AKP, ilkokul öğrencisine el attı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen CessA » Pzr Ara 02, 2007 17:56

Okul öğrencilerine AKP logolu ürünler dağıtıldı.

AKP ilköğretim okullarına da siyaset bulaştırdı. Karşıyaka'ya bağlı Yamanlar semtindeki Petkim Latife Hanım İlköğretim Okulu öğrencilerine, üzerinde parti amblemi, içinde de diş fırçası bulunan torbalar dağıtıldı. AKP'nin "suçüstü" yakalandığını vurgulayan eğitimciler ve siyasi parti temsilcileri, "Yurttaşlara dağıttıkları bedava kömürlerin ardından, şimdi küçükleri hedef aldılar. Hükümet olanaklarını pervasızca kullanıyorlar" dediler.

Genellikle dar gelirli ailelerin bulunduğu yerleşimleri tercih eden AKP'liler, İzmir'de dün meydana gelen olayda yine benzer bir hedefe yöneldiler. Yamanlar Mahallesi'nde, 7 yıl önce eğitim yaşamına kazandırılan Petkim Latife Hanım İlköğretim Okulu'na, üzerinde AKP yazılı araçlarla gelen ve partinin il kadın kollarından olduğu belirlenen kalabalık heyet, ilk olarak okul yönetimini ziyaret etti. Okul Müdürü Sefer Ünal 'la bir araya gelen heyet üyeleri, önce müdürün odasında ağırlandılar. Ardından tenefüs sırasında dışarıya çıkarak öğrencilere, üzerinde AKP logosunun ve "AKP İzmir İl Başkanlığı İl Kadın Kolları" yazısının yer aldığı torbaları dağıttılar. Torbalarda, diş fırçası ve ağız sağlığı için yapılması gerekenlerin aktarıldığı broşürlerin olduğu öğrenildi.

Eğitim-Sen İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ziya Kanya , yaşanan olayın hoş görülmesi durumunda, başka partilerin ya da örgütlerin de ilköğretim okullarını propaganda alanı olarak kullanabileceğine dikkat çekerek "Yaşanan olayı, AKP'nin kaynakları pervasız biçimde kendi lehine kullanması olarak değerlendiriyoruz. AKP, suçüstü yakalanmıştır" dedi.

SHP İzmir İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Devletin dağıttığı kömürlerin, Fak-Fuk Fon'un dağıttığı sosyal yardımların AKP'li ilçe başkanları eliyle verilmesine alışmıştık. Ancak küçük çocuklarımızın ellerine verilen birer diş fırçası ile her eve AKP'nin sokulmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz" denildi.

kaynak
Resim
Kullanıcı küçük betizi
CessA
Üye
Üye

İletiler: 1164

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x