Alparslan Türkeş ve Gladyo

Belgeseller buraya

Re:

İletigönderen devimsel » Cum Ağu 07, 2009 3:43

gokay yazdı:adam gercekten vatan hayiniymiş

Hah şunu bileydin arkadaşım.Bu millet ne çektiyse zaten özde Türk değil sözde Türk,özde müslüman değil,sözde müslüman olan emperyalizmin uşaklarından çekti hep.Çekmeye de devam ediyor...
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

Re: Alparslan Türkeş ve Gladyo

İletigönderen vatanist » Çrş Ara 16, 2009 3:29

Google'de bir konu araştırırken bu yazıyı gördüm ve sesiz kalmak istemedim konu baya eski olsada bu konuya cevap yazmam şart. Yazım silinir ama silinmeden mutlak okuyunuz.

İlk Mesajlarda konunun içerik metnini tam okumayıp cevap yazanlar Okumayı sevmeyip ismi duyunca hemen balıklama dalan Ülkücüler.video sadece bize hakaret içeriyor izledikten sonrada birşeyler yazaydınızy.
devimsel
şimdi ben bu foruma girecem senin hakkında atıp tutacam şunuyaptı bunu yaptı diyecem inan bana benim açtığım o konuyada bu konuya olduğu kadar mesaj gelir.

bence biraz düşünerek yazın mantıklı olun siz bugünki cahil Kalmış gençleri görüp geçmişi zedelemeye çalışmayın.

o filmde anlatım yapanlar kimdir bana açıklarmısınız hangi parti mensubları tartışmaya gerek varmı.

ben hemen şu sözle yorumun sonunu getireyim ( 80 DÖNEMLERİNDE KOMİNİST ATAİST RUS ZİHNİYETİNİ TAŞIYAN İNSANLAR BUGÜN ÇIKIP ATATÜRKÇÜYÜM DİYE BAĞIRIYORLAR ) aydın olduklarını idda ediyorlar evet rus aydınları doğru söylüyorlar. Tarihimizi Yabancı yazarlardan öğreniyorlar hep. Türkiyedeki Yaşamış Enbüyük Milliyetçi ve Ülkücülerden Birisi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'dür.
Biz Vatanı Namus Bilenlerdeniz, Dün Rus'a Sürtünüp, Bugün Atatürkçü Olmadık, Doğduğumuz Günden Belli Bize Mustafa Derler.
Kullanıcı küçük betizi
vatanist
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Ram » Çrş Ara 16, 2009 4:52

vatanist yazdı:Yazım silinir ama silinmeden mutlak okuyunuz.

Silinmez, silinmez...

İlk Mesajlarda konunun içerik metnini tam okumayıp cevap yazanlar Okumayı sevmeyip ismi duyunca hemen balıklama dalan Ülkücüler.video sadece bize hakaret içeriyor izledikten sonrada birşeyler yazaydınızy.

Kendinden cahil gördüğün okumayı sevmeyen Türkeşçi arkadaşlarına, belgesel hakkında görüş belirtmeleri önerisinde bulunmuşsun. Bakalım, öne sürdüğüne göre yalnızca size hakaret eden belgesel hakkında bir şeyler yazmış mısın¿?

devimsel
şimdi ben bu foruma girecem senin hakkında atıp tutacam şunuyaptı bunu yaptı diyecem inan bana benim açtığım o konuyada bu konuya olduğu kadar mesaj gelir.

Yukarıdaki alıntıya göre, Devimsel arkadaşımız kimliğini gizliyor herhalde... Devimsel, gerçekte belgeselde demeç verenlerden biri olmalı -ki yukarıdaki ilk alıntıyla bir bağlantısı olsun.

bence biraz düşünerek yazın mantıklı olun siz bugünki cahil Kalmış gençleri görüp geçmişi zedelemeye çalışmayın.

Görünüşe göre bu da belgesel ile ilgili bir yorum. "Yazın" sözcüğü, yanlışlıkla olsa gerekir "konuşun" sözcüğü yerine yazılmış. Yoksa belgeselle bir ilişki kurulamazdı.

o filmde anlatım yapanlar kimdir bana açıklarmısınız hangi parti mensubları tartışmaya gerek varmı.

