Anayasa Değişiklik Paketi

Anayasa Değişiklik Paketi

İletigönderen umitdoganci » Pzr Tem 11, 2010 20:00

Evet, hepimiz Anayasanın daha iyi olmasını istiyoruz ama Hukümet güdümünde, kendi emellerine uygun olarak değiştirilmesini istemiyoruz. Demokrasi getireceksen, sadece anayasa değiştirmekle olmaz, sen önce kafanı değiştireceksin!

Anayasa paketindeki değişikliği anlamaya çalıştım, ancak uygulama alanlarının ne olacağını bilmek mümkün değil. Maalesef realite kağıtta durduğu gibi durmuyor.

Bu ortamda bu Anayasa değişikliği en fazla kime ve neden lazım? Hukümet bu Anayasa değişikliği için neden bu kadar uğraş veriyor? Vatandaş için olmadığı kesin! Neden mi?

İçinde bir tane milleti, halkı ilgilendiren değişiklik varmı? Neden içinde bizleri ilgilendiren şeyler yokta kendilerini, partileri ile ve yandaşlarını koruyacak kollayacak değişiklikler var?

Mecliste kabul edilen ve Anayasa Mahkemesininde onay verdiği bu değişikliklere bakılırsa Demokrasi, çağdaşlığı ve insan hakları gibi kavramları fazlasıyla ilgilendirmiyor. Siyasi amaç güdüldüğü açıkça belli oluyor!

Lütfen herkes sağduyulu bir şekilde anayasanın değişiklik paketini okusun. 3-5 doğrunun yanında 3-5 yanlışı kabul ettirmek zorunda bırakılıyorsunuz!

Örneğin toplu sözleşme düzenlemesini okuyun lütfen. Sen aynı iş kolunda birden fazla sendikanın örgütlenmesine olanak sağlarsan, işveren birini diğerine kırdırmaz mı? Elinizi vicdanınıza koyun lütfen, bu sosyal devlet ilkesinin neresine sığar?

Bu değişikliklerin halka, daha fazla özgürlük sağlayacağını düşünenlere "Yuttuğunuz yeme bir daha bakın" demek istiyorum.

Memura toplu sözleşme hakkı veriliyor. Ama grev hakkı var mı? Hayır yok. Grev hakkı verilmeden toplu sözleşme hakkı olur mu, böyle saçmalık nerede görülmüş?

Bunların toplu sözleşme dediği şey, masaya toplu olarak oturacaksın hükümet ne verirse alıp kalkacaksın. Başka birşey değil! Bunun neresi toplu sözleşme hakkı?

İşçiler, çalışanlar ve emekliler ile ilgili neden değişiklikler yok? Neden ekonomik alanda iyileştirmeler yapacak değişiklikler yok? Yada neden huzuru arttıracak değişiklikler yok? Çocukların korunması, kadınlara, engellilere pozitif ayrımcılık neden yok? Olmaz çünkü onlar önemli değil!

Anayasa Mahkemesi, HSYK ve diğer kurumları ilgilendiren maddelere dikkat!

HSYK, 22 asıl ve 12 yedek üyeden oluşacakmış. Başkanı da Adalet Bakanı olacak ve müsteşarı doğal üye olacakmış. Birinci sınıf hakim ve savcılar ile idari yargı hakim ve savcıları da Kurul’da görev yapacakmış. Ey halkım, hani demokratikleşiyorduk?

Anayasa Mahkemesi ise 17 üyeden oluşacakmış. Meclis ise bu üyeleri 12 yıl için seçecekmiş. Anayasa Mahkemesi’nin Genel Kurulu ise "Siyasi parti kapatma ile Yüce Divan" yargılamalarına bakacakmış. Yani Meclisin Anayasa Mahkemesine gönderdiği üyeler Parti kapatılmasına karar verecek ve İktidarı Yüce Divanda Yargılıyacak! Yargı bağımsızlığı bunun neresinde?

Askeri yargı, devletin güvenliğine, anayasal düzene karşı suçlara ait davalara bakamayacakmış. Ve Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı yargı yolu açılacakmış. Yani Cemaatleştiği için Ordudan uzaklaştırılanlara geri dönüş yolunu açıp TSK ya sızma hareketlerine devam edilecekler!

Unutmayalım, eğer bir ülkede güçler dengesi olmazsa diktatörlük olur! Ama bu maddelerde başbakan ve cumhurbaşkanı bile yargılanabilir diye bir madde varmı?

Yargıyı ele geçirme ön hazırlık çalışmaları bunlar. Fakat en önemlisi HSYK'ya "sızma " maddeleri iptal edildi ve işleri bozuldu. Memleketin en önemli meselelerini gözardı edip, bunlarla uğraşmak zaten amacı ortaya koyuyor. Madem anayasayı değiştireceksin, yiyorsa dokunulmazlıkları da kaldır!

