Ankara bu senaryoları konuşuyor

Genel & Güncel Konular

Ankara bu senaryoları konuşuyor

İletigönderen alp » Çrş May 23, 2007 9:12

Her ikisi de AK parti'nin kapatılması üzerine konuşulan senaryorıo Şakir Süter ve Şamil Tayyar yazdı. İşte o senaryolar:

Şakir Süter/ Akşam

"Tuhaf" sözler

Cumhurbaşkanlığı seçimini unuttuk; farkında mısınız?

Ortada fevkalade ciddi bir “Çankaya krizi” var.

Bu krizin nasıl aşılacağı konusunda ileri sürülen görüşler birbirleriyle çelişiyor.

Bu yetmezmiş gibi; iki ayağımız bir pabuçta seçimlere gidiyorken...

Üç haftadır duyduğumuz hayli “tuhaf” kulis notları da var ki...

Yazsak bir dert, yazmasak bir başka dert.

Uzun lafa gerek yok; söylenenleri istemeye istemeye, mecburiyetten, aktaralım:

- AKP kapatılacak!

Niçin, nasıl, hangi gerekçelerle?

Cevap yok; “kapatılacak” o kadar!

- 22 Temmuz’a kadarki süreç dikkatle izlenecek. Sık sık (üç haftada bir) anketler yaptırılıp nabız tutulacak ve sonuçlara göre strateji belirlenecek.

- Eeeeee?

- AKP, devleti hedef tahtasına oturtan propagandalarına devam ediyorsa... Ordu-AKP çatışması, hükümet eliyle tırmandırılıyorsa, bu gidişe dur denilecek.

- Nasıl?

Cevap yok.

- Seçimler ertelenecek!

Hangi gerekçeyle? O da meçhul.

Şöyle bir cümle de var ama yine devamı yok:

- 22 Temmuz’dan sonra, seçimlerin iptali de gündemde ama onu geçelim!

Soluksuz devam ediliyor:

- Seçim sürecinde, AKP’nin hem genel, hem yerel yönetimlerdeki “yolsuzluk dosyaları” bir bir ortaya serilecek.

- Polisin uzak durabileceği noktalarda jandarma bir biçimde devreye sokulacak.

- Barzani yanlısı AKP’lilere yönelik ilgi çekici “dosyalar” açılacak.

- AKP’nin gayri resmi yurt dışı ilişkilerde “ülkeye zarar verici faaliyetleri” belgeleriyle ortaya konulacak.

- Medya alım/satımlarında çok önemli “gölgeler” var; hepsi ortaya dökülecek.

.........

Kulislerde kulaktan kulağa dolaşan sözler bu kadarla sınırlı değil, “arkası” var...

Ama inanın, içimiz daralıyor.

Sizi haberdar etmek gibi kutsal bir görevimiz olmasa, kulaklarımızı tıkayabiliriz ama gel de tıka!

Doğru, yanlış, gerçek, yalan, saçma, makul, abuk; fark etmez...

Paylaşacağız...

Birlikte üzülecek, birlikte sevineceğiz; inşallah!

Şamil Tayyar/Star

Seçim tarihi 22 Temmuz olarak ilan edildi ama kimi çevreler, seçimlerin erteleneceği veya AK Parti’nin kapatılacağı iddiasından hareketle senaryo üretmeye devam ediyor. Kuşku yok ki, Genelkurmay bildirisi ve Anayasa Mahkemesi’nin 367 kararı, bu senaryoların esin kaynağıdır. Senaristlerin özgüveni arttı.

DP’den aday, eski bir dost aradı: ‘AK Parti seçimlere kadar kapatılıyormuş. Bana ‘hangi sıra verilirse kabul et, AK Parti kapatılınca oy patlaması yaparız, arka sıralardan da seçilirsin’ dediler. Yeni Yargıtay Başsavcısı hazırlık yapıyormuş. Doğru mu?’

