AKP'nin sesi KILIÇ'a 8 üyeden ağır yalanlama!

Genel & Güncel Konular

AKP'nin sesi KILIÇ'a 8 üyeden ağır yalanlama!

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 25, 2008 17:44

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç'a ağır yalanlama

Anayasa Mahkemesi'nin 8 üyesi, Anayasa Mahkemesi adıyla dün Danıştay'ın belde belediyelerinin yerel seçimlere katılabileceği yönündeki kararını eleştiren açıklamanın mahkemenin 6 üyesi tarafından görüş birliği içinde yapıldığı yönünde bir açıklama yapan Başkan Haşim Kılıç'ı yalanladı. 8 üye, "bizim bu metinden haberimiz yok" dedi.

ANKARA- Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sabah saatlerinde Osman Paksüt'e cevap olarak yaptığı açıklamaya Anayasa Mahkemesi'nin 8 üyesinden yalanlama geldi. Anayasa Mahkemesi adıyla dün Danıştay kararına yönelik açıklamadan haberi olmadığını belirten Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'e, "Muhalif görüşte olduğu için bu açıklamadan haberi olmaması normaldir" diye cevap veren Başkan Kılıç, bu açıklamayı 6'ya 5 karar ile yaptığını söyledi. Bu açıklamadan hemen sonra Anayasa Mahkemesi'nin 8 üyesi bir karşı bildiri yayımlayarak, Haşim Kılıç'ın açıklamasını yalanladı ve Anayasa Mahkemesi adıyla dün yapılan açıklamadan haberdar olmadıklarını bildirdi.

Bu durum yüksek yargı krizini derinleştirirken, Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, kendi açıklamasını yalanlayan üyelerin bildirisi sorulduğunda herhangi bir cevap vermeden binadan ayrıldı.

Haşim Kılıç'ın sabah saatlerinde yaptığı açıklama şöyleydi:

Anayasa Mahkemesi kapatılan belediyelerle ilgili olarak Danıştay ve YSK’nın ‘tüzel kişilikleri devam ettiği için seçime girebililer’ kararlarının Yüksek Mahkeme kararlarıyla çeliştiğini açıklayarak bunun Anayasa ihlali olduğunu vurgulamıştı. Başkanlık’tan yapılan açıklamada, belediyelerin dava açmalarına ilişkin yasal sürelerin başlangıç tarihinin, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un yayımlandığı 22 Mart 2008 yerine Mahkeme’nin gerekçeli kararının yayımlandığı 6 Aralık 2008’in esas alınarak Mahkeme kararının değiştirilmesine yol açan bir sonuca ulaşıldığı bildirilmişti.

Anayasa Mahkemesi'nin bu açıklamasının üzerine Başkanvekili Osman Paksüt, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı imzasıyla kapatılan belediyelerin dava açma süresine ilişkin yapılan açıklamanın, ''heyet kararı olmadığını'' ve ''açıklamada yer alan değerlendirmelere katılmadığını'' söyledi. Bu da kafalarda Anayasa Mahkemesi içerisinde bir fikir ayrılığı mı oldu şeklinde sorulara neden oldu.

Danıştay'ın verdiği, kapatılacak belde belediyelerinin de yerel seçimlere katılmasının önünü açan kararla ilgli Yüksek Seçim Kurulu'nun yaptığı "katılabilirler" açıklamasına tepki gösteren Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "biz görüşümüzü bildirdik, bundan sonra bu kararı veren mahkemenin neden böyle bir karar verdiğini kamuoyuna açıklaması lazım" dedi.

Seçimlere yönelik yapılan yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi'ne taşındığını ve kanunun geçici 1. maddesinin iptal isteminin olduğunu hatırlatan Kılıç, "Biz bunu karara bağladık biliyosunuz. Bu 6'ya 5 oy çokluğuyla alınmış bir karardır. Bu karara dair de gerekçelerimizi açıkladık" dedi.

Kılıç, bunun üzerinden daha sonra Danıştay'ın, Anayasa Mahkemesi'nden farklı yönde bir karar vermesini anlayamadığını ve bunu o beldelerin seçime girmesinin önünü açan kararı veren mahkemenin kamuoyuna anlatması ve kamuoyunu ikna etmesi gerektiğini vurguladı.

Dün Anayasa Mahkemesi tarafından seçimlere izin veren Danıştay kararını eleştiren açıklama konusundaki soruları da cevaplayan Kılıç, "Yapılan dünkü açıklama, biz geçici 1. maddenin iptali istemini görüşürken buna onay veren 6 arkadaşın isteği ile yapılmıştır. Biz Anayasa mahkemesi açısından daha önce bu konuyu görüşmüş insanlar olarak Danıştay'ın kararıyla ilgili görüşümüzü bildirdik" dedi.

