Amerikan Talepleri ve Faşizm / Bülent ESİNOĞLU

Tartışma Alanı

Amerikan Talepleri ve Faşizm / Bülent ESİNOĞLU

İletigönderen TÜRKK » Prş Ara 16, 2010 0:58

AMERİKAN TALEPLERİ ve FAŞİZM
Resim

Amerika’nın dünya hegemonyasını sürdürebilmesinde, önemli güçlükler ile karşı karşıya olduğunu biliyoruz.

Aynı anda üç devlet ile savaşacak, diğer müttefiklerini denetim altında tutacak, gelişen ve yükselen Asya üretimi ile baş edecek, onları frenleyecek güce sahip olması gerekmektedir.

Bunları sağlaması için de, büyük askeri harcamalar yapması zorunluluğu vardır.

Bunların hepsinden daha önemlisi, doları dünya parası ve değişim değeri olarak tutabilmesi mecburiyeti vardır.

Yani Amerika’ya itaat eden müttefik hükümetler, Amerika için yetersizdir. Oğul Bush’un dediği gibi, ya bizimlesin ya da bize karşısın durumu vardır.

Amerika ile işbirliği yapan hükümetlerin, sadece kuru müttefiklikle kalabilmeleri mümkün değildir. Doğrudan ABD’nin yanında savaşmanız gerekmektedir.(Bir Mart Teskeresi, 90 bin Amerikan askerinin Türkiye’ye konuşlanması gibi)

Amerika’nın talepleri ise Türk halkının talepleri olmadığı için, halk Amerikan taleplerinin karşısındadır. Yani halk Amerika’nın karşısındadır. %85.

Yönetimlerin, halka rağmen Amerika’nın taleplerini yerine getirmesi, iktidarı zor kullanmaya mecbur eder. Siyasi iktidarın faşizmden başka çıkar yolu yoktur.

Bu durumda Amerikan emirlerinin uygulaması ancak faşizm ile mümkün olur. Mesela federasyonlaşma, Kıbrıs’tan çekilme, Ermeni talepleri, Büyük Ortadoğu Projesi gereği Büyük Kürdistan kurulması gibi hususlar. Bunların hiçbirini Türk halkı kabul etmeyeceği için, zorla kabul ettirilmesi gerekmektedir. Zorla kabul de faşizmdir.

Amerika ile birlikte Türkiye’yi yönetenlerin, ikinci bir mecburiyeti de, gerici güçler ile güç birliği yapmak zorunda olmasıdır.

Gerici ve bölücü güçlerin talebini karşılayabilmesi, ilerici ve demokrat güçlerin sindirilmesi ile mümkün olacaktır. Çünkü yukarıda saydığım Amerikan taleplerinin yürürlüğe konulması için iktidarın arkasında bir destek olması gerekmektedir. Bu destek de ancak gerici ve bölücü bir destek olabilir. Yapmaya çalıştıkları da budur.

Amerika ile birlikte, Türkiye’yi sadece ve sadece faşizm ile yönetebilirler.

Faşizm uygulaması için de, ya sizi destekleyen bir ordunuz olacak, ya da milli ordunun denetim altına alınıp, millilik vasfının bertaraf edilmesi zorunluluğu ile karşı karşıya kalacaksınız.

Ülkede faşizmin daha da derinleşmesi için iktidarın daha da gericileşmesi, (içkili lokantaları basması v.s.) gerici ve bölücü güçler ile daha fazla ideolojik ve ekonomik birliktelik sağlaması gerekir.

İktidar kendisini destekleyen Amerikan yanlısı güçleri birleştirmesi gerekir. (Apo- Gülen işbirliği bunun tezahürleridir.)

Faşizmin tam olarak yerleşebilmesi için yönetenlerin kendilerine ait bir orduları olması gerekir. Sürekli Amerikan ordusuna güvenerek yollarına devam edemezler.

Her ne kadar orduyu sindirdiler, pıstırdılarsa da, ordu hala onların ordusu değildir. Millilik vasfını sürdürmektedir.

Milli güçlerin Amerikan taleplerine direnmesi, faşizme diremesi demektir.




BÜLENT ESİNOĞLU, 15 Aralık 2010

bulentesinoglu@gmail.com
Kullanıcı küçük betizi
TÜRKK
Üye
Üye
 
İletiler: 152
Kayıt: Sal Mar 09, 2010 20:44

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x