AKP'deyken her ay 3 milyon TL açık veren belediye, CHP'ye geçince her ay 2 milyon TL fazla vermeye başladı

Genel & Güncel Konular

AKP'deyken her ay 3 milyon TL açık veren belediye, CHP'ye geçince her ay 2 milyon TL fazla vermeye başladı

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Kas 26, 2020 15:06

AKP'deyken her ay 3 milyon TL açık veren Kırşehir Belediyesi, 31 Mart'ta CHP'ye geçtikten sonra her ay 2 milyon TL fazla vermeye başladı. CHP'li Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ayrıca, eski dönemden kalan borçları 100 milyon azalttıklarını belirtti.
Resim
Kırşehir Belediyesini AKP’den devraldığı ilk gün belediyenin 462 milyon lira borcu olduğu açıklayan ve her alanda tasarruf yapmaya başlayan CHP’li Selahattin Ekicioğlu, Meclis toplantısında 2021 yılı bütçesini 270 milyon lira olarak açıkladı. Bütçenin geçen yıldan 45 milyon lira fazla olduğunu belirten Başkan Ekicioğlu, 2020 yılı bütçesinin yıl sonuna kadar yüzde 85’lik bir gerçekleşme oranını yakalayacağını söyledi.

100 MİLYON BORÇ ÖDENDİ
Kırşehir Belediyesi 2021 bütçesi 270 Milyon TL olarak belirlenerek oy birliği ile kabul edilirken Başkan Ekicioğlu belediyenin ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Belediyeyi 462 milyon lira borçla devraldıklarını dile getiren Ekicioğlu, “İlk geldiğimizde yıllık 34 milyon lira faiz ödeniyorduk. Geçtiğimiz yıl ise 26 milyon lira faiz ödemesi gerçekleştirdik. Bu yıl ise hedefimiz faiz giderlerimizi 20 milyon liraya indirmek.

Eskiden yani bizden önce bütçe her ay 3 milyon lira açık veriyordu. Şimdi ise 2 milyon lira fazlalık veriyor. Şu ana kadar 186 milyon liralık bir tahsilatımız ve 162 milyon lira da giderimiz var. Yani yaklaşık 25 milyon lira civarında bütçemiz fazla vermiş. Belediyenin mali yapısında dengelerin oturduğunu görebiliyoruz. Şu ana kadar 100 milyon lira borç ödedik ve bütçe fazlası olan parayı da yatırımlara aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x