Ampûl'ün değişmez koruyucuları: Yuvarlak Şovâlyeler

Genel & Güncel Konular

Ampûl'ün değişmez koruyucuları: Yuvarlak Şovâlyeler

İletigönderen Ram » Çrş Mar 19, 2008 14:37

Ampûl'ün; yılmaz savunucuları, değişmez koruyucuları olan Yuvarlak Şovâlye Masaları'ndan sorumlu kimi yuvarlak şovâlyeler, savcıya ve davaya verdi verirştirdi. Halil NEBİLER'le izleyin...

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Panzehir » Çrş Mar 19, 2008 17:01

Doğru demiş. Elalemin derdi bıraksınlar da elalemi gersin. Fakat, eli verdi birkere birileri, gerisini de vermemesi akla mantığa sığmaz herhalde...

Gün gelir devran döner
Adımıza türküler söylenir bu şehirde!..
...
Kullanıcı küçük betizi
Panzehir
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 3483

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Mar 19, 2008 19:55

Inanilmaz öfkeliyim, yüzsüzlügün, serefsizligin bu kadari pes dedirtiyor! Canakkale'deki sehitlerimizi bile kirli siyasetlerine alet etmekten korkmayan haysiyetsizler!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen erenus » Çrş Mar 19, 2008 20:39

Ram'in Yuvarlak Şovâlye sözünü duyunca aklıma yürüyen ve içi bombos bir zirh olarak varolmayan şovalye kavramı ve bir kitaptaki Gurdulu karakteri geldi...

İtalo Calvino'nun Varolmayan Şovalyesi, acemice herşey olabilen Gurdulu karakterinin desendeki zıt motifidir.

Gurdulu, varolmayan şovalyenin tersine vardır, ancak sadece görünürde..

Gerçekte, kendi diye birsey yoktur.. Buna ihtiyacı da....

Elindeki çorba kasesine başını daldırdığında ona soyle seslenilir, "hey gurdulu, çorba seni değil sen onu içeceksın"..

Gurdulu çoktan kendini elindekı çorbayla özdeslestirmiştir..

Bir nedenle kazdığı mezara -varlığını gömmesi gereken cesetle karıştırdığından- kendisini gömebilir!...

İşin garibi, bundan da büyük bir keyif alır..

Toprak altından yükselen çığlığını duyanlar, onun gülüyor mu yoksa korkmuş mu olduğunu anlayamazlar..

Bunun gibi, onun gülünecek bir deli olduğunu da düşünebilirsiniz...

Ancak deli olmak için önce varolmak gerekli değil midir :?:

burada sözü Calvino'ya verelim...

"evrenle bir bütün oluşturdundan, organik maddeden ayrışmayan, bu nedenle henüz varolmadığını söyleyebileceğimiz ilkel insanla başladık, yavaş yavaş, ürünler ve durumlarla bir bütün oluşturduğundan, hiç bir şeyle sürtüşmeyen, çevresindeki şeylerle (doğa olsun,tarih olsun) ilişkisi(savaşım ve savaşım yoluyla uyum) kalmamış, bu yüzden varolmayan, ancak soyut düzenek gibi işleyen yapay insana vardık."

Sonuç olarak, Gurdulu'yu çok düşünür oldum son günlerde....

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen Çetin Taş » Prş Mar 20, 2008 18:10

RAM kardes,sagolasin,adam deli dolu ama azicikta olsa yurek yagi eritir cinsten birisi.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x