AKP iktidarı IŞİD denilen katillerinin ortağı

AKP iktidarı IŞİD denilen katillerinin ortağı

İletigönderen Erkan Güçiz » Cmt Eyl 12, 2015 0:40

Foreign Affairs dergisinin Eylül/Ekim sayısında, Marc Lynch imzasıyla çıkan, “Obama ve Ortadoğu” başlıklı yazıdan çıkan sonuç bu.

"Suriye muhalefeti daha baştan toparlanması imkânsız bir şekilde parça bölük idi ve savaş uzadıkça daha da radikal bir hal aldı.

2012 başlarında Körfez Ülkeleri ve Türkiye’den muazzam miktarda para ve silah muhaliflere akıyordu; üstü örtülü ABD operasyonları zaten yürütülmekteydi. Fakat ideoloji olarak ABD’nin gönül rahatlığı ile silahlandıracağı gruplar sayılı idi.

Muhalifleri silahlandırmak onların kontrolünü ABD’ye vermeyecekti ve ABD kaçınılmaz olarak aşırı cihatçıları desteklemek zorunda kalacaktı.

...

Suriye iç savaşı yıllardır gücünü kaybetmiş cihatçılara yeniden güçlenme ortamı yarattı.

IŞİD (yeni adıyla İslam Devleti) tamamıyla yok edilememiş Irak isyanlarından doğdu ve Maliki’nin mezhepsel yönetimi altında gelişti.

Ve, Türkiye ve Körfez Ülkelerinin parasal olarak desteklediği, ideolojileri birbirine benzer sayısız gruplardan oluşan çok kutuplu Suriye ayaklanmalarının ortasında güçlendi."


________________________________________
Kaynak: Foreign Affairs (ISSN 00157120), September/October 2015, Volume 94, Number 5.

Ek bilgi: Foreign Affairs dergisi, AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidar yapan dış güç CFR (Dış İlişkiler Konseyi) resmi sözcüsüdür.
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x