Sancaktepe Belediyesi’nin ‘adrese teslim’ ihale,AKP'li bir isim daha köşeyi döndü: Aldığı ihaleler dudak uçuklattı

Genel & Güncel Konular

Sancaktepe Belediyesi’nin ‘adrese teslim’ ihale,AKP'li bir isim daha köşeyi döndü: Aldığı ihaleler dudak uçuklattı

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Tem 16, 2022 19:06

AKP’li Sancaktepe Belediyesi’nin ‘adrese teslim’ ihale, AKP’den vekil aday adayı Abdulkadir Yıldırım’ın şirketine verildi. Şirkete bu ihale için toplam 4 milyon 654 bin TL ödenecek.
Resim
Yerel yönetimlerce gerçekleştirilen ve ‘tanıdık’ şirketlere verilen ihalelere her gün bir yenisi ekleniyor. ‘Savaş, salgın hastalık ve özellikli işler’ gibi olağanüstü koşullarda kullanılması gereken istisnai yöntem olan ‘pazarlık'la gerçekleştirilen ihalelerle yandaş köşeyi dönüyor. AKP’den vekil aday adayı Abdulkadir Yıldırım da kaptığı ihalelerle yolunu buldu. AKP’li İstanbul Sancaktepe Belediyesi’nin 4 milyon 654 bin TL’lik park yapım ve tadilatı işinin ‘pazarlık’ yöntemiyle düzenlenen ihalesi, Yıldırım’ın şirketine gitti. Üstelik Yıldırım’ın sahip olduğu ‘Osmanoğlu Peyzaj İnşaat’ın aldığı ilk ihale bu değil. Söz konusu şirket, son 11 yılda yerel yönetimlerin 20 milyon 180 bin TL’lik işini üstlendi.

4 MİLYON TL’LİK ADRESE TESLİM İHALE
Birgün'ün özel haberine göre; kamu ihale bülteninde yer alan bilgilerde, AKP’li Şeyma Döğücü’nün yönetimdeki Sancaktepe Belediyesi, 13 Haziran’da “2. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı ve Yeni Park Yapılması Yapım İşi” başlığında bir ihale açtı. Sancaktepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, ihalede yaklaşık maliyeti 4 milyon 954 bin TL olarak belirlerken işin süresi ise 60 gün olarak açıklandı. Kamu ihalelerinde ‘istenmeyeni eleme aracı’ olarak kullanıldığı gerekçesiyle tartışılan pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale, Osmanoğlu Peyzaj İnşaat Limited Şirketi’ne gitti. Şirket ile AKP’li idare arasında 6 Temmuz tarihinde 4 milyon 654 bin 222 TL’lik sözleşme imzalandı.

AKP'Lİ BELEDİYEDEN ALDIĞI İLK İHALE DEĞİL
Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, 2014 yılında kurulan Osmanoğlu Peyzaj İnşaat isimli şirket, AKP’den belediye başkan aday adayı ve milletvekili aday adayı olan Abdulkadir Yıldırım’a ait. Söz konusu şirket, son 11 yılda kamudan 20 milyon 180 bin TL’lik ihale aldı. Şirket, Sancaktepe Belediyesi’nin “1. Bölge Mevcut Parkların Tadilatı ve Yeni Park Yapılması” başlığıyla açık usulle düzenlediği ihaleyi, bu yıl 3 Ocak tarihinde 5 milyon 319 bin TL’lik teklifle kazandı. Aynı belediyenin aynı başlıkla açtığı ihale, 6 Ocak 2021 tarihinde yine Osmanoğlu Peyzaj İnşaat’a gitmişti. AKP’nin yönetiminde olduğu dönem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’nin 2017 yılında düzenlediği 6 milyon 692 bin TL’lik iş de söz konusu şirkete gitmişti.

ESKİ İMAM KAMU ZARARI OLUŞTURUYOR
Sancaktepe Belediye Meclisi’nin CHP’li Üyesi İlknur Ünlü, Yıldırım’ın şirketine pazarlık usulüyle ihale verilmesine tepki gösterdi: “Sancaktepe Belediyesi ihale kanununda sadece doğal afet, salgın ve özellikli durumdalar da kullanılması gereken pazarlık usulü ihale yöntemini yeni park yapımı ve mevcut parkların tadilatı ihalesinde kullanmış. Ne tesadüftür ki rekabet şartları oluşturmak amaçlı ihaleye iki firma katılmış ve yine ne tesadüftür ki ihaleyi geçmişte kendi partilerinden milletvekili aday adaylığı bulunan firmanın sahibi kazanmış. AKP’ye yakın firmalara ihalelerde ve ödemelerde öncelikli sıralar verilerek kamu zararı oluşturuluyor. Yurttaşlarımız Sancaktepe Belediyesi’ni ve Başkan Dögücü’yü Sancaktepe’nin heba olan üç yılıyla, yeğene, parti yöneticilerine vermiş olduğu ihalelerle yakından tanıyor.”

AKP’DEN ÜÇ KEZ ADAY ADAYI OLDU
Abdulkadir Yıldırım, 2004-2007’de de partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yönetim kurulunda yer alan Yıldırım, 2009 ile 2013 yılları arasında AKP İstanbul Kartal İlçe Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu. Yıldırım, 2014 ve 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde, AKP Ergani Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 2015’teki genel seçimlerde de yine partisinden milletvekilliği aday adaylığı başvurusu yaptı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x