AKP önerdi Evren destekledi

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

AKP önerdi Evren destekledi

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eyl 14, 2007 9:02

Süleyman Demirel ve Turgut Özal’la başlayan, Tayyip Erdoğan’la devam eden “eyaletleşme” modeli, Kenan Evren tarafından da savunulmuştu. Evren, “Amerika da böyle yönetiliyor” demişti.

Kenan Evren’in önerdiği model

Eski Cumhurbaşkanı Kenan Evren, İspanya’da krize neden olan modeli Türkiye için önermişti. Evren, Türkiye’nin 8 eyalete bölünebileceğini ve bu eyaletlerin kendi bayraklarını dalgalandırabileceğini belirtmişti. Evren bu konuda şunları söylemişti, “Cumhurbaşkanı iken Bavyera’yı ziyarete gitmiştim. Baktım üç bayrak çekmişler. Biri Türk, öteki Alman bayrağıydı. Bu üçüncüsü ne bayrağı diye sordum. ’Burası Bavyera Eyaleti, onun bayrağı’ dediler. Birçok ülkede bu var. Amerika da böyle yönetiliyor. Pakistan da. Yönetim zorlaşınca ülkeler eyaletlere bölünüyor. Türkiye de buraya gelmeli mi diyorsunuz? Mutlaka gelecek diyorum.”

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x