Sonunda! Belgesele demeç verenlerle ilgili olduğu somut olarak görülen bir yorum. Ancak tartışmaya gerek yokmuş. Yok, yanlış anlamışım; bu da aslında, birbiriyle bağlantılı dört soru cümlesi içeriyormuş, yanlış aktarmayalım:

1) Anlatım yapanlar kimdir? / 2) Bana açıklar mısınız? / 3) Hangi parti mensupları? / 4) Tartışmaya gerek var mı?

ben hemen şu sözle yorumun sonunu getireyim ( 80 DÖNEMLERİNDE KOMİNİST ATAİST RUS ZİHNİYETİNİ TAŞIYAN İNSANLAR BUGÜN ÇIKIP ATATÜRKÇÜYÜM DİYE BAĞIRIYORLAR ) aydın olduklarını idda ediyorlar evet rus aydınları doğru söylüyorlar. Tarihimizi Yabancı yazarlardan öğreniyorlar hep. Türkiyedeki Yaşamış Enbüyük Milliyetçi ve Ülkücülerden Birisi MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'dür.

... ve büyük son! Sizi gidi Moskof uşakları sizi...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen vatanist » Çrş Ara 16, 2009 6:16

2) Tartışmaya gerek var mı?

Burası Tartışma Platformu Değilmi.

Kendinden cahil gördüğün okumayı sevmeyen Türkeşçi arkadaşlarına, belgesel hakkında görüş belirtmeleri önerisinde bulunmuşsun.

İnsan, kendinden olanı, kötülermi sence. Okumayı sevmeyen demek cahil demek değildir.
Cahil cümlesini kullandığım nokta. Bugün sadece sevdiği insanın, adının geçtiği heryere, bir nebzede olsa yorum yapmaya çalışanlaradır. Konunun asıl amacının ve içeriğinin farkında olmasalarda, oradaki isim veya bir bayrak resmi bile onların o konuya yorum yapmasına yeterli oluyor.

Şimdi sorarsan, sen çok mu bilgilisin, estağfurullah. Ben ilkokul mezunuyum ama anlaması zor, karışık yazınada cevap üretebiliyorum.

Mesela, siz bir filmi neye dayanarak seğrediyorsunuz, yada sinamada yeni çıkan bir filmi, izlemeye giderken nelere dikkat ediyorsunuz. İlk önce, filmin konusuna bakıyorsunuz, sonra günümüz teknolojisi fragmanlarını izliyorsunuz. Benim anlatmak istediğim husus ta budur işte. Ya izleyip yorum yaparsın, yada yorumları okur yorum yaparsın, veya hem seğreder hemde yorumları değerlendirirsin.

Benim burada hangisini yaptığımı, anlatmaya gerek varmı sizce.

(Ram) bey, yinede teşekkür ederim size, yazımı okuyup yorumladınız. Hayrılı geceler...
Biz Vatanı Namus Bilenlerdeniz, Dün Rus'a Sürtünüp, Bugün Atatürkçü Olmadık, Doğduğumuz Günden Belli Bize Mustafa Derler.
Kullanıcı küçük betizi
vatanist
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 16, 2009 16:56

Offtopic :
vatanist yazdı:Okumayı sevmeyen demek cahil demek değildir.

:roll: Benim bilmedigim "bilgi hapi" filan mi var piyasada? Biri söylese de, gözlerimi yeterince bozdum, daha fazla bozmasam :|
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Comte » Çrş Ara 16, 2009 17:13

Offtopic :
Arkadasimiza havale geliyor, uyandiginda bizim gibi aptal kisilerin bir kac gün arastirma sonucu edinecegi bilgiye sahip oluyor.

Ama ayiplamiyorum, cogu insan "kulakdan dolma" larla bilgilendigini zannediyor maalesef.
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Comte
Dilmaç
Dilmaç

İletiler: 195

İletigönderen vatanist » Çrş Ara 16, 2009 22:34

Offtopic :
Benim bilmedigim "bilgi hapi" filan mi var piyasada? Biri söylese de, gözlerimi yeterince bozdum, daha fazla bozmasam

hemen basit bir cevap, bu belgeselin amacı nedir? birşeyleri öğrenmek için seğredersiniz değilmi, veya bilgi edinme amaçlı. al sana bilgi hapı güle güle kullan. sitedede bundan çokvar.

Okumamaktan kastım, okula gitmeyen demek değil ki, yani cahillikten kastım okul okumuş olup ama gördüğü bulduğu şeyi araştırmadan yorumlamaktır.
bugün recep tayip beyde okumuş ama...ama

Diğer yoruma, cevap vermeye bile gerekyok, ne amaçla o yazıyı yazdığını biliyormu acaba.
Kullanıcı küçük betizi
vatanist
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 16, 2009 22:49

Offtopic :
vatanist yazdı:
Benim bilmedigim "bilgi hapi" filan mi var piyasada? Biri söylese de, gözlerimi yeterince bozdum, daha fazla bozmasam

hemen basit bir cevap, bu belgeselin amacı nedir? birşeyleri öğrenmek için seğredersiniz değilmi, veya bilgi edinme amaçlı. al sana bilgi hapı güle güle kullan. sitedede bundan çokvar.