Hiç milletvekilliği dokunulmazlıgı ile ilgili birşey var mı? Genelkurmay başkanına dokunmak serbest ama milletvekiline yasak? Soruyorum sizlere, neden 2 sene vekil kalanlara ölene dek milyarlarca lira emekli maaşı ödenmesi kalkmıyor?

Ülkemizde yalnızca, ekmek çalan insanlar mı yargılanacak. Ülkemizin dibine dinamit döşeyen, üst düzey bürokratların suç kanıtları ve belgeleri olmasına rağmen neden yargılanmasınlar? Bunlar, Türkiye Cumhuriyeti üstü insanlar mı?

Ayrıca tüm maddelerin toplu olarak oylanması demokratik değildir. Hukümet Avrupa kriterlerinden bahsediyor ama Venedik kriterlerine göre halktan farklı konularda tek bir oy istenmemelidir. Demokrasiden bahsediyorlar ama ne seçim kanuna nede siyasi partiler kanununa dokunmuyorlar, sebebi de Türkiye hazır değilmiş!

12 Eylül Anayasasını kötüleyerek insanların kafası karıştırılmaya çalışılmıştır. Bu yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibidir. Belki birileri için çok iyi şeyler olacak ama Türkiye için iyi şeyler olmayacak. Bu konuda, Soner Yalçın'ın BU DİNCİLER O MÜSLÜMANLARA BENZEMİYOR adlı kitabını okumanızı hepinize tavsiye ediyorum!

Bakıyorumda, bazı şahıslarda hala bunu millet için yaptıklarını zannediyorlar. O şahısların anlayışlarından ve akıllarından şüphe duyuyorum! Evet oyu verecekler, ilk önce okuyun araştırın. Referandumda "evet" denildiğinde artık yürütme yasamanın içine fiilen yerleşmiş olacaktır!

Sade bir vatandaş olarak bunu anlayabilecek çaptayken, çağdaş demokrasi reijminin devamından sorumlu siyasetçi ve hukuki karar makamı sahipleri bunu neden anlamazlar?

Ey Halk uyan! Bu sözde sivil, demokratik anayasa da vatandaşa verilen ne haklar vardır? Bu Paketi iyi oku! Sana verilen bir hak var mı diye bir bak! Ondan sonra"evet" diyebilecekmisin bakalım. Unutma, eninde sonunda 72,5 milyonun hakkı var!

Hiç gerekmiyen bir referandum için dişimizden, tırnağımızdan ve zar zor topladığımız vergiler heba olacak. Yerine 2-3 fabrika yapılmasını referanduma tercih ederim. Emekliye 12 lira artış verdiğimiz bir dönemde bence referandumun "r" si bile olmamalıydı!

Umarım bu refarandumdanda 1982 anayasası oylamasındaki gibi rahmetlı Aziz Nesinin kulaklarını cınlatacak bir sonuc cıkmaz!

Saygılarımla

Ümit Doğancı
11 Temmuz 2010
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 46

Re: Anayasa Değişiklik Paketi

İletigönderen zeynep k. » Cum Ağu 20, 2010 15:38

Arkadaşım dokunulmazlık kalksın diyorsun, iyi hoş söylüyorsun da bu ülke milletvekilleri zaten birbiriyle uğraşmaya meraklı, dokunulmazlık kalkınca bunlar birbirleriyle uğraşmaktan halkı yönetmeye vakit bulabilirler mi sanıyorsun.
Şuan sizlerin ve benim bunları yazabilmemiz, televizyona çıkan insanların evet mi hayır mı diyeceklerini açıklamaları zaten Türkiyenin eskisi gibi olmadığına bir işarettir. İşssizlik vardır; ama eskisinden azdır, Türkiye nin tanıtımı itibarı yurtdışında eskisinden çok daha iyidir (arkadaşlarım var oradan biliyorum, yazılan yazılara bakıp konuşmuyorum yani), kötü olan ne vardır, orta kesim bu hükümet zamanında yok olmuştur, şimdi artık ya zengin ya fakir vardır. Ama geçmiş zamana bakıldığında, her hükümetin hatası ya da eksiği oldu. En az hatalı, eksiği en az olan bu hükümettir.Türkiye'de bu kadar düzgün, tonlamasına vurgusuna dikkat edip, araştırıp, kağıda bakmadan konuşabilen bir siyasetçi son zamanlarda görmedim doğrusu...(Ondan önce de rahmetli Türkeş vardı ki o ayrıydı)
Kısacası eleştirilerinizi içi boş olarak yorumlayacağım, sadece kışkırtmaya yönelik yazılar bunlar...Pakete sonuna kadar EVET!!!
Kullanıcı küçük betizi
zeynep k.
Üye
Üye

