Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 24, 2010 18:44

Resim

Genelkurmay Taraf'ı akredite etti!

TARAF'a uygulanan yasak Genelkurmay tarafından kaldırıldı mı? İşte şaşırtan uygulama...


Genelkurmaylık tarafından yasaklı gazeteler arasında yer alan Taraf'ın, akredite edildiği ortaya çıktı. Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Van'daki garnizonda düzenlenen törene katıldı.

Genelkurmaylık, Taraf'a uyguladığı yasağı, gazetenin yazarı olan Rasim Ozan Kütahyalı'yı töreninde bulundurarak, kırmış oldu.

Daha önceden hiçbir askeri organizasyona davet edilmeyen Taraf da, böylece Genelkurmaylık tarafından bir şekilde akredite edilmiş oldu.


İm (Kod): Tümünü seç
http://www.medyahayat.com/haber.php?haber_id=20782
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Kuvayi Milliyeci » Prş Haz 24, 2010 18:59

Güvendiğimiz dağlara kar yağmaya devem ediyor. Yazıklar olsun...
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir. Mustafa Kemal Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
Kuvayi Milliyeci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 200
Kayıt: Pzt Haz 21, 2010 2:20

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Haz 24, 2010 19:03

Vakit'in sırası ne Zaman gelecek bakalım... Hayırlara vesile olur inşallah... Bu gidişle Hocaefendi'ye yakında özel brifing bile verirler herhalde.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Türk-Kan » Prş Haz 24, 2010 19:04

Genelkurmay'ın şoke eden değişimi!

Van'a davet edildiğimizin sabahı Şemdinli'den gelen acı haber sonrası, "Ferit Melen Havaalanı'nın hemen yanındaki askeri filoda gerçekleşecek şehit törenine katılacak mısınız?" teklifi geldiğinde biran bile tereddüt etmedim.

Sabah 10.00 gibi çıktık otelden. Basın mensupları taşıyan ikinci minibüs askeri alanın kapısına geldiğinde bir rütbeli tarafından durduruldu ve içerdekilerden basın kimliklerini göstermeleri rica edildi. Benden başka kimsenin kimliği yanında olmamasına rağmen kontrolü yapan albay en ufacık bir problem çıkarmadan aracımıza geçiş izni verdi.
İçeri girdik.

Tam, başörtüsünün askeri alanda problem olma ihtimaline karşın ister istemez tedirginlik yaşayan Elif Çakır'ı, "Merak etme sorun olmaz" sözleri ile teselli ediyordum ki karşıma İlker Başbuğ'a yönelik ağır eleştirileri ile bilinen Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı dikildi.

Doğrusunu isterseniz, Kütahyalı'nın oradaki varlığı beni inanılmaz kaygılandırmaya başlamıştı.

İşte tam o gel-gitleri yaşarken aralarında Beşir Atalay, Cemil Çiçek'in de bulunduğu heyet Başbuğ ile birlikte kabul odasına doğru yürümeye başladı.

Biz de o heyetin arkasından...

(....)

Başbuğ ve yanındaki komutanlar da alana doğru yürüyorlardı. Neye yalan söyleyeyim Kütahyalı için iyice endişelenmeye başlamıştım.

Ancak komutanların Kütahyalı'ya öfkeyle değil, sadece şaşkınlıkla bakış fırlattığını görünce bütün kaygılarım bir anda ortadan kalkıverdi.

Rahatladım açıkçası.

Bu arada Başbuğ töreni başlatmak için Başbakan Erdoğan'ın uçağının alana inmesini bekliyordu.

Cesaretimi toplayıp, yaklaşık 50 metre ötemizde duran İlker Paşa'ya taziye vermek niyetiyle yanına doğru yürürken, bir yandan da kendimi, "Şimdi durdururlar Sevilay seni!" diyerek olası bir ihtara karşı hazırlamaya çalışıyordum.

Ancak hiç de sandığım gibi olmadı.

Etrafı kuvvet komutanları ve korumalarıyla çevrili Başbuğ'un yanına varmam 2 dakikada gerçekleşti.

