AKP’li belediye Japonya’dan borçlanarak Taliban’a yardım gönderiyor

Genel & Güncel Konular

AKP’li belediye Japonya’dan borçlanarak Taliban’a yardım gönderiyor

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Oca 18, 2022 18:48

Japonya’dan 3 milyar 500 milyon Yen (Yaklaşık 41 milyon 600 bin TL) borçlanma kararı alan AKP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İHH üzerinden Taliban yönetimindeki Afganistan’a 600 bin TL yardım gönderilmesini kararlaştırdı.
Resim
Suriye savaşından sonra nüfusu hızla artan Şanlıurfa'nın toplu taşıma sorununun çözümü için İlbank A.Ş. ile yapılan çalışma sonucunda, ek kaynak aranmasına gidildi.

Bu kapsamda JICA'nın (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı) sağladığı ilk 7 yıl ödemesiz, 25 yıl boyunca 0.95 faizle ödemesi olacak olan 3 milyar 500 milyon Japon Yeni'nin alınması için protokol imzalamak şartıyla Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e yetki verilmesi yolunda görüş birliğine varıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen bu karar, muhalefetin itirazlarına rağmen AKP oylarıyla kabul edildi.

JAPONYA'DAN KREDİ AL, TALİBAN'A BAĞIŞLA

Meclis toplantısında, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Şanlıurfa Şubesi'nin Afganistan'a 180 bin TL ayni ve nakdi yardım talebinde bulunulmasıyla ilgili istemi de görüşüldü. Bu konuda da Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı'na yetki verilmesiyle ilgili teklif kabul edildi.

Karara göre, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı'na İHH üzerinden Afganistan'a vermek üzere 600 Bin TL'ye kadar maddi yardımda bulunması AKP oylarıyla kararlaştırıldı.

Muhalefete mensup meclis üyeleri bu karara, “Japonya'dan yüksek faizle kredi alıp, Taliban'a yardım olarak göndermek mantık işi değil” diyerek şerh koydurdu.

TAŞINMAZLAR DİYANET'E
Meclis toplantısında, Akabe Kavşağı Köprü Yapım işi ile Abide Kavşağı İlave Köprü yapım işi ve Bilim Merkezi yapım işi projelerinin hayata geçirilmesi konusunda Başkan Zeynel Abidin Beyazgül'e toplam 211 milyon 140 bin TL tutarında finansmanın temini için İLBANK A.Ş ile protokol ve sözleşme yapılması yetkisi verildi.

Görüşmelerde, Haliliye İlçesi'ne bağlı Dağeteği Mahallesi'nde bulunan 3 bin 951 metrekarelik taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı'na bedelsiz devredilmesinin istenmesine ilişkin karar da AKP'li üyelerin oylarıyla Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu arsaya, Haliliye İlçe Müftülüğü bünyesinde cami ve müştemilat yapacağı açıklandı.
Resim
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA YAPILDI

Açıklamada Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündemi listesinde belirtildiği gibi Afganistan halkına 600 bin TL'ye kadar yardım izni, ayrıca Japonya'dan ise ulaşım ve diğer ihtiyaçlar için 3.5 milyar Japon Yeni kredi alınacağı doğrulanarak, Taliban yönetimindeki Afganistan'a yapılan yardımların ise kentte yaşayan Türk, Kürt, Arap, Türkmen ve Afgan vatandaşları mutlu etmek amacı taşıdığı ifade edilerek şunlar belirtildi:

* Şehrimizde Türk, Kürt, Arap, Türkmen ve Afgan vatandaşlarımız yaşamaktadır. Bilindiği üzere Dünyamızda korona salgını devam etmekte ve iklim değişikliği nedeniyle birçok doğa felaketlerine sık sık rastlanmaktadır.

* Etnik kökenini yukarıda belirttiğimiz vatandaşlarımızı mutlu etmek ve insanlığa yardım eli uzatmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından 180.000 TL (12.000 EURO) harcama yetkisi talep edilmiş, ancak Meclisimiz 40.000 Euro (600 bin TL) tutarında bir harcama yetkisi vermiştir.

* Resmiyete dökülen bu rakam ve yetki ihtiyaç halinde birleşmiş milletler ve Avrupa Birliği İnsani Yardım Kuruluşlarının belirlediği kurallar doğrultusunda kullanılacaktır.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2339

ülkemizde çocuklarımız açlıktan intihar ederken somaliye 30 milyon dolar hibe ettik.Bak hibe diyorum hibe ne demek

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal Oca 18, 2022 18:52

THK'ya ait yangın söndürme uçakları 4 milyon dolarlık bakımları yapılmadığı için hangarda yatarken Türkiye'nin Somali'ye 30 milyon dolar hibe vermesini öngören karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Somali'ye yardımlar son 5 yılda 500 milyon doları aşarken, AKP'ye yakın şirketlerin aldığı ihaleler dikkat çekiyor.

