Akşener'den Türk Telekom tepkisi: 24 milyar TL Haririlere gitti

Genel & Güncel Konular

Akşener'den Türk Telekom tepkisi: 24 milyar TL Haririlere gitti

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Nis 07, 2022 17:12

İzmir'de vatandaşlara seslenen İYİ Parti lideri Akşener, Varlık Fonu'nun Türk Telekom'un hisselerini alacak olmasına, "Beş yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Beş yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin SSK’sını, elektrik parasını ödeyemiyor. 24 milyar TL, Telekom’la, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. O para çiftçiye, besiciye verilse bütün borçları gider'' sözleriyle tepki gösterdi.
Resim
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir'in Menderes ilçesinde vatandaşlara seslendi. Burada konuşan Akşener, Türkiye Varlık Fonu’nun (TVF) Türk Telekom’un büyük orandaki hissesini alacak olmasına bir kez daha tepki gösterdi.

''24 milyar TL, Telekom’la, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi'' diyen Akşener, o parayla hayat pahalılığıyla mücadele eden vatandaş için neler yapılacağını sıraladı.

Akşener, ''24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına bir yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi, öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanın, o para onlara verilse bütün borçları gider; üstelik gübresi, yemi sübvanse edilerek alınabilirdi. Bunları yapmak yerine ne yaptılar? Hariri Ailesi’nin yakın dostu ya cebine tam 24 milyar lira koydular.'' dedi.

Meral Akşener'i Menderes'te İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, partililer ile yurttaşlar karşıladı.

''BİZ NUTUK ATMIYORUZ, BİRBİRİMİZLE HASBİHAL EDİYORUZ''
Menderes Belediyesi önünde toplanan yurttaşlara seslenen Akşener, AK Parti hükümetini eleştirerek şöyle konuştu:

"Her birinizi saygıyla, sevgiyle tek tek selamlıyorum. Aranızda olmak ve sizlerle hemhal olmak, dertleşmek fırsatını bana tanıdığınız için teşekkür ediyorum. Bu aynı zamanda bir vebal. Hakkınızı bana helal edin. Allah beni sizlere karşı utandırmasın. Cenabı Hak size karşı yalan söyleyenlerden eylemesin. Verdiği sözleri unutanlardan da eylemesin.

Saraylara kapananlardan da eylemesin. Aranızdan çıkmayı bana nasip etmesin. Burada kalmayı nasip etsin. Önce pandemi yoktu, sonra başladı, şu dükkanların içinde neler öğrendim bilseniz. Sonra pandemiyi birlikte yaşadık. Dolar zıpladı, indi. Işıltılı gözlü Bakan geldi, öbürü gitti. Elektrik parasından doğal gaza, çiftçinin tarlasına gübre atamamasına kadar… Biz nutuk atmıyoruz, birbirimizle hasbihal ediyoruz.

'BEŞ MAAŞ ALAN DANIŞMANLAR VAR, 314 BİN LİRA MAAŞ ALAN MÜDÜRLER VAR'
Çok uzun bir zamandır ‘şuculuk buculuk’ üzerinden Türkiye birbirinin karşısına dikildi. İnsanlar birbirine düşman edildi. 'Komşunun, komşunun tuzuna ihtiyacı vardır' söyleminden, inancından gelen bizler, ‘Komşumuz şucu, onun oğlu bucu, kızı şöyleci’ diyerek ayrıldık. Çırak çıkan siz oldunuz. O dükkanların içinde, 92 puan alıp atanamayan devlet memurları gördüm. Ayısı dayısı yoktu ama 58 puan alıp atanan arkadaşı olan 88 puana atanamamış gençler gördüm. Ayıları yoktu, dayıları yoktu.

Nasıl bir kayırmacılığın olduğunu gördüm. 'Akşama hangi yemeği nasıl yapacağım’ diyen, tencere kaynatamayan kadınları gördüm. Gebe ineğini kesime göndermek zorunda kalacağını bana söyleyen besici gördüm. Bana Kayseri’de bir çiftçi, ‘Abla, yem fiyatları uçtu ki ben mallarıma oruç tutmayı öğrettim’ dedi. Bu ne demek biliyor musunuz? Ne et alabilirsiniz ne süt. Ama beş maaş alan danışmanlar var, 314 bin lira maaş alan müdürler, bakan yardımcıları var.”

