Akşener: Türban kararıyla yeni bir dönem başladı

Genel & Güncel Konular

Akşener: Türban kararıyla yeni bir dönem başladı

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 07, 2008 15:05

TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Anayasa Mahkemesinin kararıyla Türkiye'de yeni bir dönem başladığını söyledi.

Akşener, Türk Eğitim-Sen Muğla Şubesince düzenlenen “Sınırları Zorlanan Türkiye” konferansına katılmak üzere Muğla'ya geldi. Akşener, konferanstan önce yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesinin kararını 2'ye karşı 9 oyla verdiğini anımsatarak “Mahkemenin kararıyla Türkiye'de yeni bir dönem başladı” dedi.

Akşener, şöyle konuştu: “411 milletvekilinin evet oyuyla Anayasa değiştirilmiş ve üniversitede kızlarımızın örtüleriyle eğitim görmesi sağlanmıştır. Bu arada
Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Parti de konuyu Anayasa Mahkemesine götürdüler. Anayasa Mahkemesinin kararı bu şekilde oldu. Öncelikle alınan karar hukuki değil siyasidir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuya öyle bakıyoruz. Milletimizin vicdanında da yara açmıştır. Mahkemenin kararı, umarız uzun zamandır, özelikle 2002 seçimlerinden sonra oluşan ve 2007 seçimlerinde çok net ortaya çıkan kutuplaşmanın derinleşmesine ve insanların birbirinin karşısına dikilmesine, ruhen bölünmesine katkıda bulunmaz. Sonuç itibariyle böyle bir karar alınmıştır. Bundan sonrasını hep beraber göreceğiz.”
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9122316.asp

Not: Akşener'e sormak isterdim,meclis çoğunluğu ile her istenen yapılabilecekse o zaman ANAYASA MAHKEMESİ'ne,YARGITAY'a ne gerek var?411 milletvekilinin aldığı karar sorgulanamaz ya da engellenemez diye bir hüküm mü var anayasada?Peki AKP'nin sayısal çoğunluğu pek çok değişikliği yapmayı mümkün kılıyor.Kendi desteklemedikleri bir konuda AKP eğer bir yasa değişikliği yapsaydı ya da yaparsa aynı görüşü savunacak mı?
Ayrıca demek hukuki değil siyasi he?
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen maydonos » Cmt Haz 07, 2008 16:19

yeni donem mi?bu ne bicim laf ya..yani bir donem mi?varmis.kendileride ilan ediyorlar demek ki sivil gerici darbeyi artik.aferin yani!!.bu karar, umarim akillandirir onlari.Ataturk'un Turkiye'sine dogduklarini hatirlatir onlara.karar hakkinda soyledigi lafa bak hizaya gel yani diyorki anayasa ve kurallari siyasi iste bu beyne sahip insanlara gidip oy veren o ellere ne diyeyim bilmem ki.. .bunlar seref ve namus yemini ictiler degilmi anayasayi koruyacak ve uyacaklarina dair?Turk milletinin birlik ve butunlugunu koruyacaklarina dair?iste bunlara oy verenler beyinciklerini sorgulasinlar..altta yatan hasarli bolgeyi tedavi etmeliler ki bir daha bu yalanci duzenbazlar ordusu bizi yonetmeye talip olmasin....
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen sessiz sedasız » Cmt Haz 07, 2008 20:19

ulan ne güzel oynuyo bu mhp de valla ip cambazı gibi.önce gelin birlikte çıkaralım diyorlar,sonra ek maddeyi geçirmediniz bu haliyla mahkemeden döner diyorlar,şimdide karar siyasi,milletin vicdanı zedelenmiştir diyorlar.ne güzel iş bee....
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Ram » Cmt Haz 07, 2008 20:43

Türbanları kıvırıp birleştirsinler, ip yapıp Gül'ü atlatsınlar.

Neskafeden uyutan kahve: Üç yavşaklık bir arada

Çetin, bizim Hacivat ve Karagöz (Bahadır ve Turgay) bugün çok güzel değindiler. 411 vekil ana yasayı değiştiriyorsa her şey yasaldır. Misâl, yarın öbür gün 411 vekil, görülen derslere ek üniversite ortasında ortasında .ıçma eğitimini önce yasal, sonra zorunlu kılar. E milli irade, saygı duymak gerekir...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 08, 2008 10:14

Ram kardeş,aynen dediğin gibi.Bu adamlar akla gelebilecek en absürd şeyleri de bu gidişle meclisten geçirmeyi deneyeceklerdir.Zaten bu türban yasa düzenlemesi bir deneme.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x