ALGIMIZA SALDIRI

ALGIMIZA SALDIRI

İletigönderen Feza Tiryaki » Cmt Mar 30, 2019 17:16

ALGIMIZA SALDIRI


Okuyanlar, bir türlü; okumayanlar, başka türlü saldırı altında.

“Sosyal iletişim” sözde okuyan kesimin iletişimi. En kanmayacak, en, ne olup bittiğini, gerçekleri, dönenleri okuduğu, araştırdığı için bilecek kesim.

En çok saldırı burada. Kolay lokma sayılıyor, gözle, sesle iletişime girenler.

Bir başlık, bir slogan (çarpıcı) söz, bellekleri bilmeden tutsak ediyor.

Uzun yıllar boyunca Atatürkçü kesimlerin en önemli bilgiağı (internet)gazetesi diye tanınan, son aylarda sunucusunun değişmesiyle tamamen değişen bir siteden, bir zamanlar İzmir’in gözbebeği olan bir yayından, birkaç örnek verirsem:

Eskiden neydiler, şimdi neredeler, yalnızca başlıklardan anlayın:

“Putin” haberi aylardır ana sayfalarında. Hem de iki yerde. Her açışta sayfayı, görüyorsunuz. Putin Kim? Yayılmacı bir ülkenin devlet başkanı. Tarihimizde unutulmayan Rus mezalimleri var. Sonra komünizm döneminde onlarla soğuk savaşımız var. Ülkemizin rejimini değiştirme gayretleri, ayarttıkları aydınlarımız eliyle yaptırdıkları, ilerlememizi köstekleyen, gençliği bölen komünizm propagandaları var.

Her ülke önce kendi çıkarını düşünür. Ülkeler arasında yalnızca çıkar ilişkileri olur. Peki, neden bu haber aylarca anasayfada durur? Dayanamadın, bir kez ver. Ne bu, mal bulmuş Mağribî gibi, elin başkanına sarılmak. Haber şu:

“Putin’den Atatürk övgüsü.”

Komünizmin tarihten silindiği, bir siyonist oyunu olduğu iyice bilindiği günümüzde, bir bölücüyü parlatma, ölmüş ideolojiyi canlandırmaya utanmamak, akılla alay etmek, bu arada bir taşla iki kuş vurmak. Her gün, o bilerek parlatılan çirkin oyuncunun yüzünü sayfada görenler altındaki bu ayrımcı, bölücü, ihanet sözünü de okuyacaklar. Böyle bir şey, böyle bir yer var sanacaklar:

“Maçoğlu; Biz "Kürtlerin"... "Kürdistan...”

(Kaç aydır aynı yüz, aynı söz demir atmış sayfalarına. Amaç, bu bölücünün, bölücü sözünü göstere göstere bölücülüğü kanıksatmak olmalı.)

Bu süzme salaklığa yardımcı aktörler de çıkacak basından yayından. Biri (TV ünlüsü, sunucu, gazeteci) resmen Ankara’da Mansur Yavaş karşıtı sözde komünist partisinin düzenlediği böyle bir toplantıda konuşacak:

“Yoldaşlar!” diye söze başlayacak meydanda toplananlara konuşurken. Herkesin elinde orak çekiçli bayrak olacak üstelik. Tarihin küflü sayfalarını aralayacak bizimkiler. Ne kadar gülünç olduklarını düşünmeden. Eski sovyet rejimi zamanındaymışız gibi. Bir zamanlar Cumhuriyeti yıkmak için güdümlü aydınların (yazarların) kullandığı o sözleri yeniden dile dolayacaklar. Bu arada bu Tunceli’deki bölücü adaya da destek olacaklar tabii.

Bazen de böyle arkadan dolanacaklar. Kendileri doğrudan diyemeyecek, biz iktidarın yanındayız sözünü tersten söyleyecekler. Adı sanı çoktan yok olmuş, ünlü eskisi birinden yararlanacaklar:

“Ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu, kapı kapı dolaşıp oy istedi.” Haberi tıklayan şaşırmıyor:

“Ak parti” için oradayım.”