Türkiye’nin Somali’ye, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlamasına ilişkin anlaşma yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan milletlerarası anlaşmaya göre, Türkiye, Somali’ye bütçe finansmanı ve kurumsal kapasitenin geliştirilmesi amaçları için kullanılmak üzere aylık 2.5 milyon dolar olmak üzere, toplam 30 milyon doları aşmayacak şekilde hibe nitelikli finansal katkı sağlayacak.

Anlaşmanın 1 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye adına Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Somali adına Maliye Bakanlığı arasında imzalandığı belirtildi.
Resim
SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞIYOR

Türk Hava Kurumuna (THK) ait yangın söndürme uçaklarının 4 milyon dolarlık bakımı yapılmadığı gerekçesiyle hangarda bekletilmesi gündemdeyken Somali’ye 30 milyon dolarlık hibe yapılması kararı vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Twitter’da birçok vatandaş, tepkilerini dile getirdi. İşte onlardan bazıları:

“Yangın söndürme uçağını bile Haluk Levent kiralıyor sen Somali'ye aylık 2,5 milyon dolar hibe veriyorsun. Pes!”

“Recep Tayyip Erdoğan yangın söndürme uçağı almak yerine Somali‘ye 30 milyon dolar hibe etmiş. Bu parayla tam 6 tane yangın söndürme uçağı alınabilirdi.”

“Somali'den rica edelim bize yangın söndürme uçağı alsınlar.”

“Borç içinde yüzen vatandaşlar, keşke biz de Somali’de doğsaydık diyecekler”

“Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Somali'ye 30 milyon dolar hibe edildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. THK'nın çürümeye bıraktığı yangın söndürme uçaklarının bakım maliyeti 4 milyon dolar. Twit bu kadar…”
Resim

SON 5 YILDA SOMALİ’YE YARDIMLAR 500 MİLYON DOLARI AŞTI
Ankara’nın son yıllarda Afrika ülkesi Somali’ye dönük artan ilgisi ve yardımları dikkat çekiyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) verilerine göre, 2015-2019 dönemindeki 5 yılda Türkiye Somali’ye toplamda 492,3 milyon dolarlık yardım yaptı

Türkiye’nin Somali’ye yardımları 2015’te 314,8 milyon dolar, 2016’da 59,6 milyon dolar, 2017’de 60,6 milyon dolar, 2018’de 29,1 milyon dolar, 2019’da 28,2 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

2020 rakamı henüz açıklanmadı ancak Türkiye, 2020 sonunda Somali’nin IMF’ye olan borcunun 3,5 milyon dolarlık kısmını ödeme kararı almıştı.

Son olarak bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla da 30 milyon dolarlık hibe desteği kararı verildi.

LİMAN, HAVALİMANI, HASTANE, ASKERİ ÜS
Öte yandan, Türk şirketlerin Somali’de yatırımları bulunuyor. Başkentteki Mogadişu Limanı’nın işletmesi 2014’ten bu yana Albayrak Grubu’nda bulunuyor.

Başkentteki Aden Adde Uluslararası Havalimanı’nın da işletmesi 2013’ten bu yana Türk şirketi Favori LLC’de. Kuzova Şirketler Grubu bünyesindeki bu şirketin patronu Süleyman Kozuva, Mart 2019’daki yerel seçimde AKP’den Çerkezköy belediye başkan adayı olmuştu. Şirket, son olarak Çukurova Havalimanı ihalesini de almıştı.

TOKİ’nin de başkent Mogadişu’da TİKA desteğiyle inşa ettiği Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi de Ocak 2015’ten bu yana hizmet veriyor.

Mogadişu’da 2017’de kurulan TURKSOM Askeri Eğitim Üssü’nde de Türkiye Somali Silahlı Kuvvetlerini eğitiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de Somali’ye ekipman hibe etmişti.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2339

Re: AKP’li belediye Japonya’dan borçlanarak Taliban’a yardım gönderiyor

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Cum Oca 21, 2022 21:17

Sağlık ve bağışıklık dolu en uzun bir ömür boyu saüol varol sevgili İlteriş. Tüyü bitmemiş Türk yetim hakkını Taliban'a, Somali rejimine ve benzeri gerici ve yobaz odaklara gönderen ve yediren ihanet, er veya geç ama mutlaka sorgulanacak, yargılanacak ve layık olduğu cezaya çarptırılacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye

İletiler: 1285

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x