Alman istihbaratından zırvalar!...

Genel & Güncel Konular

Alman istihbaratından zırvalar!...

İletigönderen borabey » Pzt Ağu 04, 2008 14:53

Yorumsuz
**************************************************************

Alman istihbaratı: PKK`nın işi değil
Alman İstihbarat Teşkilatı (BND), Güngören`deki bombalı saldırıyı PKK`nın yaptığına inanmıyor. BND`ye göre olayın ardında iki güç var.

İçişleri Bakanlığı `nın faillerin yakalandığını açıklamasına rağmen, BND bu tip saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olmasının mümkün görülmediğini ileri sürdü.


BND Başkanı Enrst Uhrlau, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, `İşleniş itibariyle PKK tarafından yapılmışa benzemiyor. İşleniş tekniği, yer ve zaman konuları göz önüne alındığında, saldırının arkasında kökten dinci bir grubun veya Türkiye `deki derin devletin olma ihtimali daha kuvvetli` dedi.

***************************

BİZİ KİM İDARE EDİYOR ?
ALLAH AŞKINA BİLELİM ARTIK....
BU KADAR DA OLMAZ ARTIK.....
Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

yerli işbirlikçiler durur mu?

İletigönderen borabey » Pzt Ağu 04, 2008 14:57

Alman istihbaratı PKK yamadı der de !
Medyadaki yerli işbirlikçileri geri kalır mı?

***********************************
Gizlenen ne?
İçişleri bakanı, basın ordusunun karşısına geçip Güngören patlaması konusunda `Olay aydınlandı` dese de ortaya atılan iddialarla yaşananlar birbirini tutmuyor

İçişİçişleri bakanı , basın ordusunun karşısına geçip Güngören patlaması konusunda `Olay aydınlandı` dese de ortaya atılan iddialarla yaşananlar birbirini tutmuyor


Güngören `de geçtiğimiz hafta pazar akşamı 17 kişinin hayatını kaybettiği, 154 kişinin yaralandığı patlamayı gerçekleştirenlerin `yakalandığı` ve olayın `aydınlatıldığı` açıklandı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay`ın açıklamalarına dayandırılarak dün pek çok basın organında olayın PKK tarafından yapıldığı ve `bombacı` da dahil olmak üzere zanlıların yakalandığı iddialarına yer verildi. Pek çok gazete, bununla da yetinmeyerek hakkında `gizlilik kararı` verilen soruşturmaya ilişkin `bombacı` olduğu iddia edilen Hüseyin Türeli`nin söylediği ve emniyet kaynaklarına dayandırılan `bilgilere` yer verdi. Ancak zanlılar `bombalı eylemi düzenleme` suçundan değil `PKK `ye üyelik ve yardım yataklık` suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananların avukatları da müvekkillerinin olayla ilgilerinin olmadığına, iddiaların gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekti.


`Örgüt üyeliği`nden tutuklandılar


Güngören `deki patlamayı gerçekleştirdiği gerekçesiyle gözaltına alınıp İstanbul Terörle Mücadele Şubesi `nde tutulan 10 kişi, önceki gün adliyeye sevk edildi. Tutuklanmaları istemiyle Beşiktaş `taki İstanbul Adliyesi `ne sevk edilen 8 kişi, nöbetçi 13. Ağır Ceza Mahkemesi `nce tutuklandı. `Örgüt üyesi olmak` ve `örgüte yardım yataklık` suçlamasıyla tutuklanan Hüseyin Türeli, Ziya Kıraç, Abdurrahman Oral, Şerafettin Kara, Cevat Aydın, Aydın Ağlar, Mehmet Salih Yanak ve Nusret Tebiş`in avukatları tutuklama kararını gazetemize değerlendirdi.


`Bombacı` 7 yıldır sigortalı tekstilci


Dün birçok basın organında çıkan haberlerde, Kandil Dağı `nda eğitilip bir süre önce Türkiye `ye gönderildiği ve bombacı olduğu öne sürülen Hüseyin Türeli`nin avukatı gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. Avukat Hüseyin Çalışçı, Hürriyet ve Sabah gazetesi başta olmak üzere basında çıkan ve emniyet kaynaklarına dayandırılan haberlere tepki gösterdi. Çalışçı, Hürriyet `e göre `bomba eğitimi aldığı` Kandil Dağı `ndan 3 ay önce, Sabah`a göre ise 2-3 hafta önce İstanbul `a gönderilen ve `PKK `nin bomba uzmanı` olduğu iddia edilen Hüseyin Türeli`nin, 7 yıldır İstanbul `da bir tekstil firmasında sigortalı olarak çalıştığına dikkat çekti.