Kılıç, "Sizin kararınız işlevsiz kalmış oldu, şimdi bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?" sorusuna da, "Biz verdiğimiz kararın arkasında durduk, yaptığımız açıklama da buna yönelikti. Şimdi farklı bir karar veren Danıştay da verdiği karara kamuoyuna açıklamak, anlatmak, gerekçelerini bildirmek durumundadır. Kendilerine dışarıdan bir durum olmuşsa onu da kendileri açıklayacaktır" şeklinde konuştu.

Kılıç, kurumlar arasındaki çatışma ve çekişme sorusuna da, "Bizim gibi kurumlar arasında bir kin olması asla düşünülemez. Biz düşüncelerimizi açıkladık, verilen karar ile ilgili yorum yaptık" şeklinde cevap verdi.

YSK'nın konuyla ilgili olarak basına salı günü açıklama yaptıktan sonra öğlen saatlerinde Başbakan'ın karara yönelik sert açıklamasını ve ardından da Anayasa Mahkemesi'nin 6 üyesinin Başbakan'a paralele bir açıklama yapmasının nasıl karşılandığını sorulması üzerine de Kılı, tamamile bir rastlantı olduğunu söyledi. kendi açıklamalarının Başbakan'ın açıklamasından bağımsız olduğunu belirten Kılıç, "Biz YSK'nın kararını Resmi Gazete'den dün öğrendik, gazete öğle saatlerinde elimize ulaştı ve açıklamanın akşam saatlerinde olması kaçınılmaz oldu" dedi.



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen gonul » Prş Ara 25, 2008 17:58

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey:

AKP İKTİDARININ MEMURU GİBİ DAVRANAN
HAŞİM KILIÇ DERHAL İSTİFA ETMELİDİR!



• Haşim Kılıç, Atatürk Cumhuriyeti ve Anayasal kurumlarla çatışmaya devam ediyor!
• Anayasa Mahkemesi Sayın Üyelerinin açıklamaları, Haşim Kılıç’a istifa davetidir!

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Basri Özbey, bugün (25 Aralık 2008) bir basın açıklaması yaparak Haşim Kılıç'ın açıklamaları ile buna karşı Anayasa Mahkemesi'nin 8 üyesinin yaptıkları açıklamayı değerlendirdi. Açıklama şöyle;
Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatını taşıyan Haşim Kılıç, Yüksek Mahkeme üyelerinin haberi dahi olmaksızın kendini AKP iktidarına siper edercesine Danıştay’ı eleştiren bir açıklama yapmıştır.
Anayasa Mahkemesi’nin 8 değerli üyesi bugün yaptıkları açıklamada “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından 24 Aralık 2008 gününde yapılan açıklama, Anayasa Mahkemesinin görüşünü yansıtmamaktadır. Anayasa'nın 149. maddesine göre, Anayasa Mahkemesi, Başkan ve on üye ile toplanır, salt çoğunluk ile karar verir. Bu bağlamda, belirtilen usule uyularak yapılmayan açıklamalar Mahkeme görüşü olarak kabul edilemez. Öte yandan, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasından, anayasal görev, yetki ve sorumluluk, ilgili kurum ve kuruşlara aittir. Önceden haberdar olmadığımız, bu nedenle de oluşumuna hiçbir katkıda bulunamadığımız açıklamaya katılmıyoruz.” demişlerdir.
Bu son vukuatından da anlaşıldığı üzere Haşim Kılıç, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini kendi ideolojik ve siyasi görevleri doğrultusunda kötüye kullanmaya devam etmektedir.
Haşim Kılıç, göreve geldiği günden bu yana ve özellikle “Türban” ve “AKP Kapatma” davalarındaki tutum ve açıklamaları ile Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerine karşı açık bir mücadele yürütmektedir. Haşim Kılıç’ın daha geçen ay Anayasa değişikliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları belleklerdedir.
2008 yılı içinde Haşim Kılıç’ın bu tutumunun nedenleri defalarca açıklayarak, istifaya çağırmıştık. Anımsatıyoruz;
• Terör örgütü İBDA-C ile bağlantılı olduğu kanıtlanan Haşim Kılıç, bu bağlantısının geçmişte kalmadığını, halen aynı yerde olduğunu tutum ve açıklamaları ile göstermiştir.
• Cumhuriyeti ve Anayasa’yı korumakla görevli olan Anayasa Mahkemesi’nin başkanı Haşim Kılıç, Anayasa’nın Atatürk Cumhuriyeti’nin temellerini belirleyen değiştirilemez ilkelerini tartışmaya açma cüretini göstermiştir.
• Haşim Kılıç, gerek “türban” ve “AKP kapatma” davalarında, gerekse diğer tüm açıklamalarında Atatürk Cumhuriyeti ve laiklik karşıtı olduğunu ilan etmiştir.
Anayasa Mahkemesi sayın üyelerinin son açıklamaları, Haşim Kılıç’ın, yüksek mahkeme üyeleriyle nizalı olduğunu bir kez daha göstermiştir.
Atatürk Cumhuriyeti, Anayasal Kurumlar ve Yüksek Mahkeme üyeleriyle kavgası olan ve iktidarın memuru gibi davranan Haşim Kılıç derhal istifa etmelidir!
Tam bagimsiz Türkiye
Kullanıcı küçük betizi
gonul
Üye
Üye
 
