AKP'nin gerçek yüzü - Unakıtan'dan şok sözler | Video

Genel & Güncel Konular

AKP'nin gerçek yüzü - Unakıtan'dan şok sözler | Video

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Oca 23, 2008 23:37

Unakıtan mikrofonu açık unutunca…

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın 2007 yılı bütçe uygulamalarıyla ilgili basın toplantısı öncesinde kahvaltı masasında bulunan açık mikrofona Bakan ve Bürokratlar arasında ilginç diyaloglar yansıdı.

YÖK Başkanı ile ilgili olarak bürokratın “Yeni YÖK başkanının havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?” cümlesine Unakıtan’ın verdiği yanıt diyalogun çarpıcı örneklerinden: “İsterse söylemesin...”

İşte o konuşma;

- Metin Kilci: Dün ulaştırma bakanı ile görüştüm efendim. bu TDİ`nin kapsamından çıkarma kararını aldık ama işleme koyamadık. dedi ki `siz oradaki adamların hepsini alın`. Yerine yeni isimler verecek...Burhan(türkiye denizcilik işletmeleri genel müdürü Burhan Külünk) dahil, genel müdür yardımcıları....ondan sonrada kararı işleme koyacağız sizce de uygunsa...
- Bakan Unakıtan: Başbakan`a sorup yapsın Binali.
- Metin Kilci: İşi biz yapacağız yani. O isim gönderecek.
- Bakan Unakıtan: Başbakan`dan müsaade almadan yapmasın...Yoksa Binali(ulaştırma bakanı) söyledi bana...
- Metin Kilci: Burhan beyi ve altındaki bütün genel müdür yardımcılarını...hepsi için yeni isim verecek. çünkü kendisine geçince alması üçlü kararname gerektiriyor. Alması bayağı uzayacak.
- Bakan Unakıtan: tamam yapalım biz onu da, başbakan`ın da haberi olsun.

Daha önce YÖK Başkanı Yusuf Özcan`ın , TBMM Başkanı Köksal Toptan`ı ziyareti sırasında mikrofonun açık olduğunu unutarak `ipimizi çekerler` sözünün ardından bugünde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve bürokratlarının kendi aralarındaki konuşmaları açık olan mikrofondan duyuldu.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara`da düzenleyediği basın toplantısında, makro ekonomik gelişmeler ve 2007 yılı bütçe uygulama sonuçlarını ele aldı. Toplantı öncesı basın mensuplarına kahvaltı verildi. Kahvaltı öncesi Unakıtan ve bürokratlar uzun uzun sohbet. Açık unutulan mikrofondan yansıyan konuşmalar şöyle:

"İSTERSE SÖYLEMESİN"

En ilginç konuşmalardan biri Bakan ve yanıbaşındaki Bürokratı arasında üniversite reformuna dair olanıydı.

-Bürokrat :
yeni YÖK başkanının havası değişmiş. Gayet güzel sözler söylüyor?
-Bakan Unakıtan: isterse söylemesin...
-Bürokrat: .... bu ortamdan faydalanıp üniversite reformunu da yaparsak hükümet olarak sayın bakanım çok ciddi başarı olur.
-Bürokrat: 300 milyona yakın üniversitelere iyileşme yapıyoruz yıllık. Gülüp oynasınlar...daha sesleri çıkmaz.... tarifeyi de ufak bir rötuşla geçiştiririz böylece...

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen SOKRATES » Çrş Oca 23, 2008 23:46

Sizce bu UNakıtan taifesi gerçekten bu ülkenin dini bayrağı ve şerefi için mi çalışıyor?
Allah aşkına samimi olarak buna evet diyebilir misiniz?
"Ey millet! Allah birdir, Şanı, büyüktür. Allah�ın selameti, atifeti ve hayrı üzerinize olsun. Peygamberimiz Efendimiz Hazretleri, Cenab-ı Hak tarafından insanlara dini hakikatleri tebliğe memur ve resul olmuştur. Koyduğu esas kanunlar cümlemizce malumdur ki Kur�ani azimüşşandaki husustur. İnsanlara feyz ruhu vermiş olan dinimiz son dindir, temel dindir. Çünkü dinimiz akla mantığa hakikate tamamen uyuyor.ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
SOKRATES
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 24, 2008 0:07

Akape zihniyetini acikca belli eden bir konusma :) Pabucumun demokratlari. Bu haber Türkiye'de degilde örnegin herhangi bir Avrupa ülkesinde basina yansimis olsaydi yer yerinden oynardi. Ama nerede bizde hesap soran "milli irade". Ver bir torba kömürü, al oyu, sonra da at kostur.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Prş Oca 24, 2008 5:24

Biz biliyoruz bunalrın ne olduğunu da onları iktidara getiren halkın bütünü ne kadar biliyor?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Prş Oca 24, 2008 10:43

Çetin, Allah cok büyük. :) Bu olay akape'nin tüm rezaletini, kadrolasmasini ortaya dökmüstür. Türkiye Cumhuriyeti, Tayyip Erdogan Imparatorlugu'na dönüsmüstür.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x