Nasıl bir tepkiyle karşılaşacağımı bir türlü kestiremiyordum elbette, ama başından beri boşu boşuna kaygılandığımı onunla yüz yüze gelince çok daha iyi anladım.

"Başımız sağ olsun komutanım" der demez iki eliyle kavradı ona uzattığım elimi.

"Hoş geldiniz. Tüm vatanın başı sağ olsun" dedikten sonra da "Bugün mü geldiniz?" diye sordu. "Festival için gelmiştik AB'li büyükelçilerle. Ama işte gördüğünüz gibi buradayız" dedim cevaben kısaca. Sonra da kendimi tutamayıp duygularımı paylaştım onunla; "Komutan. Çok içimiz acıyor. Bu kan dursun, bu çocuklar ölmesin istiyoruz. Bütün anaların yüreği parçalanıyor. Benim de bir oğlum var ve bir anne olarak çok ürküyorum!"

Gözleri doldu. Kirpikleri nemlendi o anda ve eminim bunu görmemi istemediği için kafasını kaldırarak gözlerini şehit tabutlarının olduğu alana çevirdi. Birkaç saniye baktı öylece. "Sadece anaların değil, bizim de yüreğimiz yanıyor Sevilay Hanım. Elimizden geleni yapıyoruz. Yılmayacağız! Hep birlikte mücadele edeceğiz" demekle yetindi.

Birkaç dakika daha sohbet ettikten sonra Elif Çakır geldi yanımıza taziye vermek için. Elif'e de aynı nezaketle teşekkür ettikten sonra ayrıldık yanından komutanın.

Törenin sonunda ağlarken bulduğum Kütahyalı'nın bütün kimyası değişmişti sanki.

"Çok şaşırdım. Genelkurmay'ın bu hoşgörülü tavrına, şehitlerin uğurlanırken gökyüzünün bile ağlamasına, bütün insanların bu törende tek bir yürek oluşuna. Çok şaşırdım!" diyordu.

Ben de şaşırdım cidden. Orada da söyledim çevremdekilere. Genelkurmay bile o bildik statükoculuğundan bir şehit töreni için vazgeçebilmeyi başarıyor ama Kürt halkı adına konuştuklarını söyleyenler ne yazık ki bunu başaramıyor. Ya da başarmak istemiyor.

Gözlerimle gördüm ki, bir başörtülü yazara ve onları yerden yere vuran haberlerin yapıldığı Taraf gazetesinin törendeki temsilcisine bile son derece kibar yaklaşabildiler. Peki ya PKK ve onların uzantıları neden değişmiyor? Neden hâlâ Kürtler adına siyaset yapanlar geçmişte kimliklerine yaşatılan haksızlıkların yarattığı o nefretten bir türlü arınamıyorlar?

Neden hâlâ, "Dişe diş, kana kan!" politikasına devam ediyorlar?


Sevilay YÜKSELİR, 23 Haziran 2010

Yazının tamamı: http://sabah.com.tr/Yazarlar/yukselir/2 ... n_degisimi
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Deli Haydar » Prş Haz 24, 2010 19:40

TSK'nın dilimize doladığı "akredite"nin İngiliz dilindeki karşılığı "accredited" imiş...
Bakalım bir sözlük sitesi, "accredited" için neler söylüyor:

Yetkili...
Resmen tanınmış...
Bu da çok yerinde: Güvenilir!
Doğru söze ne denir: Saygın kişi!
TSK'nın sözüne itibar edelim: Muteber!
İşte istediğim bu idi: Üstün kalitesi resmen onaylanmış!

Demokratların ilk iktidarında Milli Savunma Bakanı'nın paltosunu tutan komutanlar da görmüştü bu ulus, ama bu başka, bambaşka...

"Sınırdan askeri çekelim, ülkeyi özel güvenlik korusun" diyorlar, çıt yok!
"Polisimiz de askerimizin silahları kadar 'ağır' silahlara sahip olsun" diyorlar, tık yok!
Alın silahlarını da ellerinden, iyisi mi mıntıka yapsın bir tek bunlar!

Paşası terörist, subayı katil ya!
Teğmenine bak generalini al!