`Yalan, düzmece, asılsız haberler bunlar. Müvekkilim, 7 yıldır aynı işyerinde, tekstil firmasında sigortalı olarak çalışan bir kişi` diyen Çalışçı, `Bu iftira, patlamayı asıl gerçekleştireni yakalayamamış, saklıyor veya koruyor olmak için atılmış olabilir` dedi. Çalışçı, `Bu düzmece, yalan haberler hakkında basına düzeltme yollamayı, gerekirse basın açıklaması yapmayı düşünüyorum` diye konuştu. Çalışçı, dosyaya `gizlilik kararı` konulduğunu sözlerine ekledi.


Hakim: Patlamayla ilginiz yok


Gazetemize konuşan sanık avukatlarından Mehmet Sani Kızılkaya ise Hüseyin Türeli`nin sorgusunda susma hakkını kullandığını, ifade bile vermediğini vurgulayarak `Basında çıkan ifadelerde ağzından birçok şey yazılmış` dedi. Hakimin müvekkillerini tutuklarken `Sizi örgüt üyeliğinden, örgüte yardım yataklıktan tutukladım, patlamayla ilginiz yok` dediğini iddia eden Kızılkaya , müvekkillerinin gerçekten olup olmadığını bilmedikleri `gizli tanık` ifadelerine ve bazı e-maillere dayandırılarak tutuklandığını dile getirdi. Tutuklanan 8 kişinin DTP `de aktif görevde olmadığını, yıllar önce DTP `ye gidip gelen kişiler olduğunu, bir tanesinin DTP ile hiç ilgisi olmadığını ve uyuşturucu bağımlısı olduğunu belirten Kızılkaya , `Nereye bağlamak istediklerini biz de anlayamadık. Çok derin bir olay olabilir` dedi.


Katliam protesto edildi


Öte yandan Maltepe Demokrasi Platformu, Güngören katliamını kitlesel bir basın açıklamasıyla kınadı. Önceki gün Beşçeşmeler Meydanı`nda bir araya gelen 200`e yakın kişi, alkışlar ve sloganlarla Maltepe Meydanı`na kadar yürüdü. Çevredekilerin alkışlayarak destek verdiği yürüyüşte atılan `YaşaYaşasın halkların kardeşliği `, `Çeteler halka hesap verecek`, `Kahrolsun ABD , işbirlikçi AKP ` sloganlarıyla katliam kınandı. (İstanbul /EVRENSEL )


Tutuklama gerekçesi neden `saldırı` değil `örgüt`?


Önceki gün İstanbul Emniyet Müdürlüğü `nde bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bombalı saldırının aydınlatıldığını ve `kesin` tespitlerle faillerin büyük bölümünün yakalandığını ileri sürmüştü. Atalay , örgüt adı vermeyerek `Bu eli kanlı, bölücü terör örgütünün eylemidir` diyerek PKK `yi işaret etmişti. Atalay açıklama yaptığı sırada nöbetçi İstaİstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi `ne çıkarılan 10 kişiden 8`i `bombalı eylem gerçekleştirdikleri ve birçok kişinin ölümüne neden olmak` gerekçesiyle değil, `PKK üyesi` oldukları gerekçesiyle tutuklandı.


Gazeteler dünden hazır


Hürriyet : `Türeli , bombaları cep telefonu ile patlatıp yanındaki beş kişiyle beraber olanları seyrettiklerini söyledi... K. Irak `ta bomba eğitimi alıp 3 ay önce İstanbul `a gönderildiği belirlenen PKK bombacısı Türeli `ye, emniyette patlamadan hemen sonra çekilen görüntüler izlettirildi... Suçunu itiraf eden Türeli , `Örgüt yönetimi can kaybının çok olmayacağını söyledi. Bu nedenle eylemi gerçekleştirdim` diyerek Pişmanlık Yasası `ndan faydalanmak istedi.`


Sabah: `Bombacı Türeli`nin, AralAralık 2007 `de Mecidiyeköy `de çantasında el bombalarıyla yakalanan Bülent Öztürk ile Türkiye `ye giriş yaptığı ve o günden bu yana bombalarla ele geçirilebilmek için takip altında tutulduğu iddia edildi... Terör örgütünün Kuzey Irak `ta bulunan Kandil kampında eğitim aldığı ve olaydan iki-üç hafta önce İstanbul `a geldiği tespit edildi...`


Milliyet : `Edinilen bilgiye göre yaklaşık 3 ay önce Kandil `den gelen Hüseyin Türeli, İstanbul `da diğer örgüt elemanlarıyla birlikte eylem hazırlığı yaptı. Bombayı patlatan kişi olduğu iddia edilen Türeli `nin ilk başta hiçbir açıklama yapmadığı, polisin kanlı saldırının görüntülerini izletmesinin ardından çözüldüğü belirtildi.`


