AKP deliğe süpürülürken Türk milleti kendine gelmezse yeni bir kuyuya itilecek!

AKP deliğe süpürülürken Türk milleti kendine gelmezse yeni bir kuyuya itilecek!

İletigönderen Erkan Güçiz » Pzt Haz 15, 2015 16:20

Bir zamanlar Davutoğlu’nu, “Muhteşem Devlet Adamı” diyerek öven Richard Falk’ın, ABD’nin etkili düşünce kuruluşlarından biri olan Foreign Policy Journal’da, 9 Haziran 2015’de çıkan yazısından bir alıntı var aşağıda.

Planlarını açıkça yazıyorlar.

"Batı basınında Türk seçim sonuçlarının yorumları kötü niyetli.
Bu yorumlar iki değişik tepki yaratma üzerine tasarlanmış gibi görünüyor; ilki, sonucun AKP için ve Erdoğan için kişisel yenilgi olduğu, ikincisi de Türkiye'nin bir istikrarsızlık ve belirsizlik dönemi havasına girdiği ve bunun da Türk hisse senedi piyasasında ve Türk Lirasındaki değer kaybı ile doğrulandığı.

Bu değerlendirmeler tamamen yanlış olmasa da Türk muhalefeti ve batılı ülkeler tarafından gerçek olarak algılanması, onları yanıltıcı bir şekilde tehlikeli sonuçlara yönlendirmiş olacaktır.

Bu durum rahatsız edici bir şekilde, 2012’de seçimin hemen ardından Mısır cumhurbaşkanı seçilen Mursi’nın meşruluğu bahanesiyle muhalefetin yarattığı bir kriz ile ortaya çıkarılan halk ayaklanmasını ve bir yıl sonra Sisi önderliğindeki darbeyi hatırlatıyor.

Seçim sonuçlarını bu şekilde baltalama, Amerika Birleşik Devletleri ve Orta Doğu'da bazı elemanlar tarafından oynanan en tehlikeli oyunlardan biridir ve yeni bir bölgesel felakete yol açabilir.
"

Kaynak: http://www.foreignpolicyjournal.com/2015/06/09/turkish-elections-its-not-just-erdogan/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x