İletiler: 115
Kayıt: Pzr Kas 30, 2008 22:03

İletigönderen maydonos » Prş Ara 25, 2008 20:16

acil istifa, utanmaz rezil adam..utanc duyulacak bir sey bu m u z cumhuriyetine hos geldiniz...
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53

İletigönderen arsipel » Prş Ara 25, 2008 20:32

Haşim Kılıç ne yazık ki iktidarın adamı olduğunu ağzıyla beyan etmiştir.Diğer üyelerin özgür iradelerini hiçe saymıştır. Eğitim kariyeri hukuk olmayınca böyle saçma sapan açıklamalarda bulunarak icraatlarını ortaya koymakta bir sakınca görmüyor.
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye
 
İletiler: 116
Kayıt: Pzr Nis 06, 2008 19:22

İletigönderen İlteriş » Cum Ara 26, 2008 1:06

Yok caniiim, yagmur yagmistir yagmur :-)
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

Türkiye'yi kaosa sürükledi

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 26, 2008 1:31

Resim
TÜRKİYE’Yİ KAOSA SÜRÜKLEDİ

Olay, nüfusu 2000’in altına düşen belediyelerin kapatılmasını öngören kanunun kabul edilmesiyle başladı. Anayasa Mahkemesi CHP’nin iptal istemini reddetti ancak belediyelerin 60 gün içinde dava açabileceğine hükmetti.

6 Şubat’a kadar süre

Bu arada Bulancak belediyesinin başvurusu üzerine Danıştay’ın ‘kapatılma’ genelgesini iptal etmesi Yüksek Seçim Kurulu’nu harakete geçirdi. Kurul, belediyelere 6 Şubat’a kadar dava açmaları şartıyla seçime girme şansı tanıdı.

Paksüt tepki gösterdi

Karara önce Başbakan Erdoğan sonra da Haşim Kılıç tepki gösterdi. Akşam saatlerinde kameraların karşısına geçen Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt ise kendisinden habersiz konuşan Kılıç’ın bu tavrını eleştirdi.

Mahkemeyi bağlamaz

KILIǒın, “Açıklama şahsi değil, kararı veren 6 kişinin görüşünü yansıtıyor” diyerek Paksüt’e yüklenmesi Anayasa Mahkemesi’ni karıştırdı. Kılıç’ı yalanlayan 8 üye, “Haberimiz yok. Açıklama Mahkeme’nin görüşünü yansıtmaz” dedi.

Haşim Kılıç doğru söylemiyor diyen üyeler
    * Osman Paksüt
    * Fulya Kantarcıoğlu
    * Mehmet Erten
    * Cafer Şat
    * A. Necmi Özler
    * Fettah Oto
    * Şevket Apalak
    * Z. Ayla Perktaş
Anayasa Mahkemesi’nde kriz

Önceki gün yapılan açıklama, Anayasa Mahkemesi’nde bölünmeye yol açtı. Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, açıklamayı savunurken, üyeler bunu kabul etmediklerini duyurdu

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’nın önceki gün Danıştay ve ardından YSK’nın kapatılan belediyelerin seçimlere girmesine onay vermesinin ardından yaptığı açıklama ortalık karıştı. Bugüne gelinen süreç Meclis’in 6 Mart’ta nüfusu 2000’in altına düşen belediyelerin kapatılmasını öngören kanunu kabul etmesiyle başladı. CHP de, Anayasa Mahkemesi’nde bunun iptali istemi ile dava açtı. 31 Ekim’de davayı karara bağlayan Yüksek Mahkeme, iptal istemini reddetti ancak kapatılacak belediyelerin 60 gün içinde dava açabileceklerine hükmetti. 122 belediye hemen dava açtı. Danıştay, davacı Bulancak Belediyesi’nin tüzel kişiliğinin dava sonuçlanana kadar devam edeceğine hükmetti. 862 belediyenin kapatılmasını içeren İçişleri Bakanlığı genelgesini bu belediye lehine iptal etti.