Star : `Görgü şahitlerinin teşhis ettiği bombacı Hüseyin T `nin Kandil `den 3 ay önce geldiği belirlendi. ...bombacının DEHAP Gençlik Kolları eski üyesi olduğu ortaya çıktı.`


Taraf: `Zanlıların eylemi kamuoyunda PKK `nın uzantısı olarak bilinen TAK adına gerçekleştirdiklerinin belirlendiği öğrenildi. Gözaltındaki zanlılardan bir kısmının ise Demokratik Toplum Partisi Gençlik Kolları üyesi olduğu iddia ediliyor.`


Kaynak;Evrensel

****************************************
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen kaspersky » Pzt Ağu 04, 2008 15:31

birilerine yamayacaklar işte bunu, pkk dedikleri zman karşıt seste çıkmayacaklarını bildikleri için yamıyolar gitsin ama biz yermiyiz valla ben yemem... şimdi biri çıkıp deseki pkk yapmamıştır hemen o kişi örgütçü olur ,herneyse kim yaptıysa kahrolsun!!
Kullanıcı küçük betizi
kaspersky
Üye
Üye
 
İletiler: 12
Kayıt: Pzr Ağu 03, 2008 22:31

İletigönderen Ram » Pzt Ağu 04, 2008 16:57

Kanımca akape kapatılsaydı, hükmedemeyen iktidarsız iktidar bu olayı Ergenekon'a bağlardı. Şimdi yalnızca gazeteler aracılığıyla sulandırıyorlar.

Bu BND nereden çıktı şimdi¿? Üç tane dağcısı kaçırıldı diye pekaka uzmanı mı oluverdiler¿? Yoksa pekakayı besledikleri için mi bu kadar uzmanvari konuşuyor bu istihbarat başkanı¿? Madem bu kadar uzman, Necip HABLEMİTOĞLU'nu kim katletti, önce onu söylesin muhterem istihbarat führeri. Ama doğru ya, onu da Ergenekon katletti diyorlar...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen borabey » Pzt Ağu 04, 2008 17:52

değerli Ram,

Şu an Türkiye maalesef yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir ülke haline geldi.
Rahmetli Hablemitoğlu cinayetinden sonra pasifize olma zorunda kalan BND,
son olaylarda belirleyici rol üstlenmeye başladı.
bu satırlarda paylaşamayacağım gelişmeler çerçevesinde
üzülerek ifade etmek istiyorum ki
BND son zamanlardamilliyetçi bir camiayı taşaron olarak kullanarak,
ABD/İngitere/İsrail dışında biri etki alanı yaratma gayreti içinde.
Son alman vatandaşlarını kaçırma, alman özel kuvvetlerini devreye sokma ve arka kapı metodunu kullanarak PKK yı sempatik hale getirme ve son olaylar bahanesi ile PKK terörünü sulandırma....

Gün gelir,
gerçek anlamda
milli istihbaratı, milli silahlı/güvenlik kuvvetleri ve milli kontr-terör stratejileri ile bu ülkenin gerçek evlatları bu vatana sahip çıkar.

En içten sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06

İletigönderen Ram » Pzt Ağu 04, 2008 18:35

borabey, çekinceniz bizden midir, satırlarınızı okuması muhtemel ilgili kimselerden midir¿?

Benim bildiğim BND, CIA'ya danışmadan geniş kapsamlı bir harekete cesaret edemez. Bunun dışında, DGSE ile ortak hareket ediyor da olabilir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Egeli » Pzt Ağu 04, 2008 23:08

borabey yazdı:değerli Ram,
Gün gelir,
gerçek anlamda
milli istihbaratı, milli silahlı/güvenlik kuvvetleri ve milli kontr-terör stratejileri ile bu ülkenin gerçek evlatları bu vatana sahip çıkar.
En içten sevgi ve saygılarımla.


Bu zamana kadar,bahsettiğiniz kurumlar ''körebe'' mi oynuyorlardı?
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye
 
İletiler: 1724
Kayıt: Cum Mar 09, 2007 17:40

İletigönderen borabey » Sal Ağu 05, 2008 16:44

Değerli ram,

Kesinlikle sizden bir sakıncamız söz konusu olamaz.
Takdir edersin ki
Her şey her yerde söylenmez ve paylaşılmaz.
Bakarsınız bir vesile olur özel bir ortamda daha geniş bilgi paylaşırız.
En içten sevgi ve saygılarımla.
Kullanıcı küçük betizi
borabey
Üye
Üye
 
İletiler: 333
Kayıt: Çrş Haz 25, 2008 14:06


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x