Șam’ın Șekeri

Șam’ın Șekeri

İletigönderen Habip Hamza Erdem » Pzr Ağu 07, 2011 23:09

ȘAM’IN ȘEKERİ

Davutoğlu’nun ‘idare amiri’ kendisini Șam’a gönderecekmiș. ‘Ayran elden su gölden’ gidiyorlar zaten. Nereye gidiyorsun, ne için gidiyorsun, ne diyeceksin diyen yok. Hani șu gına getirttikleri ‘demokrasi’ sözcüğü var ya; bir ülkede o demokrasinin kırıntısı olsa ‘millet ayağa kalkar’, sizi temin ederim. ‘Dıșișleri bakanımı’ gönderiyorum diyor! Ne yazık ki bizim hala bir ‘Dıșișleri Bakanı’mız yok. Dr Recep’in var ama. Hem istediği zaman ‘kolundan tutup kapıya da koyabilir’.

O arada, ‘sabrımız taștı’ diyor. Obama ile kendisinin sabrıdır herhalde. Bizim sabrımızı tașıran bir șeyi de, inanın, ben göremiyorum. Suriye’deki olaylarlarsa sorun, üzülmüyor değiliz. Irak’a da çok üzülmüștük, hala üzülüyoruz. Libya’ya da üzüldük. Utandık bile denilebilir. ‘Kökü dıșarıda’ güçler Arap Dünyası’nı habire karıștırmaktalar. Nereye üzüleceğimizi șașırdık desek yeridir. Ama en çok ‘kendi halimize’ üzülmemiz gerekmez mi?

Çünkü Arap Dünyası’na yapılanların kat kat fazlası son otuz yılda Türkiye’de yapılmakta idi. Bu bizim ‘iç mesele’miz olsun. Ancak Dr Recep ‘Suriye’deki olaylar bizim ‘iç meselemizdir’ diyor. Oruç bașına vurmuș olmalı. Ne olacakmıș pekiyi? Suriye’ye ‘müdahale’ mi edecekmișiz? Bizim mehmetçik öyle mi? Buraya yazıyorum Suriye’ye bir tek er bile gönderilemez. Gidenler de ne șehit olabilirler ne de gazi. Dr Recep ise kendi Niyazi’lerinden istediği kadar gönderebilir. O Amerikan danıșmalarının eğitip yönettiği ‘polis kılığındaki’ adamlarını göndersin. Türk Ordusu içinden bir tek subay ya da asker Suriye’ye Dr Recep’in ‘keyfi’ için gidemez. Gitmeye hevesli olanlar da kendilerini ‘Türk Ordusu’ndan saymasınlar sakın. ‘Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı’ șöyle diyor, Genel Kurmay Bașkanlığı’ böyle diyor diye bu milleti kandıramazsınız.

Ve yeri gelmișken bir saptama daha yapılabilir. Șu ya da bu nedenle Suriye’ye asker gönderilmesine olur verecek yeni ‘Komuta Kademesi’ için yașamsal önemde bir sınavdır bu. Türk Askeri olup olmamak. Dr Recep kalk deyince kalkmak yat deyince yatmamak. Hem de Türk Askeri’ne en çok gereksinme duyulan bir dönemde. Evet adım adım bir bölgesel savașa doğru sürükleniyoruz. Gerektiğinde en ön mevzilerde görev almaya hazırız. Ancak șunun bunun ordusu olmayı da kabullenmeyiz. Suriye’ye Abdulkadir Aksu mu gider Sezen Aksu mu bilemeyiz. Bülent Ersoy mu Arınç mı karıșmayız. Ne de olsa ‘demokratik’ bir ülke değil miyiz?[hr][align=right][b]Habip Hamza Erdem[/b][/align]
Kullanıcı küçük betizi
Habip Hamza Erdem
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1680

Şu dizine dön: Habip Hamza ERDEM

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x