Hem Allah'a inaniyoruz, hem Evrim'e diye.
Mesele buran kaynaklaniyor, aciklamaya calisiyorum ama anlamamakta israr devam ediyor.
Evrim'e inanilmaz. Evrim teorisi su an icin süreci en iyi aciklayan teoridir. Yarin yanlislanabilir, eksikleri cikar, düzeltilir, eklemeler yapilir vs vs. Allah'a inanirsiniz, varligini isteklerini emirlerini yerine getirirsiniz. Ikisini ayni kefeye koymak elmalarla armutlari birbirine karistirmaktan ibarettir. Dünyanin 6 günde olusmadigi acikken, siz buna inanmak isterseniz, inanabilirsiniz ama buna bilimsel kilif uydurmaya kalkmayin.
Burada evrim teorisini onceden reddedipte, simdi savunmaya baslayan insanlar var mi ki?
Bu forumda olmayabilir ama dünya üzerinde var. Tartismalari takip etmenizi tavsiye ederim. Evrim eskiden tamamen reddedilirdi, "ne yani biz maymunmuyduk" yalani söylenirdi evrim teorisine karsi, sonra baktilar olmuyor bu yaratilis teorisi denen saklabanligi ortaya attilar, son bulunan fosillerle beraber evrim teorisi iyice saglam bir hale gelince, bu sefer de evrim olabilir neden olmasin, Allah da bunu istemistir denmeye baslandi, halbuki evrim teorisiyle ugrasanlarin tanrinin varligini/yoklugunu ispat gibi bir dertleri yok.
Yazinin sahibi her türlü bilimsel egitimden uzak kalmis, Cambridge Üniversitesinde calisan, Dr. Alexander denilen kör cahilin biri.
Ben prof. ünvanli ne cahiller gördüm, ister oxford ister cambridge'den olsun, isterse de dr. ünvani olsun, cahillige engel degildir.
Asil mesele surdan cikiyor, biliminsanlari arastiriyor yaziyor ciziyor, diyor ki böyle bir "fact" var, diger tarafta da diyor ki hayir olamaz cunkü Kuran/Incil/Tevrat farkli yaziyor. Aklin isiginda hareket ediyorsaniz, biliminsanalrinin calismalarina göre hayatinizi düzenlersiniz. Yok illa Kuran/Incil/Tevrat dogru diyorsaniz, bu kitaplarda yazanalrin dogruluklarini bilimsel yöntemlerle kanitlmadiktan sonra aklin yolundan uzaksiniz demektir. Bu kadar basit.
Küstahlik ve kibirlilik ise güzel ahlaktan sayilmaz. Küstahlik ve kibirlilik ise güzel ahlaktan sayilmaz.
Bilip bilmedigi konuda herkes laf söyleme hakkini kendinde görmemeli. Bir iddianiz varsa bunu kanitlayacaksiniz ama bu Kuran'dan ayet sure vermekle olmaz. Bilimsel iddiaya karsi bilimsel iddia ile yanit vereceksiniz. Ne dediginden habersiz olanlara bu habersizliklerini hatirlattigim icin kendimi kibirli ya da küstah olarak görmüyorum. Asil kibirlilik ve küstahlik bilimsel acidan bilmedigi bir konuda ahkam kesmektir. Biz zaman ayirip kafa patlatirken, disardan gazel okuyup bir de hakli oldugunu zannetmektir.
bende sadece saldirgan bir ateist oldugunuz izlenimini yaratiyor.
Belki biraz saldirgan olabilirim, cehalete karsi toleransim yoktur.