:)

Seninki kadar basit olmayacak belki ama, sen bilgi sahibi degilsen, belgeselde sana verilmek istenen bilginin dogru olup olmadigini nereden bileceksin? Burada mi devreye giriyor 'vahiy'? :roll:

vatanist yazdı:Okumamaktan kastım, okula gitmeyen demek değil ki, yani cahillikten kastım okul okumuş olup ama gördüğü bulduğu şeyi araştırmadan yorumlamaktır.

Ben de okulu kastetmedim, okumak deyince aklima kitap, makale vs. geliyor.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Karayazı » Çrş Ara 16, 2009 22:59

Bilgilendirmeler güzel de olsa, taraflı da olsa şu alanda biraz içerik tartışsak daha iyi olur diye düşünüyorum. Atışmalar, çekişmeler, inatlaşmalar, hakaretlere giden yazışmalar yerine şurada taraf kavgasına girmeden birşeyler katarak bilgilerimizi paylaşsak nasıl olur?

Arkadaşın mhp partisi taraftarı olduğu aşikar. Olabilir ben de kongrelerinde ve mitinglerinde bulundum yanlışını doğrusunu gördüm. Bunda sakınca yok. Üniversite hayatımda ev arkadaşım tkp de aktif görev yapmış birisiydi. Kendisi hem kominist hem ateist idi. Onu da tanıdım ve birşeyler kazandım. Süleymancı vs. arkadaşlarım da oldu onlarla da takıldım. Ben fetocularla da takıldım, derslerine gittim, yakınlarımda mütevellit olanlar da vardı. Birçok esnaf arkadaşım oldu fetocuların hizmetinde ve sömürüsünde. Atladım uçağa ığdıra gittim onlarla kimse yokmu derneğinin erzaklarını, ermenistan sınırındaki fakir köylere yardım amaçlı dağıtmaya. (sözde yardım) Oradan kendi kolejlerine fakir ve aciz köylülerin çocuklarını okutmak amacıyla söz verip ücretsiz bir eğitim sözü verdiklerini gördüm. Aslında amaç geleceğe abiler ablalar çıkarmak amacıyla yapılan ciddi çalışmalar gördüm.

Ve diyorum ki; Bu gördüklerimin arasındaki en tehlikeli akım F tipi yapılanma ve akepe kuklasıdır. Bu akepecilere ve fetoculara karşı en koyu ülkücü benim, en koyu kominist de benim. Amaç ulusumun bekası olduktan sonra, hedefleri belli olan kitleye karşı olabilecek tüm akımlardaki insanlarla kardeşim.

Ben biyerlere taraf olmaktan tiksinirim ama onların yanında bulunma amacım doğrularını ve yanlışlarını görüp bilinçlenmekti. Ve iyiki de yapmışım. Çünkü etrafımdakileri, artık oyunlara karşı bilinçlendirip tuzağa düşmelerini önleyecek kadar bilgiliyim. Biz de burada bunları yazışalım istiyorum. Herkese iyigeceler.
Kullanıcı küçük betizi
Karayazı
Üye
Üye

İletiler: 9

İletigönderen Ram » Çrş Ara 16, 2009 23:33

Yanıt vermeyi düşünmüyordum ancak, konu dışı yazmaya devam edeceksin anlaşılan...

vatanist yazdı:
2) Tartışmaya gerek var mı?

Burası Tartışma Platformu Değilmi.

Burasının bir özelliği de budur. Ancak "tartışmaya gerek var mı?" diye soran ben değilim. Açıkça da görülüyor ki, ilk yanıtımı hicvederek vermişim. Yani alıntıladığın şu yer bir şey ifade etmiyor.

Kendinden cahil gördüğün okumayı sevmeyen Türkeşçi arkadaşlarına, belgesel hakkında görüş belirtmeleri önerisinde bulunmuşsun.

