AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı “ihale şampiyonu” şirketin ortağı çıktı

Genel & Güncel Konular

AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı “ihale şampiyonu” şirketin ortağı çıktı

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Şub 28, 2021 13:27

Yeni başkan Osman Nuri Kabaktepe’nin, Esenler Belediyesi’nden 2012-2020 arasında 41.9 milyon liralık ihale alan Ayn Medya şirketine ağustos ayında ortak olduğu ortaya çıktı

AKP'nin 24 Şubat günü gerçekleştirilen İstanbul il kongresinde, Osman Nuri Kabaktepe yeni il başkanı oldu. Kabaktepe'nin adı AKP'li Esenler Belediyesi'nin son 8 yılda tanıdık isimlere verdiği ihale haberi ile gündeme gelmişti. Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre 2012-2020 arasında Esenler Belediyesi'nden en yüksek tutar ile ihale alan firmaların ilk sırasında Ayn Medya İletişim Reklam Organizasyon İnsan Kaynakları Eğitim Danışmanlık Limited Şirketi bulunuyordu.

Şirket, 8 yılda belediyeden kültür sanat işleri için 41 milyon 961 bin 180 liralık 21 ihale almıştı. Esenler Belediyesi'nden aldığı ihalelerle büyüyen Ayn Medya hukuki ve mali yükümlülüklerini 2020'de Bilge Uluslararası Ticaret Limited Şirketi'ne devretti. Bu şirketin yarı yarıya ortaklarından biri de yeni il başkanı Osman Nuri Kabaktepe. 8 yılda belediyenin aynı içerikli 21 ihalesini alan şirket, Kabaktepe ortak olduğundan bu yana geçen 7 ayda Esenler Belediyesi'nden henüz ihale almadı.

Hangi partiye üye olduğuna bakmıyoruz
Esenler Belediyesi'nden ihalelerle ilgili yapılan açıklamada “Yapılan ihalelerdeki tüm süreçler KİK tarafından takip edilmekte ve onaylanmaktadır” denildi ve şöyle devam edildi: “Belediyemizin ihalelerine giren firma ve yöneticilerinin hangi partiye, hangi vakıf veya derneğe mensup olduğuna bakmayız. Bizim için aslolan Esenler halkının menfaatleridir. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleler sonucunda en uygun teklifi veren firma o işi üstlenmiş olur. Belediyemizde ihaleler şimdiye kadar böyle olmuştur.”
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: AKP’nin yeni İstanbul İl Başkanı “ihale şampiyonu” şirketin ortağı çıktı

İletigönderen Gönül Pınar Atacı » Pzr Şub 28, 2021 14:18

Siyasi kayırmacılık ve kıyakcılık denen melanetin en yeni bir belgesi, kanıtı ve göstergesi daha. Sağol varol sevgili İlteriş.
Kullanıcı küçük betizi
Gönül Pınar Atacı
Üye
Üye
 
İletiler: 1285
Kayıt: Sal Ara 01, 2015 9:02


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x