyor ya, bu, iki taraflı bir girdaptır. Devrim yapabilirsek (yani Kemalist Devrimi devam ettirip başarıya ulaştırabilirsek) evet biz hayalimizdeki bir noktaya getireceğiz; lakin onlar kazanırsa ortada ılık birşey kalmayacaktır. Işık, ışık hızında yayılır ama karanlık ondan daha hızlı yayılır, karanlık aslında daha güçlüdür, baskındır. Onlar, yani "düşman", kazanacak olursa, evimizin içinde bile içmeyi yasaklayacaklardır. Ben bundan şüphe duymuyorum.
İşte durum bu ahval ve şeraitte iken, bu düşmanlarımızdan bazıları çıkıp da lıkır lıkır rakı içerse, eh ben de buna skandal diyeyim, başka ne diyeyim? Ve tüm bu haldeki kalabalıkları da, sırf "bizden" diyerek bunlara göz yumarlar hatta saklarlar, ortaya çıktığında savunurlar. Yani şişeler onlara helal, bir kadeh bile bize haramdır.
Ehline helaldir, naehle haram
Biz içeriz bize yoktur vebalidiyor ya Harabi, işte güneşin yerini karadelik aldığında, helal-haram, ehil naehil de aynen öyle ters düz oluyor.
Hayır! Esas AKP'lilere, dinci tayfa münkirdir, bu yüzden onlara haramdır bade. Beklesinler içmeyi, öbür dünyada. Onlar bilmez haram ile helali.
Aynı bağlamda ve birebir benzerlikle, bu seks kasetlerini de ele alabiliriz. Evet özel hayata karşı yapılmış bir saygısızlıktır, bunu birçok kişiden duyuyoruz ama ben şaşırıyorum!
Parkta sevgilimizle (belki de eşimizle, nerden bilecekler?) elele tutuşmamızı ahlaksızlık olarak görürler, bu da onların sürü psikolojikeri gereği kalabalıklarını bir arada tutmalarını sağlayan bir etkendir. Ve bizi dışlayan, ahlaksız dinsiz kafir adleden.
Bunların toplantılarında da çok bulundum, anlatılan kıssalardan birinin ana fikri şudur: "bir tel saçının bir kez gözükmesi, bir zina kadar günahtır". (Merak eden varsa o hikayeyi de anlatırım.) Yani benim saçı açık annemi, ablamı ve eşimi zinakar kere zinakar olarak, kafadan etiketlimişler bir kere.
Özel hayat, insan hakları falan eyvallah da şimdi doğruya doğru. El insaf! Daha iki ay önce, yeni evlenmişim ve ikimiz de genç olduğumuzdan evli olduğumuz herhalde insanların aklına gelmiyor; Anadolu'nun iki şehri arasındaki otobüsteyken insanlar, ki tipinden ne mal olduğu aşikar olan insancıklar, benle eşime, yanyana koltuklarda oturduğumuzdan dolayı aşağılayıcı, iğrenen gözlerle bakmaktalardı. "Bir delikanlıyla bir genç kız nasıl yanyana oturur? Din elden gidiyor! Ahlaksızlar! Zinakarlar!" diyordu gözleri.
Vee şimdi kalkıp bunlardan bazıları, evlilik dışı cinsel ilişkiye giriyor, hem de yalnızca bekar değil, evli kadınlarla. Gizli kameralara bu kadar çok takıldığına göre, kameraya takılmayan kim bilir ne kadar vardır?
Durum böyleyken, bana "özel hayat canım" diye kimse martaval okuyamaz! Ben eşimle yanyana otururken, elele tutuşmaya bile nerdeyse tırsacak kadar rahatsız olurken, bu benim özel hayatım değil mi? (Eşim olmasa kime ne ayrıca, şehirlararası otobüste yanyana oturuyoruz, kime ne, ama ayrıca, nikahlı eşim yahu!)
Onların bana göstermediği saygıyı, ben onlara neden göstereyim? Neden "hayatım yüzük olan ellerimizi şöyle ön koltuğa gösterircesine koyalım da herkes görsün evli olduğumuzu da rahat bıraksınlar" diye insanı incitici bir geyiğe sardık biz? Kendi ülkemde hem de!
Özel hayatmış? Onlar kazanırsa evimin içinde içeceğim rakıyı yasaklayacaklarını hepimiz biliyoruz, peki evimizin içi bizim özel hayatımız değil mi? Hem de bir kadınla değil, yalnızca bir kadehle olan ilişki?
30 yıldır telefonlarımızı dinlerken özel hayat değil? Emin Gürses'e, "siz İngiltere'deyken sizi çok hanım aramış, hepsiyle yattınız mı" sorusu özel hayat değil? Ki bu cenahın hepsi de bu telefon ve doğrudan alan dinlemelerinin arkasındadır, hatta pek bir keyiflenirler, bayan gazetecilerin iç çamaşırları karıştırılıp resimleri çekilirken!
Bambaşka bir açıdan ele alayım meseleyi. Hadislerin sahihliği konusunda, (yobaz olduklarından dolayı hiçbir bilimsel çözümleme yoluna gidemezler, hatta Kur'an-ı Kerim'le kafa kafaya çelişen uydurma hadisleri bile gerçek diye, altılı kitaplarına yazarlar. Lakin sahihlik konusundaki ölçütleri, şu masaldadır: Bir hadis derleyicisi, birinden derleme yapmak üzere onun olduğu köye gidip hadisi kaydetmek ister. Vardığında bakar ki o kaynak olarak alacağı kişi tarladadır, ama öküzü bağından kurtulmuştur. Öküzü tekrar bağlayabilmek üzere, boş bir yemlikle kandırmaya, kendine yaklaştırmaya çalıştırmaktadır. Derleyici bakar ki bu adam, (özel) hayatının herhangi bir anında yalan dolanla, kandırmayla iş yapıyor, eh durum böyle iken bu adamdan hadis falan derlenmez, bu adamın dediğine inanılmaz. Vazgeçer gider.
Ee şimdi ben bu tayfaya sorayım: (Özel hayatında) içki içen, zina yapan bir insanın söylediği söze inanılır mı, yaptığı işe güvenilir mi, hele ki koca belediye, o insana teslim edilir mi? O adam ki toplumdan, yani bizzat bizim içimizden birisinin eşini beceriyor. Bizim ilimizin ilçemizin belediyesini de o adama, o zihniyete teslim edelim de hepimizi toptan mı becersin?
Lafa Harabi'den başladık, onla bitirelim:
Ey zahit şaraba eyle ihtiram
İnsan ol cihanda, bu dünya fani
Ehline helaldir na-ehle haram
Biz içeriz bize yoktur vebali
Kandil geceleri kandil oluruz
Kandilin içinde fitil oluruz
Hakk'ı göstermeye delil oluruz
Fakat gör olanlar görme bu hali
Sen münkirsin sana haramdır bade
Bekle ki içesin öbür dünyada
Bahsetme Harabi bundan ziyade
Çünkü bilmez haram ile helalihttp://www.metacafe.com/watch/yt-cOEjFQ ... hit_araba/