İnsan, kendinden olanı, kötülermi sence. Okumayı sevmeyen demek cahil demek değildir.
Cahil cümlesini kullandığım nokta. Bugün sadece sevdiği insanın, adının geçtiği heryere, bir nebzede olsa yorum yapmaya çalışanlaradır. Konunun asıl amacının ve içeriğinin farkında olmasalarda, oradaki isim veya bir bayrak resmi bile onların o konuya yorum yapmasına yeterli oluyor.

Okumayı sevmeyene, cehâlet sevici diyebiliriz. Onu da geçelim, senin çıkarımlarına göre kurulacak bir mantıktan hareket edip hayâl gücümüzü kullanırsak, zamanında çok okumuş ve bu sayede bilgilenmiş birinin "yeter artık bu kadar bilgi, kalmadı bende artık ilgi" diyerek daha sonra okumayı sevmemesini örnek olarak düşünebiliriz. Ancak burada belirtilenin de bu olmadığı görülüyor.

Gelgelelim ben "okumayı sevmeyen cahildir" diye bir tanımlama da yapmadım. Ne yazdığım açık ama ben biraz daha kesinleştireyim:

1) Kendinden bilgisiz gördüğün
2) Okumayı sevmeyen Türkeşçi arkadaşların

Burada, verdiğin yanıta dayanarak, senin de bilgisiz olduğunu ima ediyorum

Şimdi sorarsan, sen çok mu bilgilisin, estağfurullah. Ben ilkokul mezunuyum ama anlaması zor, karışık yazınada cevap üretebiliyorum.

Bilgisiz olmak iyi değildir. Fakat kötü bir şey varsa, bu, bilgisiz kalmaktır. Öncelikle yazdıkların, yazdıklarıma bir yanıt niteliğinde olmamış. Sonrasına gelirsek, belgeseldeki bilgiye karşılık bir bilgi sunamamışsın. Ne var ki, "bu belgesel bize hakaret ediyor" demekle kalmamış, belgesele demeç verenler hakkında "bunlar şöyledir-böyledir" anlamında yazmışsın.

Mesela, siz bir filmi neye dayanarak seğrediyorsunuz, yada sinamada yeni çıkan bir filmi, izlemeye giderken nelere dikkat ediyorsunuz. İlk önce, filmin konusuna bakıyorsunuz, sonra günümüz teknolojisi fragmanlarını izliyorsunuz. Benim anlatmak istediğim husus ta budur işte. Ya izleyip yorum yaparsın, yada yorumları okur yorum yaparsın, veya hem seğreder hemde yorumları değerlendirirsin.

Bahsi geçen film değil belgeseldir. Nedir belgesel¿? Adında belge sözcüğü geçiyor ama bir de Türk Dil Kurumu'nun tam tanımlamasına bakalım:

1 . Belge niteliği taşıyan, dokümanter:
    2 . Belge niteliği taşıyan film veya televizyon programı.

Yani ne yapmak gerekiyormuş¿? Belgesel içindeki belgelere, söylemlere ve tanıklara, belge ve bilgiyle yanıt vermek gerekiyormuş. Son defa ve en açık olarak yineliyorum: Hakaret edilen yerleri gösterin ve karşı bilgi sunun, söylemlerinizin arkasında durun.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 17, 2009 0:03

Konu belgesel olunca bu imzanin sahibi arkadasa iki belgesel dizisi önermek istiyorum:

1) Gizlenen Atatürk (Bu imzya göre Atatürk "Rus'a sürtünmüs" mü diyecegiz?) :arrow: gizlenen-ataturk.html

2) Bu da Amerika'ya 60 yildir kumalik yapanlara ibret olmasi ümidi ile: Banu AVAR'la Dünya Düzeni: :arrow: banu-avar-la-dunya-duzeni.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen İbrahim Zübükzade » Çrş Ara 08, 2010 15:05

MHP'nin geçmişte gladyoya az hizmetleri olmadı, emperyalistlere az kalkan olmadılar!

Belgesel de şurada: alparslan-turkes-ve-gladyo-t9901.html#p120981
Sevgili vatandaşlar, değerli din kardeşlerim, istibdat dönemi bitiyor. Devlet baskısı, şunun bunun baskısı yok. Vergi yok. Ne var peki? Artık demokrasi var! Aç gözünü doldur keseni, demokrasi geliyor. Demokrasi partimizle geliyor. Demokrasi ne demek sayın hemşerilerim? Demokrasi öyle bişeydir ki... dadından yinmez. Anladınız di mi!!! (İ.Z.)
Kullanıcı küçük betizi
İbrahim Zübükzade
Üye
Üye

İletiler: 201

Önceki

Şu dizine dön: Belgesel Filmler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x