Yine “eski CHP’li vekiller” diye diye bir sürü zehirli sözü sayfalarına cımbızlayarak alacaklar. CHP’liler bile partilerine karşı, bak, diyecekler, seçimlerde yüzde sıfırın altında oy alan partilerini över gibi yapıp aslında iktidar partisine oy isteyecekler. İşte böyle:

“Eski CHP'li vekil: Bu CHP'ye oy verirseniz FETÖ'ye oy verirsiniz.”

“CHP’li Vural: HDP’li ittifaka oy vermem.” “VP’nin programını doğru buluyorum.” “Kırıkhan’da AKP, Vatan Partisi ve Saadet Partisi bulunuyor. Bu partiler değerlendirilebilir.”

Vay anasını... Nasıl zekice bir haber başlığı. Seçmeni olmayan VP’ye burun kıvıranı, hemen iktidara yönlendiriyorlar.

Sonra yine buralarda, bu sitelerde, bölücülerin hapisteki (?) sesini algı yönlendirme adına konuşturacaklar. Sağ göstertip aslında sol vurdurtacaklar.

“Demirtaş'tan seçim açıklaması aynı yeri işaret etti.”

İki muhalefet başkanının resmini koymuşlar habere. Kafalara daha iyi sokmak iktidara yaranmak için de, açık açık hem de bozuk bir Türkçeyle yazmışlar. “Demirtaş, HDP’li seçmeni CHP-İYİ Partili adaylara oy verilmesini istedi.”

Böyle bir ikiyüzlülük, yapacaklarını ters göstermek kimin işine yarar? İktidarın. İşte tam da bunu yapıyorlar, yalanla toplumu aptal yerine koyarak bunu yapıyorlar.

Böyle bir kandırmaca bildiri, yorumsuz – uyarısız, Atatürkçüyüm diyen sitenin haberlerine alınır mı? Alınmaz. Alınırsa bu, iktidara hizmet etmek olur. Okurunu kandırmak olur.

Yine her zaman iktidarı destekleyen, hem nalına hem mıhına yazılar yazmasıyla tanınan bir Hürriyet yazarını baştacı etmişler bunlar. Mansur Yavaş’a takmış, bu ünlü TV’ci, “Tarafsız Bölgeci.” “Bu gün bunu dedi, şu gün şunu dedi.”

Ayıptır ayıp!

Size mi düştü okurunuza bunların dediklerini yaymak, elleri kolları olmak...

Ya bu ne? “Nur Cemaati oyunun rengini belli etti.” Neymiş bu cemaat oylarını iktidara vermeyecekmiş, inanırsanız, birazcık safsanız. Adı var, kendileri yok parti DP’ye vereceklermiş. Bunu yayınlarken Cumhuriyet karşıtlarına bir güzel “Saidi” övgüsü de yaptırıyorlar.

Başka bir habere bakalım.

İktidarı sözde mağdur gösterecek, sanki tarikatları başkası destekliyor havasını verecek bu sesli (videolu) haber de, manşetlerinden hiç inmedi:
“Süleymancılardan skandal ses kaydı: Erdoğan devrilecek.”

Videoyu tıklayıp bakmadım, zamanım değerli, boşa harcayamam ama bu başlığı devamlı orada gördüm, her gördüğümde üzerinde düşündüm.

Bu tür haberleri de iyi kullanıyorlar. Hepsinin amacı iktidarı kimse sarsamasın.

“İYİ Parti'den AKP'ye geçen Akkal'tan ilk açıklama: Hiçbir ülkücü HDP ile omuz omuza olmaz.” Devam ediyor seçilmiş vekil: “Devletin bekası için HDP’ye yol verilmemeli. Orada, dürüst olarak bir tek Vatan Partisi var! Ulusalcı, Atatürkçü. Seçilirse, bu kaynakları kesecek.”

Bu açıklama kime hizmet ediyor? Bu açıklamaların kime yararı olacak? CHP kötülenerek kim yükselecek? İyice belli. İktidarın tek partisi.