İletiler: 13

İletigönderen LooPuS_t » Prş Ağu 26, 2010 1:26

zeynep k. yazdı:Arkadaşım dokunulmazlık kalksın diyorsun, iyi hoş söylüyorsun da bu ülke milletvekilleri zaten birbiriyle uğraşmaya meraklı, dokunulmazlık kalkınca bunlar birbirleriyle uğraşmaktan halkı yönetmeye vakit bulabilirler mi sanıyorsun.
Şuan sizlerin ve benim bunları yazabilmemiz, televizyona çıkan insanların evet mi hayır mı diyeceklerini açıklamaları zaten Türkiyenin eskisi gibi olmadığına bir işarettir. İşssizlik vardır; ama eskisinden azdır, Türkiye nin tanıtımı itibarı yurtdışında eskisinden çok daha iyidir (arkadaşlarım var oradan biliyorum, yazılan yazılara bakıp konuşmuyorum yani), kötü olan ne vardır, orta kesim bu hükümet zamanında yok olmuştur, şimdi artık ya zengin ya fakir vardır. Ama geçmiş zamana bakıldığında, her hükümetin hatası ya da eksiği oldu. En az hatalı, eksiği en az olan bu hükümettir.Türkiye'de bu kadar düzgün, tonlamasına vurgusuna dikkat edip, araştırıp, kağıda bakmadan konuşabilen bir siyasetçi son zamanlarda görmedim doğrusu...(Ondan önce de rahmetli Türkeş vardı ki o ayrıydı)
Kısacası eleştirilerinizi içi boş olarak yorumlayacağım, sadece kışkırtmaya yönelik yazılar bunlar...Pakete sonuna kadar EVET!!!

Degerli arkadasim yazilanlar icin gelisi guzel bos olarak yorumluyorsunuz ama yazdiklarinizi oncelikle gozden gecirin bence.
Birakta kalksinda gorelim hangisi akkoyun hangisi karakoyun, acik acik ugrassinlar birbirileriyle bizde bilelim bu sectigimiz milletvekilleri bizim icin mi calisiyorlar yoksa kendileri, yandaslari icin mi calisiyor.
Turkiye'nin tanitimindan bahsetmisiniz; bende yurtdisinda bulundum uzun bir sure ve sizin o arkadaslariniz gibi dusunmeme neden olan bir unsur bile goremedim, ustune ustelik Turkiye disaridan bakinca bukadar felaket derecesinde gozukuyormus mu diye defalarca sorguladim. Hergun kargasanin oldugu, hergun birilerinin oldugu, hergun kavgalarin oldugu, hergun askeri operasyonlarin oldugu, hergun sehit verildigi haberleri huzursuz bir ulke yapisi olarak gordum ve yabanci arkadaslarimin Turkiye boyle bir yermi diye sorularina muhatap oldum. Haklisiniz gayet guzel tanitimimiz yapiliyor bunda emin olabilirsiniz kulaktan dogma bilgilerle.
Evet dediginiz gibi orta kesim kaybolmustur cemaat gibi Turkiye'de buyuk pastaya sahip olan sektore yanasan, yandasi olan kesim zengin oluyor, bunlarin disinda kalan memur, isci kismi fakir olarak nitelendiriliyor.
Bakin Recep Bey'in tonlamasinda, konusmasinda, hakla hitabinda haklisiniz gercekten tarihte esi gorulmemis siyasetciler arasinda yer alacaktir. Tabi garibim okumayan, gercekleri gormeyen, neler olup bittigini arastirmayan bilincisiz halkim; sadece durusuna, konusmasina, boyuna bosuna, one minute deyip Israil'le danisikli dovus yapmasina hayran kaliyor ve bu yuzden bu oy cokluguyla basimizda iktidar olarak duruyor.
Son olarak bir insan yaratilis itibariyle herseye evet yada hayir diyemez, yargilar; size sorarim bu paketteki maddeleri teker teker okudunuz mu da sonuna kadar EVET!!! diye bir cumle kuruyorsunuz hicmi kafanizi kurcalayan, soru isareti birakan madde olmadi, gercekten merak ettim.
Saygilarimla!
Kullanıcı küçük betizi
LooPuS_t
Üye
Üye

İletiler: 0

İletigönderen adnanince » Sal Ağu 31, 2010 11:46

Heeeey,hey;akıl tutulmasında biri daha,neye evet dediğini bilmiyen zaat,Türkiyenin karanlığına evet dediğinin farkında değil!..
Kullanıcı küçük betizi
adnanince
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen adnanince » Sal Ağu 31, 2010 11:58

Bu forumlardaki evetçiler kim biliyormusunuz?Birer ikişer tüm forumlara dağılmış olan soros'un gencleri,emperyal işbirlikçi "genc sivilleré Sözümono!..Bunlara "GENC GOİMLER " derserkte abartmış sayılmayız ve yüklendikleri emperyal misyonlarını yürütüyorlar sadece.( verilen görevlerini yerine getiriyorlar yani)
Kullanıcı küçük betizi
adnanince
Üye
Üye

İletiler: 1

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x