Önce Hoca Hilmi...
Sonra "madalyalı BBG izleyicisi" Büyükanıt...
Ama vallahi en şiirseli bizim "çömelik biraderler" imiş...

Orduların çoktan dağıtıldığını çok kez söylemiştik...
Onun üstüne de başkaca söz kalmadı zahar.
Feragat-ı nefs.
İstihkar-ı hayat.
Kullanıcı küçük betizi
Deli Haydar
Meydan Delisi
Meydan Delisi
 
İletiler: 714
Kayıt: Çrş Eki 14, 2009 11:21

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen bozkurtlar diyari » Prş Haz 24, 2010 19:54

Resim

Çölaşan'dan İlginç Benzetme
Mynet Haber / 24 Haziran 2010


Emin Çölaşan, Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe'deki bir mevzide çömelmiş halde çeklilen fotoğrafıyla ilgili öyle bir benzetme yaptı ki...

Başbakan Erdoğan'ın Gediktepe'de bir mevzide çekilen ve çok tartışılan çömelmiş fotoğrafına en ilginç yorum iktidarın dişli muhaliflerinden gazeteci-yazar Emin Çölaşan'dan geldi. Çölaşan, Sözcü Gazetesi'ndeki yazısında "Ben bu fotoğrafı ilk gördüğümde 'acaba tuvalet gereksinizmini gidermek için mi çömelmiş' diye düşündüm" dedi.

İşte Çölaşan'ın yazısından olay yaratacak o satırlar:

"Ben bu fotoğrafı ilk gördüğümde, 'Acaba tuvalet gereksinmesini gidermek için mi çömelmiş' diye düşünmüştüm. Çömelen devlet değil, Tayyip'di...

Bu, belgelenen ilk çömelmesi değil. Daha önce de Afganistanlı Gulbeddin Hikmetyar isimli bir şeyh efendinin ayakucunda çömelmiş, ellerini öpmüş, ona saygılarını ve bağlılığını sunmuştu.

Kimdi bu Gulbeddin? İki İslamcı terör örgütü olan Hizbullah ve El Kaide kurulmadan önce onlann akıl hocalığını yapan, onlara yol açan, din adamı kılıklı bir terörist!...

Gulbeddin'in önünde saygıdan, Irak sınırında korkudan çömelen bu şahıs, şimdi Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetiyor! Allah Türk milletine sabır versin.
"
TÜRK GENÇLİĞİNİN ANDI !!!

EY TÜRK'ÜN BÜYÜK ATASI GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK !!!

Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize namus ve şeref sözü verip, kendimizi büyük Türk Milletine adarız.
Kullanıcı küçük betizi
bozkurtlar diyari
Üye
Üye
 
İletiler: 570
Kayıt: Cum Ara 19, 2008 11:27

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Ram » Prş Haz 24, 2010 21:17

Benim anımsadığım çok katı bir engel yoktu bunlara. Daha önce Amberin Zaman ve Sivilay Abla (belki de yukarıdaki haberdeki Sevilay'dır) takma adlı tarafgirler toplantılara, davetlere gitmişlerdi.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen firche » Prş Haz 24, 2010 21:34

Çölaşan gerçekten çok güzel bir benzetme yapmış hükümete karşı muhalif oldugunu tekrar tekrar gösterdi ...
İyi Bir Kalça Sahibi Olmanın, İyi Bir Kafa Sahibi Olmaktan Daha Fazla Prim Yaptığı Bir Ülkede Hiçbir Şey Daha İleriye Gitmez!..
Kullanıcı küçük betizi
firche
Üye
Üye
 
İletiler: 4
Kayıt: Prş Haz 24, 2010 10:38
Konum: Kuva-i Milli sınırları içerisinde vatan toprağında.

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Başkomutan » Prş Haz 24, 2010 21:37

Sayın Ram işaret etmiş söylüyoruz son günlerde PKK terör örgütü muhatap alınsın diyen Nazlı ILICAK ve KARAALİOĞLU...
zaten AKredite edilmişti...

Hatırlayalım...