Kanma o halde...

Bu da, parti başkanlarının (VP), aynı sitede yayınlanan uzun makalesinden bir bölüm. Rusya’nın, Rus’un Türk’e dost (?) imajını sarsmamak için bakın o dönemin Rusya’sından nasıl söz ediliyor:

“O devrim, 1914 yılı 29 Ekim günü Türk donanmasının Çarlık donanmasını ve Karadeniz limanını vurmasıyla başladı.”

Rus donanması olmuş, çarlık donanması. Çarlık yıkıldı ya, kanacaksınız, çarlık Rusyası ile bu Rusya’yı ayıracak, Rus ordusunu, aynı ulusa ait değilmiş sayacaksınız. Türk donanması "çarlığı" vurmuş, Rusya ise bizim tarihsel (?) dostumuz canım... Aynı yazıda kurgu masallara devam, uyuşup gevşemeniz için:

“ Atatürk’ün Vatan Savaşı ve Üretim Devrimi eylemciliği bir kez daha Türkiye’nin gündemindedir.”

Başka örnekler de bir dolu, her yerdeler. Hep algımıza dönük resimler, başlıklar. Bilgiağında (internet) DHA’dan bir haber. Resimli verilmiş, yazıyı okuyorsun, yorumlu haber başlığı bağrını yakıyor, hançerlenmeden beter oluyorsun:

“Atatürk Havalimanı” yazısı ve resmi gösterilmiş. Altında: “Bir devir kapanıyor.”yazısı.

Okuyan hizaya girecek, aklını başına alacak, “Ha, yeni bir devir açılıyor demek.” diyecek.

Bütün bu yapılanlar tek merkezden yürütülüyor olmalı.

Saldırı altındayız. Çağımızın saldırısı topla tüfekle değil, artık böyle... Doğrudan algıya yönelik.

Bakmayın Yeni Zelanda’daki saldırının tüfekle yapıldı denmesine.

Tıpkı 11 Eylül gökdelen saldırıları gibi oradan gelen haberler de belirsiz. Saklanan pekçok şey var deniyor. Bir şeyler gizleniyor, bir şeyler kasıtlı olarak gündeme getiriliyor.

Bu arada elçabukluğuyla Müslümanlığı; başörtüsüne, cami ibadetine boşuna mı indirgediler sanıyorsunuz?

Günümüzde hangi Hristiyan kiliseye gidiyor, boynu haçlı geziyor? Hangi Yahudi kadını, hangi rahibe, tarihteki gibi karaçarşaflı, sıkmabaşlı artık? Cemaatsizlikten kapanan kiliseler Batı’da gündemde ama kimse Hristiyanlıktan çıkmıyor, dinimiz tehlikede demiyor, sorun yapmıyor çünkü bunun çağın gereği olduğunu biliyor.

Yeni Zelanda’nın “gülü” insancıl pozlarla bir şeyler kotarıyor... Polisinin bile başını bağlattı, camide din öğrettirmeye kalktı memuruna. İnsanı şüpheye düşürecek aynı desenli halı, tabanda serili. Yerlerde kan izi olmayan kırım fotoları... Ülkemize tetikçinin eliyle göndermeler...

Altından ne çapanoğlu çıkacak yaşarsak göreceğiz.

Bu seçimlerde bizim algımıza yapılanlarla, diğer küresel oyunlar, roller hep birbiriyle bağlantılı olmalı...

Bu da son dakika golleri: “ “İYİ partiden aday olan PKK ile ilişkili isimlerin detayları ortaya çıktı.” Diyorlar ki, yarın muhalefetin adaylarına oy vermeyin aman ha!.. Bütün güçleriyle iktidarın yanındalar...

Tek yönlü saldırıyorlar...

Biz savunmada bile değiliz.


Yarını boşa harcamasak bari...

Feza Tiryaki, 30 Mart 2019
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 987
Kayıt: Sal Kas 09, 2010 14:12

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x