AKP'li Kutlu'dan Genelkurmay'a tepki

Genel & Güncel Konular

AKP'li Kutlu'dan Genelkurmay'a tepki

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:08

AKP'li Kutlu'dan Genelkurma'a tepki
AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya sert sözlerle tepki gösterdi.

AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Genelkurmay’dan yapılan açıklamaya sert sözlerle tepki gösterdi.

AKP’li Kutlu, ANKA'ya yaptığı açıklamada “Bu açıklamayı bir muhtıra olarak yorumluyorum. Demokrasi bizim namusumuzdur. Namusumuza tecavüz edilmiştir. Genelkurmay Başkanı’nı ya da bu açıklamayı yapanları görevden almayanların laikliğe özde bağlılığından şüphe” dedi. Hüsrev Kutlu açıklamasını şöyle sürdürdü :

“Bu açıklama, Türk Ulusuna yönelik bir açıklamadır. Ulusal Egemenlik Bayramını ve 23 Nisan’ı gerekçe gösterip demokrasiye müdahale yapılmıştır. Bunlar çok çirkindir. Demokrasi varsa, bu açıklamayı yapanları derhal görevden almayanların laikliğe özde bağlılıklarından şüphe ederim. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet sezer, görevden almazsa laikliğe özde değil, sözde bağlıdır. Türkiye Cumhuriyeti sadece laiklikle değil, aynı zamanda demokrasi onun namusudur. Bizim namusumuza tecavüz edilmiştir. Devletin üç temel öğesi vardır.Yasama, Yürütme ve Yargı. Bu yapılan yasamaya müdahaledir. Birinci tur oylamasından sonra, bu açıklamayı yasamaya müdahale olarak görüyorum. Meclis çatısı altında bulunan bütün siyasi partiler buna tepki göstermeli.

Yapılan açıklama yürütmeye müdahaledir. Yapılan açıklama yargıya müdahaledir. Cumhurbaşkanlığı seçimi mahkemeye gitmiştir. Ama asker bu sürede mahkemeyi etkilemeyi hedef edinmiştir. Bu yargıya bir müdahaledir.”

habertürk
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Sema » Cmt Nis 28, 2007 12:10

Semih R.Cabalar, Haber için sağol :)

Ne demişler "KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR" :twisted: Planlar Suya Düştü, bunun telaşı içindeler :wink:
Bizi öldürmedikçe bizim kafamızdaki cereyanı boğmadıkça, başladığımız inkılap ve ilerleme bir an bile durmayacaktır....
Kullanıcı küçük betizi
Sema
Üye
Üye

İletiler: 710

İletigönderen Veled » Cmt Nis 28, 2007 12:25

Sema, pis oyunları ayaklarına dolandı artık çok rahatsız olacakları kesin işin içinde ordu var artık çok rahat hareket edemeyecekler planlar tersine dönecek okuduğunuz için teşekkür ederim
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 12:29

Bu açıklamayı bir muhtıra olarak yorumluyorum.

yok, bi de öyle yorumlamayacaktin :kikirik: :kikirik:

Demokrasi bizim namusumuzdur. Namusumuza tecavüz edilmiştir.

isitmedim? :lol: Demokrasi sizin icin arac degil miydi, gideceginiz yere kadar götüren, sonra da inmek istediginiz? :lol: Yalancilar sizi :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Nis 28, 2007 12:59

1.Dengir Mir Mehmet Fırat,2.Hüsrev Kutlu.
Adıyamanlı oldğum için beni utandıran insanlar bunlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Nis 28, 2007 21:53

AKP'Lİ KUTLU'YA BÜYÜKANIT UYARISI

"Kutlu'nun Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıyla ilgili yorumu "haddi aşan" ifadelerdir!

AKP, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun Genelkurmay Başkanlığı açıklamasıyla ilgili değerlendirmelerinde "haddi aşan" ifadeler kullandığını, bu nedenle uyarıldığını açıkladı.

AKP, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun uyarıldığını bildirdi.

AKP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Adıyaman Milletvekili Kutlu'nun bugün basında yer alan ve "Genelkurmay Başkanı'nı görevden almayan laikliğe sözde bağlıdır" dediği değerlendirmesinde, "haddini aşan" ifadeler kullandığını belirtti. AKP Genel Merkezi, Kutlu'nun bu konuda uyarıldığını vurguladı. AKP'den yapılan açıklama şöyle:

"Partimiz Adıyaman Milletvekili Sayın M. Hüsrev Kutlu'nun bugün bazı haber ve yayın organlarnda yer alan açıklamasında, haddi aşan ve yanlış değerlendirmelere yol açabilecek ifadeler kullandığı belirlenmiş olup, bu açıklamasıyla ilgili olarak adı geçen milletvekilmize gerekli uyarı yapılmıştır."

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x