...Bu arada bazı gazeteciler Genelkurmay Başkanlığı'ndan ilk kez davet aldı. Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, aynı gazetenin Ergenekon sürecinde adı sıkca gündeme gelen yazarı Şamil Tayyar, gazeteciler Nazlı Ilıcak ve Ali Bayramoğlu da davetliler arasında yer aldı.


İm (Kod): Tümünü seç
http://arsiv.sabah.com.tr/2009/04/15/ilicak.html


Çağrılan Ahmet Altan değil, Star gazetesinden Mehmet Altan'dı ...



Şimdi soralım bu isimler zaten TARAF değil mi? Hatta PKK'lı teröristlere rahmet okumuş TARAF...



Taraf Gazetesi yazarı Orhan Miroğlu, TRT'nin Egemen Bağış'a verdiği hakkı kendisine vermediğini, Bağış ile aynı sözleri söylemesine rağmen TRT tarafından nasıl sansürlendiğini anlattı.

Miroğlu şunları söyledi:

Devlet Bakanı Sayın Egemen Bağış, Feqıyê Teyran’ı anma etkinlikleri için gittiği Van’da “Ocağına ateş düşen sadece 11 şehidin ailesi değil” deyince, gazeteci sormuş,

– Devletin bunu söylemesine alışkın değiliz, hele böyle bir zamanda, tepki görmekten çekinmiyor musunuz?

“Otuz yıl söylemedik ne oldu” diye cevap vermiş Bağış.

TRT-1’de Taha Özhan’ın sunduğu “Enine Boyuna” programında salı akşamı Kürt sorununu konuştuk. Ben de bu konuda, biraz Egemen Bağış gibi düşündüğümü ifade ettim ve maalesef sözlerim sansürlendi.


Akşam saatlerinde çekildi program ve sonra da gece 01:00 civarında yayınlandı.

Konuşmacılar, sözlerine başlarken hayatını kaybeden askerler için başsağlığı dilediler, üzüntülerini bildirdiler. Konuşma sırası bana geldiğinde aynı şeyi ben de yaptım, bu acının ve yasın bitmesini diledim. Fakat farklı olarak bu baskında hayatını kaybeden 12 PKK’liye de Allahtan rahmet diledim.

Ölen insanlara Allahtan rahmet diliyorsunuz ve o anda sansür ediliyorsunuz.

İm (Kod): Tümünü seç
http://www.odatv.com/n.php?n=trt-hangi-taraf-yazarini-sansurledi-2306101200



Sıra şimdi neye geldi arkadaşlar...
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Başkomutan » Cmt Şub 05, 2011 16:20


Yeni Akit ilk kez karargâhta

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in göreve gelmesinin ardından, Yeni Akit, Taraf, Bugün ve Zaman gibi kendisine akredite olmayan basın kuruluşlarıyla diyalog kapısını aralayan Genelkurmay Karargâhı, bir ilke imza attı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Barkın Şık'ın haberine göre, Yeni Akit gazetesinin Ankara Temsilcisi Yener Dönmez ilk kez karargâha davet edildi ve Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Tayyar Süngü ile görüştü.

Genelkurmay yetkilileri, önceki gün gerçekleşen bu görüşmenin akreditasyonu bulunmayan basın - yayın kuruluşlarının resmi tören ve programlara davet edileceği anlamına gelmediğini söyledi.

gazete5.com
Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler!

Eğer bir milletin kurtarıcıya gereksinimi yoksa artık millet olmuştur
Sakın kurtarıcı bekleme‚ yoksa sana karşı olan vazifemi yapamadım sayarım

Türk milletinin büyük millet olduğunu bütün medeni alem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır

Beni hatırlayınız
Kullanıcı küçük betizi
Başkomutan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 2297
Kayıt: Pzt Eki 12, 2009 23:24

Re: Alkışlıyoruz: Genelkurmay Taraf'ı akredite etti

İletigönderen Toprak123 » Pzt Eyl 24, 2018 9:25

Bunu da alkışlıyorum o zaman :P
Kullanıcı küçük betizi
Toprak123
Üye
Üye
 
İletiler: 49
Kayıt: Cmt Kas 19, 2016 15:31


Şu dizine dön: Alkışlıyoruz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x