Ankara’da geliştirilen bir başka senaryo şöyle: ‘TSK, Irak sınırına yığınak yaptı. 100 binin üzerinde sınırda asker var. Meclis haziran başında tatile girdikten sonra Anayasa’nın 92. maddesinin ikinci fıkrasına göre Cumhurbaşkanı Sezer, başkomutan sıfatıyla operasyon emri verebilir. Savaş durumunda seçimler anayasa gereği 1 yıl ertelenir.’

İngiliz Observer Gazetesi’nde yayınlanan ‘AK Parti favori gösteriliyor ama seçimi kazanmaları halinde beşinci darbe olabilir’ iddiası çerçevesinde şekillendirilen ‘Sakın AK Parti’ye oy vermeyin, darbe olur’ senaryosu da fısıltı gazetelerinin önemli gündem maddeleri arasında.

Darbe olursa Türkiye bölünür

Bir defa şu tespiti yapalım. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değil. 1960’ların, 1971’lerin, 1980’lerin Türkiye’si hiç değil. Denebilir ki, Şener Eruygur gibi çılgınlar çıkabilir. Mümkündür, ama bu iş o kadar kolay değil, öyle web sayfasında darbe şeması çizmekle olmaz.

Unutulmasın; Bu çağda bir darbe girişimi, Türkiye’ye yapılacak en büyük kötülüktür, ihanettir. Asıl o zaman misak-ı milli sınırlarını korumakta güçlük çekeriz. Allah korusun, Türkiye ikiye bölünür. Irak’ı nasıl parçaladılarsa, Türkiye’yi de öyle parçalarlar. Darbe ortamı, bölücüler için yüzyılın fırsatı olur.

Aksine özgürlük alanlarımızı ne kadar genişletirsek, birlikte yaşama ideallerimiz o kadar kuvvetlenir. Bunun yolu, hukuk ve demokrasiyle taçlandırılmış laik cumhuriyetten geçer. İçi boşaltılmış kavramlarla Türkiye, gelecek yüzyılı kucaklayamaz.

Tüm bunlar, şu gerçeği görmezlikten gelmemizi engellememelidir. Ortada ciddi bir fotoğraf var ve iyi okunmalıdır. Önümde iki önemli anket var. Bazı ipuçları vereceğim çünkü, sağduyulu herkesin bu fotoğrafı iyi algılaması ve ‘Önce Türkiye’ demesi lazım.
Kullanıcı küçük betizi
alp
Üye
Üye

İletiler: 335

İletigönderen Veled » Çrş May 23, 2007 12:33

pae, sağol kardes emeğine sağlık :wink:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 23, 2007 17:40

Şener Eruygur gibi çılgınlar çıkabilir

Şener Eruygur son derece zeki,beyefendi,ATATÜRK'ün askeri bir adamdır,adam gibi adamdır.Hem komutanımdır ve hem de son derece iyi tanıdığım insan oğlu insandır.
Ona çılgın demek için cahil olmak icap eder.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen MedceziR » Çrş May 23, 2007 17:52

Şener Eruygur şu darbeci paşa değil miydi?
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 23, 2007 17:53

Medcezir,Şener Eruygur'u tanır mısın?
Fettullahçı NOKTA dergisi öyle haber yaptı diye Şener Eruygur darbeci paşa mı oluyor canım kardeşim?Bir cevap ver bakalım.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen MedceziR » Çrş May 23, 2007 18:06

Çetin abi tanımıyorum adamı, sadece basında çıkan darbe söylentilerinde adını duymuştum, onun için sordum zaten darbeci miydi diye?
Sen tanımıyorum demiştinya ona mahsuben...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Çrş May 23, 2007 18:37

Yok ya,tersine tanıyorum dedim.Yok Medcezir kardeş,iyi adamdır,ben askerlik görevim süresince yakın mesai içindeydim,onun emrinde,onun karargahında çalıştım.O süre içerisinde tanıdığım onlarca generalle karşılaştırdığımda en demokrat ama aynı zamanda en Kemalist generaldi.Dünya tatlısı bir insandı,tüm erler çok severdi onu.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 5 konuk

x