Akşener'in 5'er maaş alanlarla ilgili sözleri üzerine kalabalıktan "yuh" sesleri yükseldi. Akşener ise "Yuhalamayın, sandıkta yuhalayacağız. Haram olsun, zıkkım olsun” dedi. Seçmene gereken değerin verilmediğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

"AĞALARA BERABER HATIRLATACAĞIZ"
"Beş yandaş korunurken sizin çocuklarınız işsiz. Beş yandaşın vergileri silinirken çiftçi, esnaf, yanında çalıştırdığı kişinin SSK’sını, elektrik parasını ödeyemiyor. 24 milyar TL, Telekom’la, Sayın Erdoğan’ın yakın arkadaşı, aile dostu Haririlerin cebine girdi. 24 milyar lirayla neler yapılırdı? Yoksul ev kadınlarına bir yıl boyunca 500 liradan aylık para verilebilirdi, öğrencilere bin lira burs verilebilirdi. Çiftçinin, besicinin, tarımın her alanında çalışanın, hayvancılık yapanın, o para onlara verilse bütün borçları gider; üstelik gübresi, yemi sübvanse edilerek alınabilirdi. Bunları yapmak yerine ne yaptılar?

Hariri Ailesi’nin yakın dostu ya cebine tam 24 milyar lira koydular. Kimin parası? Sizin paranız. Kimin parası? Senin çocuğunun parası. Ama ne oldu? ‘Senin kaşın niye öyle, senin gözün niye böyle, sen niçin böylesin.' Sana ne kardeşim, sana ne? Çırak çıkan sizsiniz. Şu dükkanlarda en önemli insan kimdir? Müşteridir. Müşteri, esnafın velinimetidir. Seçmen de siyasetçinin velinimetidir. Unutuldu mu? Unutuldu.

Ağalara birlikte hatırlatacağız. Ben dahil herkesi karşınızda hazır olda durduracaksınız. Siz seçmenseniz. Siz olmazsanız hiçbir şey yok. Esnaf bu ülkenin bel kemiği ise müşteri onun için velinimetse biz de seçmenin velinimet olduğunu anlatmak ve hatırlatmak için yollardayız. Allah’a şükür de başardık.”

"A HABER BİZİ TAKİP EDERKEN FITIK OLDU"
Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vallahi A Haber bizi takip ederken fıtık oldu. Yandaş basın tur atarken felç geçirdi. ‘Tiyatro’ dediler, onu dediler, bunu dediler ama sizle beraber el ele tutuşup Allah nasip eder de ne zaman yapılırsa ister vaktinde ister önce o seçimde, sandıkta bu arkadaşları, bu harami düzeni ‘atta’ya hem de demokrasiyle göndereceğimizi bildikleri için vazgeçtiler, pes ettiler. Onlar bir illüzyonda yaşayadursunlar, biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Onlar vatandaşı, medya eliyle milletimizi propaganda faaliyetleri neticesinde aldatmaya gayret ededursunlar, biz sizin dertlerinizi, onlara dair çözümlerimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Bu ülke çok büyük, bu ülkenin potansiyeli var. Bu ülkenin insanları, bu millet ferasetli, irfan sahibi insanlardan oluşuyor. Çalmayınca, çırpmayınca, yolsuzluk yapmayınca, rüşvet almayınca bu ülkenin imkanları herkese yeter.”

MİKROFONU HALKA UZATTI
Akşener, konuşmasının ardından mikronu bazı yurttaşlara verdi. Yurttaşların sıkıntılarını dinleyen Akşener, daha sonra esnaf ziyareti yaptı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Re: Akşener'den Türk Telekom tepkisi: 24 milyar TL Haririlere gitti

İletigönderen İlteriş Kağan » Prş Nis 07, 2022 17:13

Türkiye Varlık Fonu, Türk Telekom hisselerini almak için bankalardan 1,6 Milyar dolar borçlanmaya hazırlanıyor. Özelleştirme kapsamına alınan Türk Telekom 14 Kasım 2005’te Lübnanlı Saad Hariri’nin sahibi olduğu Oger Telekomünikasyon’a satılmıştı.Borçlarını ödeyemen Oger’in hisselerini üç banka devredildi. Şimdi o hisseler bir özelleştirme fiyaskosu olarak devlete geri dönecek.

ozellestirme-fiyaskosu-varlik-fonu-turk-telekom-u-almak-icin-1-6-milyar-borclanacak-t50675.html
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

cron

x