YSK, Danıştay’a uydu

Bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu, dava açmayan 740 belediyeye de 6 Şubat’a kadar açmaları şartıyla seçime girme şansı tanıdı. Kurul, 6 Şubat tarihini belirlerken, kanunun yayınlandığı 22 Mart 2008 tarihini değil, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararının yayınlandığı 6 Aralık tarihini esas aldı. Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamayla YSK’nın kararına dayanak olan Danıştay kararını eleştirdi ve Danıştay’a “Demek ki ikinci bir Anayasa Mahkemesi daha çıktı” sözleriyle tepki gösterdi. Anayasa Mahkemesi de bunun ardından bir açıklamayla kapatılan belediyelerle ilgili olarak Danıştay ve YSK’nın ’tüzel kişilikleri devam ettiği için seçime girebilirler’ kararlarının Yüksek Mahkeme kararlarıyla çeliştiğini açıklayarak bunun Anayasa ihlali olduğunu duyurdu. Bu açıklamanın üzerine Osman Paksüt, ”bununla ilgili heyet kararı olmadığını“ ve ”açıklamada yer alan değerlendirmelere katılmadığını“ söyledi. Bunun ardından dün sabah açıklama yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ”Bu 6’ya 5 oy çokluğuyla alınmış bir karardır. Bu karara dair de gerekçelerimizi açıkladık“ dedi. Kılıç, Paksüt’e de cevap vererek, ”Muhalif görüşte olduğu için bu açıklamadan haberi olmaması normaldir “ dedi.

Kılıç yaptığı açıklamalarla Anayasa Mahkemesi’nde krizi neden oldu.

8 Üye: Katılmıyoruz


Haşim Kılıç’ın açıklamayı savunmasının hemen ardından, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, üyeler Fulya Kantarcıoğlu, Mehmet Erten, Cafer Şat, A. Necmi Özler, Fettah Oto, Şevket Apalak ve Zehra Ayla Perktaş bir açıklama yayımladı. Açıklamada şunlara yer verildi: “Anayasa Mahkemesi Başkanlığı tarafından 24 Aralık 2008 gününde yapılan açıklama, Anayasa Mahkemesinin görüşünü yansıtmamaktadır. Anayasa’nın 149. maddesine göre, Anayasa Mahkemesi, Başkan ve on üye ile toplanır, salt çoğunluk ile karar verir. Bu bağlamda, belirtilen usule uyularak yapılmayan açıklamalar Mahkeme görüşü olarak kabul edilemez. Öte yandan, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasından, anayasal görev, yetki ve sorumluluk, ilgili kurum ve kuruşlara aittir. Önceden haberdar olmadığımız, bu nedenle de oluşumuna hiçbir katkıda bulunamadığımız açıklamaya katılmıyoruz.”


Tepkiler...

Şahin: Tartışma büyütülmemeli


Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yüksek yargı organları arasında var olduğu izlenimi veren tartışmanın, “fazla büyütülmemesini” istedi. Şahin, Adalet Bakanı olarak, bu tartışmada taraf olamayacağını belirtti.

Mengü: Kılıç hemen istifa etmeli

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, “Anayasa Mahkemesi Başkanı gerçek dışı açıklamalarda bulunuyor. Bunlar kabul edilemez. Artık Anayasa Mahkemesi Başkanı’nın, o makamda 10 dakika dahi oturmaması lazım” diye konuştu.

Barolar Birliği: Güven sarsılıyor

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, gelişmelerin sisteme olan güveni sarstığı belirtlidi. Açıklamada, “Anayasa Mahkemesi Başkanlık açıklamasında belirtilen görüşlere katılmıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kazan: Hukuku tahrip etme girişimi


İstanbul Barosu eski Başkanı Turgut Kazan, “Anayasa Mahkemesi başkanının bu girişimi, başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere, yüksek yargının prestijini düşürüp hukuk devletini tahrip etme girişimidir” dedi.

YSK: Haşim Kılıç’ın şahsi görüşü

YSK Başkanvekili Ahmet Başpınar, YSK’nın dünkü toplantısının ardından gazetecilere son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Başpınar, “Kurulumuz, hukuk devleti ilkesine, yüksek mahkeme kararlarına uygun olarak belediyelerle ilgili kararını vermiş ve seçim takvimini de göz önünde tutarak bu kararını uygulamaya koymuştur” dedi. Ahmet Başpınar, şunları kaydeti: “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nca Kurulumuz kararına yönelik olarak yapılan açıklamanın kişisel görüşü yansıttığının anlaşılmış olması nedeniyle, bu hususta bir açıklama yapmaya ihtiyaç duyulmamıştır.”



Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x